H Έρση Ηλέκτρα Ξενάκη κουβαλούσε στη «βαλίτσα» των αναμνήσεών της τα καλοκαίρια που περνούσε στην Ικαρία. Αφού τη συνδύασε με την αγάπη της για το φαγητό, δημιούργησε την Icaria Pure.

Τα καλούδια της εταιρείας είναι φτιαγμένα από αγνές πρώτες ύλες της Ικαρίας, ενώ όλη η σοφία των τοπικών μεθόδων παρασκευής που εφαρμόζονται για δεκαετίες αποτελούν την κεντρική φιλοσοφία. Όλα τα Icaria Pure είναι βιολογικά και φτιάχνονται από εποχιακά υλικά χωρίς καθόλου χημικά πρόσθετα. Στα θεϊκά βαζάκια «κλείνονται» μαγικές γεύσεις: μέλι ερείκης, βολβοί τουρσί με ικαριώτικο κρασόξιδο τους, οποίους μαζεύουν άγριους στο βουνό με τσάπες και χέρια, άλειμμα από άγρια κούμαρα και μέλι όπου αντικαθίσταται μέρος της ζάχαρης με μέλι, ρίγανη. Ξεχωριστός είναι ο περίφημος πελτές κυδώνι, που συνοδεύει ιδανικά τυριά και αλλαντικά, ενώ αποτελεί το μυστικό που μπορείτε να απογειώσει τα σάντουιτς!

info
www.icariapure.com

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr