Η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη και ο Πάνος Τόγιας αποτέλεσαν δύο από τις πιο πολυσυζητημένες προσωπικότητες του περσινού Master Chef. Αν και έφτασαν στην τελική 5αδα, δεν αναδείχθηκαν νικητές. Ωστόσο η συμμετοχή τους στο διαγωνισμό μαγειρικής τους χάρισε μια άλλη σπουδαία ευκαιρία.

View this post on Instagram

A post shared by Panos Togias (@panostogias) on

Πιο συγκεκριμένα, δύο πολύ σημαντικοί επιχειρηματίες της Κύπρου, ο Κώστας Κωνσταντίνου και ο διακεκριμένος sommelier Ανδρέας Κυπριανού, κάλεσαν τα δύο παιδιά σε μια γαστρονομική πρόκληση στην πανέμορφη Λευκωσία. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το Ρους,το νέο εστιατόριο fine dining της Κύπρου, όπου η Σπιριδούλα και ο Πάνος θα είναι executive chefs.

«Πρόκειται για ένα εστιατόριο fine dining ευρωπαϊκών προδιαγραφών το οποίο ευελιπιστούμε να μπορέσει να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης», μάς είπε ο Πάνος σε πρόσφατη επικοινωνία μας. «Είναι μια πολύ πρωτότυπη ιδέα. Όλες οι συνταγές και οι γεύσεις θα είναι βασισμένες στη γαστρονομική κληρονομιά της Κύπρου, αλλά θα έχουν και τη δική μας ξεχωριστή προσέγγιση», μάς εξήγησε.

Όπως μάς είπε η Σπυριδούλα, το νέο αυτό project αποτελεί μια πρόκληση και για τους δυο τους, καθώς κλήθηκαν να μάθουν τα πάντα για τη γαστρονομική κουλτούρα της χώρας. «Τα πιο εκλεκτά υλικά της Κύπρου  θα πρωταγωνιστούν σε ένα μενού degustation που κανένας δεν πρέπει να χάσει», μάς είπε. «Αν με ρωτούσαν γιατί πρέπει να πάω στο Ρους θα απαντούσα γιατί πρέπει να ζήσω αυτή την εμπειρία, μια γαστρονομική εμπειρία βασισμένη σε μια τεράστια ιστορία», τονίζει.

Εμείς δεν βλέπουμε την ώρα να ανοίξει για να δοκιμάσουμε αυτό το τόσο ενδιαφέρον μενού!

info
Κυριάκου Μάτση, Λευκωσία

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr