Το κοτόπουλο έχει γίνει από τις πιο δημοφιλείς τροφές της καθημερινής διατροφή μας με την υπέροχη γεύση του και τα πλούσια, θρεπτικά συστατικά του. Φυσικά, όταν ακούς κοτόπουλο, το πρώτο όνομα που σου έρχεται στο μυαλό είναι το Νιτσιάκος, ο μεγαλύτερος παραγωγός κρέατος κοτόπουλου στην Ελλάδα. Κι αυτό γιατί φροντίζει χρόνια τώρα να φέρνει στο τραπέζι μας ποιότητα και γεύση!

Ο οραματιστής Θεόδωρος Νιτσιάκος έθεσε το 1972 τις βάσεις για την ίδρυση της εταιρίας, ξεκινώντας με μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής λίγο έξω από τα Ιωάννινα. Με τα χρόνια η παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης διευρύνθηκε χτίζοντας σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου, με δραστηριότητες φιλικές προς το περιβάλλον. Μάλιστα, την τελευταία δεκαετία η εταιρία έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ξεκινώντας για πρώτη φορά παραγωγή νωπών τεμαχίων γαλοπούλας και κουνελιού, αλεύρων για την αρτοποιία και τη βιομηχανία, εξαγωγή ελληνικών αλεύρων στο εξωτερικό αλλά και εισαγωγή και εμπορία βιομάζας από φλοιό ηλιόσπορου.

kotopoulo-tzatziki-ska2

Η τελευταία καινοτομία της Νιτσιάκος είναι και το λανσάρισµα στην ελληνική αγορά του µαύρου κοτόπουλου Αλσατίας, μια κατεξοχήν γαλλική ράτσα, με κρέας ανώτερης ποιότητας που οφείλεται τόσο στη διάρκεια εκτροφής του, η οποία υπερβαίνει τις 90 ημέρες, όσο και στο ειδικά διαμορφωμένο σιτηρέσιο με το οποίο τρέφεται, που είναι 100% φυτικής προέλευσης, πιστοποιημένο από την AGROCERT®, και αυξημένο σε κυτταρίνες. Το κρέας του είναι εξευγενισμένο και εξαιρετικά γευστικό, τα φιλέτα του έχουν λεπτότητα στη γεύση χάρη στην αργή ανάπτυξη του πτηνού και το κρέας του ποδιού του είναι πιο κόκκινο και ευώδες. Λόγω του ειδικού τρόπου εκτροφής, της ηλικίας, αλλά και της πλούσιας σε δημητριακά διατροφής του, το μαύρο κοτόπουλο έχει πολλά διατροφικά πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών πουλερικών: Αυξημένη πρωτεΐνη, λιγότερο νερό, λιγότερα λιπίδια, υψηλά σε ανόργανα άλατα καθώς και υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και φώσφορο, γεγονός που το καθιστά ιδανικό και για την παιδική διατροφή.

Εσείς, λοιπόν, δεν έχετε παρά να μαγειρέψετε το νόστιμο κοτόπουλο ολόκληρο, σε κομμάτια ή φιλέτο με όποιον τρόπο θέλετε, αφού μπαίνει σε φούρνο, κατσαρόλα, τηγάνι και σε σχάρα! Γίνεται εύκολα και γρήγορα, δημιουργώντας καθημερινά αλλά και πιο ιδιαίτερα γεύματα που κλέβουν τις εντυπώσεις!

info
www.nitsiakos.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr