Ένας από τους πιο σημαντικούς επαγγελματίες που έχουν περάσει από την ελληνική γαστρονομική σκηνή, ο Γάλλος σεφ Jean-Charles Metayer, κάνει ένα ακόμη επιχειρηματικό βήμα στην Αθήνα, μετά την επιτυχία της briocherie Brio.

Ο σεφ, του οποίου δείγματα μαγειρικής γραφής έχουμε γνωρίσει σε σημαντικά εστιατόρια στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο βρίσκεται υπ’ ατμόν ετοιμάζοντας σε συνεργασία με τον επιχειρηματία Άγγελο Κονταράτο (Movida, Ζάκυνθος) το πρώτο του εστιατόριο, που πρόκειται να ανοίξει στα μέσα του Οκτωβρίου στο Χαλάνδρι. Το όνομα αυτού Le Pavillon, και αναμένεται να ανοίξει στο χώρο που φιλοξενούσε το εστιατόριο Chefi. Οι προτάσεις του Matayer θα είναι κατά κύριο λόγο ψαροφαγικές, προσαρμοσμένες στην εποχικότητα των υλικών ενώ θα είναι διαθέσιμα μενού αλά καρτ και γευσιγνωσίας όπου ο σεφ θα αποτυπώνει τη μαγειρική του εμπειρία σε πιάτα νέας έμπνευσης. Την τιμητική τους ωστόσο θα έχουν και γκραν σουξέ από παλαιότερες συνεργασίες του όπως οι καραβίδες με καρπάτσο χταπόδι και φρέσκα ζυμαρικά από το Premiere ή το ψάρι σε κρούστα από αλάτι, ένα εντυπωσιακό πιάτο φόρος τιμής στον μέντορά του, Ζακ Λε Ντιβελέκ. «Είναι ένα σπίτι στο οποίο θέλουμε ο κόσμος να έρχεται για να περάσει όμορφα ενώ στην κουζίνα μας θα συνδυάζουμε τις γαλλικές τεχνικές με την ελληνική μαγειρική κουλτούρα, κάτι που μετά από 20 χρόνια δουλειάς στην Ελλάδα, πιστεύω ότι μπορώ να κάνω σωστά. Επίσης, θα εκμεταλλευτούμε την καταπράσινη αυλή, που θα αξιοποιήσουμε για εκδηλώσεις αλλά και δημιουργικά projects τα οποία ήδη είναι υπό σκέψη», επισημαίνει ο σεφ στο Olivemagazine.gr.

Περισσότερα θα σάς πούμε όταν το δοκιμάσουμε.

info
Περικλέους 31, Χαλάνδρι, Τηλ,: 2106815774

Δείτε επίσης

Εστίαση: Τι ζητούν οι επιχειρηματίες για τους εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους

Τι θα γίνει με την εστίαση και τις μάσκες

Μία καντίνα για τυχερούς καλοφαγάδες άνοιξε στην Πάρνηθα

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr