Oι Κωστής και Διονύσης Μπαστιάς μαζί με την Παυλίνα Θανοπούλου ανοίγουν στη Σκουφά ένα smokehouse εμπνευσμένοι από τον αμερικανικό Νότο.

Στο τιμόνι της κουζίνας θα βρίσκεται η σεφ Έλενα Καπέρδα που αναλαμβάνει να συνδυάσει δημιουργικά καπνίσματα και low & slow BBQ με τη σύγχρονη γαστρονομία. Black Angus brisket σιγοκαπνισμένο, εμπνευσμένο από τη φιλοσοφία του αυθεντικού Τexas barbecue, με πουρέ τοπιναμπούρ και μοσχαρίσιο gravy, φιλέτο πέστροφας, περασμένο από τον καπνό του ξύλου, με πουρέ σελινόριζας, πίκλα κουνουπίδι και πράσινο μήλο και πικάντικη σάλτσα εσπεριδοειδών, που στο μενού θα τη βρείτε ως «η τελετουργία της πέστροφας» (!), χειροποίητα gniocchi κολοκύθας σε κρέμα mascarpone-φασκόμηλο, με καπνισμένη mozzarella di buffala και καβουρδισμένο φουντούκι, είναι μερικά από τα πιάτα που η σεφ προτείνει ενώ ενδιαφέρον είναι και το προφίλ της μπάρας από την οποία παρελαύνουν signature old fashioned και bourbon. Περισσότερα θα σάς πούμε σύντομα που θα το δοκιμάσουμε.

info
Σκουφά 73, Κολωνάκι. Τηλ.επικοινωνιας: 2111155725 & 6937962276

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr