Η ομάδα του εστιατορίου ΜΑΝΗ ΜΑΝΗ μας συστήνει την casual πλευρά της, με ένα νόστιμο νέο στέκι στο Κουκάκι, που αγαπά το ελληνικό «βρώμικο».

Το Dirty MANH έχει τα χαρακτηριστικά καντίνας, που εμφανίζεται σαν να έχει παρκάρει για λίγο στο Κουκάκι, κοντά στην Ακρόπολη, φέροντας στον δρόμο συνταγές και υλικά από τη Μάνη και την Ελλάδα, με σουβλάκι και πίτες σε παραδοσιακές και νέες γεύσεις. Ο Αλέξανδρος Φουρούλης βρίσκεται πίσω από το μενού που έχει σχεδιαστεί με βάση την ελληνικότητα και τους αγαπημένους συνδυασμούς του ΜΑΝΗ ΜΑΝΗ. Τα κρέατα, για παράδειγμα, προέρχονται από τη Μάνη και το χοιρινό από τη μικρή παραδοσιακή χοιροτροφική μονάδα Τσικάκης Γιαννόπουλος στους πρόποδες του Ταϋγέτου, οι πατάτες είναι φρέσκες και το ελαιόλαδο μανιάτικο.

Στο μενού βρίσκουμε παραδοσιακό καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο μαριναρισμένο σε χειροποίητη μαγιονέζα, με λάχανο και καρότο σε σάλτσα από ελαιόλαδο, λεμόνι και φρέσκα βότανα. Όσο για την πίτα, προσφέρεται σε τρεις εκδοχές με κοτόπουλο καλαμάκι, χοιρινό καλαμάκι και γύρο χοιρινό. Φτιάχνουν επίσης Τριπλέτα από τη Μάνη, δηλαδή η τραβηχτή πίτα με πανσέτα, κεφαλοτύρι και αφρίνα Ταινάρου, η οποία προσφέρεται και σε διαφορετικές εκδοχές όπως με καγιανά ή με λουκάνικο. Δίπλα τους και σκεπαστές πίτες, όπως Μανιάτικο με σύγκλινο σχάρας, πουρέ σύκου, λιαστή τομάτα, αρωματικό τυρί βοτάνων, καπνιστή μελιτζάνα και ρόκα, Χωριάτικο με ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, πιπεριά, κάππαρη, φέτα, ελιά και ελαιόλαδο, Πανσέτα sous vide με τζίντζερ, οξύμελι, κόλιανδρο, λάχανο, chutney φρούτων, λάδι chilly, κρεμμύδι, γιαούρτι δυόσμου ή μαγιονέζα καπνιστή, Μουσακάς με μοσχαρίσια ουρά, κολοκύθι, πατάτες, μελιτζάνες, γιαούρτι, φέτα, θυμάρι και μανιτάρια, Μπιφτέκι με ντομάτα, κρεμμύδι και γιαούρτι δυόσμου και Μανιτάρια με μοσχαρίσια ουρά, πατάτα, ντομάτα και σάλτσα τρούφας.

info
Δημητρακοπούλου 5, Κουκάκι. Τρίτη – Κυριακή, 17:00-24:00.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr