Η Ammousa του Γιώργου Ντάνου είναι από τις απαστερείωτες μπίρες που αξίζει να βάζουμε στο ποτήρι μας πιο συχνά.

Ο Γιώργος Ντάνος, μηχανικός από την Πάτρα, ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια πειραματικά την ενασχόληση με τη ζυθοποιεία καταλήγοντας σήμερα να δημιουργήσει μπίρες ιδιαίτερης γεύσης και αρώματος με αξιόλογη πορεία στην αγορά. Δοκιμάσαμε την Ammousa, μια μπίρα με βαθύ χάλκινο χρώμα και έντονα σύνθετη γεύση με αρώματα από εσπεριδοειδή, πεπόνι και καρπούζι με την πικράδα του λυκίσκου να ισορροπεί άψογα με όλα τα παραπάνω. Η πλούσια γευστική της παλέτα την καθιστά ως ιδανική συνοδό ψητού κρέατος αλλά και πικάντικων πιάτων. Εμείς τη συνδυάσαμε με μια μοσχαρίσια μπριζόλα γάλατος ψημένη στα κάρβουνα που αρτύσαμε ελαφρά με ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένα πιπέρια. Άξια των βραβείων που απέσπασε το 2017 (2η στον πανελλήνιο διαγωνισμό οικιακής ζυθοποίησης του Συλλόγου Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδας), το 2018 (ένα αστέρι στον διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσίας, Great Taste Awards) και το 2019 (πλατινένιο βραβείο στο διαγωνισμό γεύσης- ποιότητας Olymp Awards Food & Drinks Competition). Αξίζει να δοκιμάστε -όταν βγει στην αγορά- και την σκουρόχρωμη DeKa5, που επίσης παράγει ο κος Ντανος, με νότες σοκολάτας, υψηλό αλκοολικό βαθμό και γεμάτο σώμα. Εμείς επιλέξαμε να την απολαύσαμε με μια σοκολατόπιτα αλλά όπως οι περισσότερες σκούρες, αγαπά το κόκκινο κρέας και ειδικότερα τις στιβαρές κοπές όπως μια τόμαχοκ ή ένα rib eye. Σε επιλεγμένα σημεία πώλησης. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα House of wine, Μόσχος & Κανέλλα, Nora’s Deli, Beer24.gr.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr