Το wine bar του Βοτανικού «Θα σε Κάνω Βασίλισσα» σαλπάρει για Αίγινα αυτό το καλοκαίρι και μας συστήνει τη νέα βασίλισσα του Αργοσαρωνικού, το bar-restaurant «Aegina Vasilissa».

Ο δημιουργός της Βασίλισσας, Δημήτρης Λίτινας παρουσιάζει στην Αίγινα το νέο του project, που ανοίγει από τις 13 Ιουνίου πάνω από το παλιό λιμάνι της Σουβάλας, με πανοραμική θέα στον γραφικό κόλπο. Τον νέο χώρο επιμελήθηκε και εδώ ο γνωστός designer Kirios Criton.

Ένας μπλε διάδρομος από έξω έως μέσα, οδηγεί τους επισκέπτες σε ένα τεράστιο «μπαλκόνι» πάνω από το παλιό λιμάνι. Πριν βγείτε έξω, περνάτε από ένα «θάλαμο» υποδοχής, μονοχρωμία YvesKleinblue. Οι πόρτες «φοράνε» γυαλιά ηλίου μπλε, ενώ το μπαρ έχει μορφή υπαίθριας ιχθυαγοράς και στέγαστρο coral. Πάγκοι ντυμένοι με γαλάζια πλακάκια και αποφλοιωμένη λυγαριά συμπληρώνουν το σκηνικό. Αριστερά απλώνεται το εστιατόριο, όπου στο κέντρο έχουν τοποθετηθεί καθιστικά με διαχωριστικά λυγαριάς, τραπέζια σαν ξύλινες σχεδίες, κουβάδες που έχουν ψαρέψει το είδωλο του fullmoon από την επιφάνεια της θάλασσας, καρέκλες σκηνοθέτη παντού με πανί blueblack.

Το μενού του εστιατορίου υπογράφει ο σεφ του «Θα σε Κάνω Βασίλισσα» Σπύρος Κοντός. Το στυλ της κουζίνας θα είναι ελληνική – δημιουργική, με μια μεγάλη κάρτα που θα έχουν ξεχωριστή θέση τα ψάρια και τα θαλασσινά, ενώ δεν λείπουν οι επιλογές από κρέας. Τις φρέσκες σαλάτες από λαχανικά και όσπρια, διαδέχονται τα ορεκτικά όπως μελιτζάνα σχάρας με κρέμα κατσικίσιου τυριού, μαρμελάδα φρέσκου κρεμμυδιού και ζελέ ντομάτας, καλαμάρι με σάλτσα ούζου και σαλάτα μαραθόριζας και σαρδέλες σχάρας με πουρέ φασολιού, φρέσκια πίκλα αγγουριού και σάλτσα βασιλικού, αλλά και μοσχαρίσιο σουβλάκι με μοσχολέμονο, λεμονόχορτο, τσίλι και μέλι, που σερβίρεται με γιαούρτι και ταχίνι, καθώς και κλέφτικο με κατσικάκι μπρεζέ σε χειροποίητο φύλλο λαδιού. Από τα ζυμαρικά ξεχωρίζουν τα κριθαρότο με φινόκιο και carpaccio μπαρμπούνι και οι χυλοπίτες με χταπόδι, φρέσκο κρεμμύδι, ελιές και κάπαρη. Στα κυρίως οι επιλογές είναι εξίσου πολλές, όπως σφυρίδα σχάρας με σπαράγγια και σάλτσα δενδρολίβανο, χριστόψαρο ποσέ με άγρια χόρτα και αυγολέμονο και γύρος χοιρινός με ντοματίνια κονφί, καραμελωμένα κρεμμύδια, τζατζίκι ραπανάκι και πίτα σχάρας.

Μία λίστα κρασιών από περίπου 60 ετικέτες συνοδεύει άριστα το φαγητό, ενώ στο μεγάλο μπαρ σερβίρονται cocktails, premium αποστάγματα και σαμπάνια. H κάρτα του μπαρ θα ακολουθεί την λογική του Βοτανικού. Στην Αίγινα λοιπόν, το κριθάρι γίνεται κέδρος και το ζαχαροκάλαμο αγαύη. Αυτό σημαίνει ότι η λίστα θα είναι πλούσια σε Gin και Τεκίλες αντικαθιστώντας τα πιο χειμωνιάτικα ουίσκι και ρούμι, επιλογές των οποίων όμως θα υπάρχουν στον κατάλογο. Περίπου 20 ετικέτες από απλά και premium Gins και ισάριθμες από τεκίλα, θα σερβίρονται με premium αναψυκτικά, ενώ μια δυνατή κάρτα με κλασικά και signature cocktails θα ολοκληρώνουν τον κατάλογο. Μια ακόμη έκπληξη του μπαρ της Αίγινας είναι η εκλεκτή champagne “Taittinger”, η οποία θα σερβίρεται σε ποτήρι στην τιμή των 10 ευρώ και σε φιάλη στην τιμή των 50 ευρώ. Το μπαρ θα έχει δικό του Bar Menu, καθώς και πλατό τυριών και αλλαντικών από μικρούς παραγωγούς από την Ελλάδα και τον κόσμο. Σημειώνεται ότι από τις 60 επιλεγμένες ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, αρκετές θα σερβίρονται και σε ποτήρι.

info
Λιμάνι Σουβάλας, Αίγινα, τηλ. 210 3459299 – 6980486175.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr