Η σάλτσα σόγιας είναι απαραίτητο συστατικό της ασιατικής κουζίνας. Είναι αυτό που δίνει την απαραίτητη ένταση και αλατότητα σε κάθε πιάτο και δεν μπορεί να λείπει από καμία συνταγή.

Με τη σάλτσα σόγιας μπορούμε να μαρινάρουμε, να προσθέσουμε στο τέλος για λίγο πιο αλμυρή γεύση, η απλά να βουτήξουμε σε αυτή ως ντιπάκι, σπρινγκ ρολ, πιτάκια γουόν τον, κλπ.

Η ιστοσελίδα wokshop.gr, εξοπλίζει το ντουλάπι που φυλάμε όλα μας τα καρυκεύματα, με τις premium, αυθεντικές σάλτσες σόγιας της εταιρείας Aizakku.

Βρίσκουμε και την κανονική, αλλά και την πιο ελαφριά εκδοχή της με 40% πιο χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, ενώ και οι δύο εκδοχές της σάλτσας υπάρχουν σε μικρό αλλά και πιο μεγάλο μπουκάλι, 150 ml και 1 λίτρου αντίστοιχα.

Το wokshop.gr προτείνει και την παρακάτω λαχταριστή συνταγή για μπριζόλα rib-eye με σόγια και άλλα ασιατικά προϊόντα.

Υλικά
2 τμχ. μπριζόλα rib-eye (ριμπάι)
3 κουτ. σούπας σίο κότζι (Shio koji) (Παραδοσιακό ιαπωνικό καρύκευμα σε υγρή μορφή από ρύζι που έχει υποστεί ζύμωση με koji, νερό και αλάτι)
1 κινέζικο λάχανο
2 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού σουσάμι
4 κουτ. σούπας ρυζόξιδο
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
4 κουτ. γλυκού σούπας σησαμέλαιο
Χυμό από 2 λάιμ
Λίγο ηλιέλαιο για το τηγάνι

Εκτέλεση
Πάνω από το κρέας απλώνουμε τη σίο κότζι και το αφήνουμε εκτός ψύξης για είκοσι λεπτά να μαριναριστεί. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε σε λωρίδες λεπτού πάχους το κινέζικο λάχανο. Ανακατεύουμε το ρυζόξιδο, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο και τον χυμό λάιμ, για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ. Το προσθέτουμε στη σαλάτα, κρατώντας μια μικρή ποσότητα για το κρέας και ανακατεύουμε καλά. Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τη μπριζόλα με λίγο ηλιέλαιο, στο ψήσιμο που προτιμάμε, και σερβίρουμε μαζί με τη σαλάτα και το ντιπ που απέμεινε από το ντρέσινγκ.

Για να προμηθευτείτε τις συγκεκριμένες σάλτσες, αλλά και άλλα προϊόντα ασιατικής και ιαπωνικής κουζίνας, επισκεφθείτε το e-shop του wokshop.

Δείτε επίσης:

Σάλτσα σόγιας: από την Ασία με αγάπη

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη σόγια

Φιλέτο κοτόπουλο γλασαρισμένο με μέλι και σάλτσα σόγιας

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr