Δεν έχουν σπουδάσει ζαχαροπλαστική, δεν φτιάχνουν γλυκά σε κανένα ζαχαροπλαστείο ή εστιατόριο -μόνο στην κουζίνα τους και για δική τους απόλαυση-, ωστόσο σερβίρουν τις πιο τέλειες πάστες που έχετε δει ποτέ! Για τα δύο κορίτσια που “μαγειρεύουν” τα αστεία post της διάσημης σελίδας του Facebook “Να του πάρουμε μια πάστα” ο λόγος, που τις γνωρίσαμε, τις λατρέψαμε και σας τις συστήνουμε.

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχετε λογαριασμό στο Facebook και να μην έχετε δει την πιο διασκεδαστική σελίδα των τελευταίων ετών, που ακούει στο όνομα “Να του πάρουμε μια πάστα” και μας τροφοδοτεί με ιστορίες (κυρίως) ερωτικής τρέλας, παρουσιασμένες με απολαυστικό τρόπο και συνοδευμένες με μια… πάστα φυσικά. Για τους λίγους πάλι, που ίσως δεν έχουν κάνει ακόμη like για να λαμβάνουν τις καθημερινές παρτίδες πάστας, να πούμε ότι πρόκειται για αληθινές ιστορίες που στέλνουν οι χρήστες στο inbox της σελίδας και οι οποίες, παρουσιάζονται σε μια συνοπτική, αστεία εκδοχή, με ψευδώνυμα για να διατηρείται η ανωνυμία. Και επειδή μια πάστα χίλιες λέξεις, δείτε ένα από τα πιο πρόσφατα post για να καταλάβετε πώς λειτουργεί:

Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για ΠΑΣΤΑ σου.
Φάνης και Νάγια. Μαζί 5 χρόνια. Χωρίζουν. Τα ξαναβρίσκουν 4 χρόνια μετά, της υπόσχ…

Posted by Να του πάρουμε μια πάστα. on Friday, July 21, 2017

Πίσω από το ξεχωριστό όνομα της σελίδας, που βασίζεται στην ατάκα που θα έλεγε κάποιος σε έναν αναποφάσιστο για τη σχέση του “αν είναι καλό παιδί, να του πάρουμε μια πάστα”, βρίσκονται δύο κορίτσια γλυκά όσο οι πάστες τους και με απίστευτο χιούμορ (τυχαία νομίζετε είναι τόσο επιτυχημένα τα posts τους, συγκεντρώνοντας χιλιάδες likes, shares και σχόλια;). Όπως με τους πρωταγωνιστές των ιστοριών τους όμως, θέλουν κι αυτές να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, γι αυτό και μετά από δική τους παράκληση θα τις αποκαλούμαι “Πάστα ποντικάκι” και “Πάστα προφιτερόλ”!

Η σελίδα λοιπόν, ξεκίνησε ουσιαστικά πριν 2 χρόνια, το 2015, με σποραδικές δημοσιεύσεις όμως. “Το μίξερ πήρε ξανά μπρος τους τελευταίους 2-3 μήνες” εξηγούν, μιας και αυτό το διάστημα ασχολούνται πιο εντατικά, ενώ και το κοινό τους αυξήθηκε ραγδαία και κατά συνέπεια και τα μηνύματα που λαμβάνουν καθημερινά και ζητούν την πάστα τους. Για να καταλάβετε, έχει υπάρξει μέρα που έλαβαν γύρω στα 50! Και αγαπούν τόσο αυτό που κάνουν ώστε απαντούν πάντα σε όλα, ενώ οι πιο “αξιόπαστες” ιστορίες, δημοσιεύονται στη συνέχεια στη σελίδα.

zeugari

Τι εννοούμε “αξιόπαστες”; Κωμικοτραγικές ιστορίες χωρισμού, απιστίας, εγκατάλειψης, αποτυχημένων ραντεβού και πάει λέγοντας, χωρίς δραματικότητες βέβαια ή ακραίες καταστάσεις. “Το ύφος της σελίδας είναι χιουμοριστικό και έτσι θέλουμε να το διατηρήσουμε” λένε και μια ματιά στα post τους θα σας πείσει πόσο δίκιο έχουν. Σημειώστε δε ότι κανένας δεν μένει στην πρώτη πάστα, αλλά μετά θέλει και άλλη, και άλλη, οπότε να περιμένετε σίγουρο εθισμό. Πέρα από το περιεχόμενο αυτό που μας κερδίζει είναι και το ύφος με το οποίο αποδίδουν τις ιστορίες τα κορίτσια: χιούμορ, ατάκες που δεν θα τις σκεφτόσουν ποτέ και συνάμα αντικειμενικότητα συνθέτουν το ιδανικό μίγμα. Κερασάκι στην τούρτα οι φωτογραφίες με τις πάστες, που πάντα ταιριάζουν στην περίπτωση. Σε έστησε γιατί “είχε κανονίσει τηλεμαραθώνιο Harry Potter με τους φίλους του;” Να του πάρουμε μια πάστα με τα γυαλάκια και το σημάδι του κεραυνού του Harry!

Η Νικολίνα έφευγε για Πορτογαλία και ζήτησε από το Γιώργο να βρεθούνε για τα μπάι-μπάι και τα λοιπά και τα λοιπά. Και τα…

Posted by Να του πάρουμε μια πάστα. on Monday, July 24, 2017

Οι δύο “Πάστες” λοιπόν, που γνωρίστηκαν πριν 5 χρόνια και από τότε είναι αχώριστες (ακόμη και στη δουλειά μαζί είναι), διαβάζουν τα μηνύματα, αποφασίζουν ποια φωτογραφία θα συνοδεύσει τη δημοσίευση και πότε θα την ανεβάσουν. Άραγε συμφωνούν σε όλα ή θα έστελναν και μεταξύ τους μια πάστα; “Δεν έχουμε διαφωνήσει ποτέ. Έχουμε κοινή οπτική σε όλα”, μου λένε σχεδόν με μία φωνή. Την ίδια στιγμή βέβαια, δεν αποκλείουν το γεγονός να λάβουν και ιστορίες που θα τις αφορούν. “Κάποια στιγμή στη ζωή μας όλοι έχουμε κάνει κάτι για το οποίο αξίζει να λάβουμε μια πάστα” αναφέρει η “Πάστα ποντικάκι”, με την “Πάστα προφιτερόλ” να συμπληρώνει ότι αν τύχει, εννοείται ότι θα τις δημοσιεύσουν χωρίς δεύτερη σκέψη!

Από τις ιστορίες που έχουμε διαβάσει στη σελίδα τους δεν θα μπορούσαν ποτέ να ξεχωρίσουν μία και μόνο ως πιο αγαπημένη τους ή π.χ. την πιο αστεία, αφού πάντα υπάρχει νέο υλικό και αυτό που έρχεται μοιραία στο μυαλό είναι ό,τι διάβασαν πιο πρόσφατα. Έχουν λάβει όμως και συγκινητικά μηνύματα, για καλές-ευχαριστήριες πάστες που τους φτιάχνουν τη διάθεση, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Πέρα από τις ίδιες τις ιστορίες ωστόσο, απολαμβάνουν πολύ και τα χιουμοριστικά σχόλια που ανταλλάσσουν οι χρήστες κάτω από τα posts, κάνουν tag φίλους-φίλες που τους έχουν συμβεί ανάλογα γεγονότα, αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που κάνουν share την δική τους ιστορία όταν τη δουν δημοσιευμένη. Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα κορίτσια, συχνά λαμβάνουν και μηνύματα από όσους έχουν στείλει ιστορία ρωτώντας για ημερομηνία δημοσίευσης, αλλά και στη συνέχεια για να τις ευχαριστήσουν. Χαίρονται δε γιατί ποτέ δεν έχουν λάβει μήνυμα με παράπονα, π.χ. ότι η απόδοση δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Ωστόσο, ανυπομονούν για τη στιγμή που κάποιος παραλήπτης πάστας θα τους στείλει μήνυμα με τη δική του εκδοχή, γιατί όπως τονίζουν κάποιες ατάκες είναι τόσο χαρακτηριστικές ώστε αποκλείεται να μην καταλαβαίνει ότι πρόκειται για τη δική του περίπτωση και ας έχουν αλλάξει τα ονόματα.

Η Βαλέρια και ο Γιάννης έβγαιναν 3 εβδομάδες. Μιλούσαν όλη μέρα, πολύ. Δεν ήθελε πολλή πίεση ο Γιάννης. Τσιμπημένη η Βαλ…

Posted by Να του πάρουμε μια πάστα. on Thursday, July 27, 2017

Πόσο όμως τις έχει επηρεάσει όλη αυτή η δημοσιότητα που έχουν λάβει το τελευταίο διάστημα; “Δεν έχει θολώσει η κρίση μας από το γεγονός ότι αυξήθηκαν τα likes στη σελίδα ή ο αριθμός των μηνυμάτων που λαμβάνουμε” ξεκαθαρίζουν, προσθέτοντας ότι ξέρουν καλά και ότι μπορεί κάλλιστα όλο αυτό να έχει και ημερομηνία λήξης. Προς το παρόν πάντως απολαμβάνουν το ότι ο κόσμος διασκεδάζει με τα posts τους, που αυξάνεται και το ανδρικό κοινό σταδιακά (ναι κορίτσια, κι εμείς κάνουμε πράγματα που αξίζουν πάστα) και αγχώνονται μόνο για να είναι συνεπείς απαντώντας σε όλα τα μηνύματα. Επιπλέον, συνεχίζουν να το κάνουν όλο αυτό αποκλειστικά για την πλάκα τους, χωρίς να σκέφτονται ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν και οικονομικά τη δημοφιλία της σελίδας τους. Το μόνο σίγουρο πάλι, είναι ότι θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, μη αποκαλύπτοντας τα ονόματα και τα πρόσωπά τους, καθώς και δεν θέλουν να εκτεθούν και πιστεύουν ότι έτσι ο κόσμος θα συνεχίσει να τους στέλνει ιστορίες χωρίς να διστάζουν σε περίπτωση που τις ξέρουν προσωπικά. Μαντέψτε, έχει τύχει να λάβουν μηνύματα από γνωστούς τους που αγνοούν ότι αυτές διαχειρίζονται την σελίδα!

zeugari2

Αν λοιπόν κάποιος-α σας έκανε κάτι για το οποίο αξίζει μια πάστα, δεν έχετε παρά να στείλετε μήνυμα στη σελίδα και είναι δεδομένο ότι μόλις το διαβάσετε παρουσιασμένο από τα κορίτσια, θα το διασκεδάσετε με το παραπάνω και μετά όταν το σκέφτεστε θα γελάτε αντί να στενοχωριέστε ή να θυμώνετε. Μόνη παράκληση τους, το μήνυμα σας να μην είναι π.χ. 3 σελίδες, αλλά συνοπτικό, γιατί κι αυτές κάνουν μικρά posts που σίγουρα δεν γίνεται να περιλαμβάνουν πολλές λεπτομέρειες.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr