Το βραβευμένο εστιατόριο, που γνωρίσαμε στο Κεφαλάρι, κατεβαίνει downtown, και ανοίγει ξανά τη σύγχρονη διεθνή κουζίνα του, στην οδό Τσακάλωφ, στο Κολωνάκι. Από αυτή τη Δευτέρα, λοιπόν, ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου, μάς συστήνει για πρώτη φορά δύο διαφορετικές κουζίνες που θα βρίσκουμε στον νέο χώρο, ανάλογα με την ώρα που θα το επισκεφτούμε.

ChefMichalisNourloglouf

Το Abovo White θα λειτουργεί από τις 12:00 το μεσημέρι, με ένα ελαφρύ μεσημεριανό μενού, το οποίο θα περιλαμβάνει από ιδιαίτερα σάντουιτς, όπως με tartar τόνου και μοσχαριού, μέχρι pasta, σούπες και ψάρι. Το μενού θα συνοδεύεται από μεσημεριανή λίστα κρασιών, ενώ το μπαρ θα σερβίρει -εκτός από φίνο καφέ- υπέροχους χυμούς φρούτων και λαχανικών, αλλά και εξαιρετικές ποικιλίες τσαγιού. Η κουζίνα θα κλείνει στις 17:00 το απόγευμα, ενώ κρύα συνοδευτικά για κρασί και ποτό θα προσφέρονται μέχρι τις 19:00, όπου η κουζίνα θα ανοίγει και πάλι για βράδυ.

piato abovoedited

Στo βραδινό Abovo θα κυριαρχεί μια πιο ρομαντική διάθεση. Η κουζίνα θα προτείνει αγαπημένα Signature πιάτα του εστιατορίου και του σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου, εξαιρετικά κρέατα, όστρακα και θαλασσινά. Στις εκπλήξεις του βραδινού μενού περιλαμβάνεται και το «μυστικό» degustation menu, με τον τίτλο “Put the blame on me”. Ο σεφ θα επιλέγει από τα πιάτα του καταλόγου του και τα εκλεκτά προϊόντα της κουζίνας του και θα δημιουργεί ένα μενού έκπληξη, 10 πιάτων – το οποίο ο καλεσμένος θα επιλέγει τυφλά, χωρίς να γνωρίζει από τι αποτελείται. Το degustation menu θα αλλάζει συχνά μέσα στο μήνα. Η λίστα κρασιών έχει μελετηθεί με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να συνοδεύει το κάθε πιάτο και την κάθε διάθεση, ενώ το μπαρ θα σερβίρει 12 signature cocktail καθώς και premium ποτά.

Ο νέος χώρος αποτελείται από μια μεγάλη σάλα με ανοικτή κουζίνα και ευρύχωρο πατάρι, όπου δεσπόζει το μπαρ. Καθαρές γραμμές, επιλεκτική χρήση χρωμάτος, σε ένα κατά τα άλλα ασπρόμαυρο περιβάλλον, με στόχο την ανάδειξη του κεντρικού τραπεζιού, όπου ο σεφ θα στήνει τα πιάτα του. Την επιμέλεια του χώρου είχε η αρχιτέκτονας Αντιγόνη Καψάλη.

info
Τσακάλωφ 18, Κολωνάκι, τηλ. 210 3388838, www.abovo-restaurant.gr
Ωράριο: Δευτέρα – Κυριακή: 11:00 – 00:30 (ωράριο κουζίνας: 11:00 – 17:00 & 19:00 – 00:00)

AbovoLogo

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr