Γνωστό από την εποχή των Φαραώ, το αβγοτάραχο είναι μια από τις πιο εκλεκτές ελληνικές λιχουδιές με διεθνή αναγνώριση.

Trikalinos_gallery_BOT_2

Παράγεται αποκλειστικά από αβγά κέφαλου, τα οποία αλατίζονται και αποξηραίνονται. Αφού περάσει από την κατάλληλη επεξεργασία, το αβγοτάραχο περιβάλλεται με φυσικό κερί μέλισσας, το οποίο διατηρεί επαρκώς το προϊόν και την ιδιαίτερη γεύση του σε όλη τη διάρκεια ζωής του, παρά το χαμηλό επίπεδο αλατότητας. Η οικογένεια Τρικαλινού παράγει αβγοτάραχο από το 1856 στο Αιτωλικό. Είναι εξαιρετικό, με βελούδινη υφή, λεπτή, ισορροπημένη γεύση και μακρά επίγευση, μια βόμβα νοστιμιάς στο στόμα. Τα βραβεία που έχει αποσπάσει σε διεθνείς διαγωνισμούς είναι πολλά, ενώ ο Ferran Adria το έχει συμπεριλάβει στο βιβλίο του Fragile Feast, Routes to Ferran Adria και είναι μία από 30 επιλογές του για τα πιο αγνά και γευστικά προϊόντα του πλανήτη, με τα οποία δημιούργησε εξαιρετικές συνταγές στο εστιατόριό του El Bulli.

info
τηλ. 210 9273660, www.trikalinos.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr