Ένα μικρό αρτοποιείο, αρκετά μακριά από τη Γαλλία, φημίζεται για τα κρουασάν του που λέγεται ότι δεν είναι απλά νόστιμα, αλλά ότι είναι τα καλύτερα του κόσμου. Η ιδιοκτήτριά του όμως δεν ασχολούνταν ανέκαθεν με το κομμάτι αυτό…

croissant-auystalia

Πρόκειται για το «Lune Croissanterie» που βρίσκεται στο Fitzroy, προάστιο της Μελβούρνης, τα κρουασάν του οποίου εγκωμιάζονται όχι μόνο από τα εγχώρια μέσα αλλά η φήμη τους έφτασε μέχρι τους κριτικούς του περιοδικού «Τ Magazine» των New York Times.

12749837_1701051630110523_1993399438_n

Οι ιδιοκτήτες Kate και Cam Reid δίνουν ιδιαίτερη βάση στην εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη αλλά και τη συνολική διαδικασία παραγωγής, μεγάλο κομμάτι της οποίας γίνεται χειρωνακτικά αλλά και με εξειδικευμένες τεχνικές. Οι μυστική συνταγή τους δεν είναι η παραδοσιακή και προέκυψε μετά από ατελείωτες δοκιμές και πειραματισμούς όμως, όπως η Kate Reid επισημαίνει, η ακρίβεια στις ποσότητες των υλικών και την εκτέλεση καθώς και η συγκεκριμένη θερμοκρασία του μαρμάρινου πάγκου εργασίας, δίνουν το τελικό αφράτο, βουτυράτο αλλά όχι λιπαρό αποτέλεσμα. Μόλις μάλιστα η επιχείρηση επεκταθεί, θα προμηθευτούν και τον κατάλληλο εξοπλισμό προκειμένου να ελέγχουν ακόμα και την υγρασία του περιβάλλοντος παραγωγής. Εξάλλου, η εντατική εστίαση της Reid στις λεπτομέρειες είναι βασικό χαρακτηριστικό της από τότε που εργαζόταν πάνω στο κομμάτι της αεροδυναμικής των αυτοκινήτων της Formula1, μια βιομηχανία την οποία εγκατέλειψε αφού με τα χρόνια συνειδητοποίησε ότι δεν ταίριαζε με το χαρακτήρα της. Κατέφυγε λοιπόν στην αρτοποιεία και τη ζαχαροπλαστική που ήταν ένα πάθος με το οποίο αρχικά δίσταζε να ασχοληθεί επαγγελματικά φοβούμενη την πιθανότητα της αποτυχίας. Ο αρτοποιός Christophe Vasseur, που είχε εγκαταλείψει την καριέρα του στα οικονομικά για να δημιουργήσει το «Du Pain et des Idées» στο Παρίσι όμως της έδωσε το έναυσμα, τη γνώση- αφού μαθήτευσε εκεί- και την έμπνευση για να διαμορφώσει τη νέα της επαγγελματική της σταδιοδρομία.

10644697_713432078792705_4994632641045014444_o

Η εστίαση στη λεπτομέρεια της Reid δεν περιορίζεται στη διαδικασία παραγωγής αλλά επεκτείνεται και στην σωστή εξυπηρέτηση και προσωπική επαφή με τους πελάτες τους οποίους μάλιστα γνωρίζει με τα ονόματά τους. Ακόμη, φροντίζει τα κρουασάν να προσφέρονται σε ειδικά κουτιά και όχι σε σακούλες για να μην καταστρέφονται.

Παρ’ όλο λοιπόν που φαινομενικά η αεροδυναμική και η αρτοποιεία- ζαχαροπλαστική είναι κατ’ εξοχήν διαφορετικοί χώροι, το τελικό συμπέρασμα είναι ότι υπάρχουν κάποιες μη προφανείς ομοιότητες τις οποίες η Reid εντόπισε και αξιοποίησε- προφανώς επιτυχώς- στη νέα της καριέρα δεδομένου ότι ένα νέο κατάστημα είναι ήδη στα σκαριά…

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr