Αναρωτιέστε πώς θα περάσει η περίοδος του καλοκαιριού για τα παιδιά; Το Kids Cooking Club στη Γλυφάδα έχει μία νόστιμη πρόταση για δημιουργική απασχόληση.

Για μία ακόμη χρονιά οργανώνουν Summer Cooking Camp με παιχνίδια και μαγειρέματα, καλλιτεχνικά συναρπαστικά ταξίδια και άθληση.

Η πρώτη επίσημη Σχολή Μαγειρικής για Παιδιά στην Ευρώπη, εφαρμόζει ένα πλήρες Πρόγραμμα Έκφρασης &Απασχόλησης, που θα εκπλήξει ευχάριστα όλα τα παιδιά. Μέσα από τη βιωματική μύηση, η διατροφική παιδεία γίνεται παιχνίδι, η απόλαυση συνδυάζεται με τη θρέψη και η νοστιμιά με τις υγιεινές συνταγές. Παράλληλα, τα παιδιά αναπτύσσουν συνεργατικότητα και πρωτοβουλία, υπευθυνότητα και οργάνωση, ενώ ταυτόχρονα εμπεδώνουν τη γνώση για τη διατροφή.

Με την καθοδήγηση έμπειρων σεφ, εμψυχωτών μαγειρικής έκφρασης και παιδαγωγών, οι μικροί μάγειρες κατακτούν σημαντικές γνώσεις. Επεξεργάζονται τις πρώτες ύλες, τις κατηγοριοποιούν και μαθαίνουν πώς να τις συνδυάζουν, μαγειρεύουν συνταγές από την αρχή μέχρι το τέλος, χειρίζονται υπεύθυνα μαγειρικά σκεύη, εργαλεία και συσκευές, διαχωρίζουν τις διατροφικές κατηγορίες, κατηγοριοποιούν τις συνταγές και εκπαιδεύονται στην οικιακή οικονομία, την οικολογική μαγειρική συνείδηση και την ασφάλεια και καθαριότητα στην κουζίνα.

Ταυτόχρονα με τα εργαστήρια μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας, τα παιδιά εμπεδώνουν τη διατροφική και μαγειρική γνώση μέσα από ομαδικά παιχνίδια στον ειδικό χώρο φαντασίας και στους κήπους. Το Summer Cooking Camp περιλαμβάνει επίσης, εργαστήρια ζωγραφικής, πλαστικής και εικαστικής τέχνης καθώς και κατασκευών, active games και κηπουρική – οικολογία.

Στα εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά προγράμματα συμμετέχουν Εμψυχωτές Δημιουργίας και Έκφρασης, Πτυχιούχοι Ανώτερης Δραματικής Σχολής και Εικαστικών – Καλών Τεχνών, Ιστορικοί Τέχνης, Παιδοψυχολόγοι, Πανεπιστημιακοί Νηπιαγωγοί.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα παρέχει δωρεάν εγγραφή, έκπτωση 10% στα αδελφάκια, εκπτωτικά πακέτα για μεγάλη διάρκεια συμμετοχής, επιπλέον σνακ δημητριακών, φρουτοσαλάτες και smoothies φρούτων εποχής για το πικνίκ, αναλώσιμα όλων των εργαστηρίων και πρώτες ύλες, ενδυμασία και προσωπικό εξοπλισμό των παιδιών, σκεύη που θα χρησιμοποιήσουν, αναλώσιμα μαγειρέματος και σερβιρίσματος, ισορροπημένες διατροφικά συνταγές ειδικά προσαρμοσμένες για την υλοποίηση τους από τα παιδιά, όπου δίνονται και στους γονείς μαζί με αναλυτικές οδηγίες και tips, αντισηπτική απολύμανση των πάγκων και των χεριών τους με αντισηπτικά προϊόντα.

Τα παιδιά θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους έξτρα ρούχα, καπέλο, αντηλιακό, κολατσιό (προαιρετικά), προσωπικά παιχνίδια (προαιρετικά) όπως μπάλα, ρακέτες και επιτραπέζια.

info
Ναπολέοντος Ζέρβα 58 & Ηρακλέους, Γλυφάδα, τηλ. 2130030644. Ωράρια: 8:30 – 14:30 & εναλλακτικά 8:00-16:00.
Τα Κids Cooking Camps απευθύνoνται σε παιδιά 4 – 14 ετών. Δυνατότητα συμμετοχής σε μονοήμερη ή εβδομαδιαία βάση. Απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης, τουλάχιστον 3 μέρες νωρίτερα.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr