Ανοίγοντας την καλαίσθητη ξύλινη κασετίνα βρεθήκαμε μπροστά σε μια σειρά παραδοσιακών προϊόντων σε υπέροχες συσκευασίες που είχαν την ετικέτα Trésors de Grèce. Η πρώτη εντύπωση ήταν ένα «Ααα» θαυμασμού. Η γεύση τους μας άφησε εξίσου ικανοποιημένους.

Πίσω από την ετικέτα η εταιρεία Δ.Ε. Θωμαδάκης & Υιοί ΕΠΕ, μια οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο των εκλεκτών τροφίμων από το 1992, με ιδρυτή τον Δήμο Θωμαδάκη – πλέον διοικείται από τους 3 γιους του. Αντιπροσωπεύει αποκλειστικά στην Ελλάδα κορυφαίους παραγωγούς από την Ιταλία.

Το πάθος τους για το εκλεκτό φαγητό, η αγάπη για τα ελληνικά προϊόντα και η κρίση τούς ώθησαν να επενδύσουν σε νέο τομέα για εκείνους, τις εξαγωγές. Κεφαλαιοποιώντας τις σπουδές, την εμπειρία και τις επαφές τους στην αγορά και συνάπτοντας στρατηγικές συνεργασίες με μικρούς παραγωγούς επέλεξαν εξαιρετικά προϊόντα που τυποποίησαν σε εξαιρετικά καλαίσθητες συσκευασίες και με τη δική τους ετικέτα Trésors de Grèce τα έβγαλαν στην αγορά.

Όλα τα προϊόντα, ελιές και ελαιόλαδο, μέλι, ταχίνι και σησαμέλαιο, ιδιαίτερα γλυκά κουταλιού, πετιμέζι και παξιμάδια, παράγονται με παραδοσιακές τοπικές συνταγές, ελληνικές πρώτες ύλες και ελάχιστη ως μηδενική βιομηχανική επεξεργασία, χωρίς πρόσθετα, συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης, όλα πιστοποιημένα Vegetarian, Non-GMO και HACCP.

Τα βρίσκουμε τοποθετημένα σε 25 τουλάχιστον σημεία πώλησης στην Ελλάδα, όμως το όραμά τους είναι η παγκόσμια αγορά. Πρώτες αγορές-στόχοι είναι το Λονδίνο, το Όσλο, η Γενεύη και ο Καναδάς (όπου υπάρχουν ήδη συνεργάτες).

info
www.tresorsdegrece.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr