Στις 11 Νοεμβρίου οι γεύσεις των κρασιών του ισπανικού οινοποιείου Ossian συναντούν τις μυρωδιές της κουζίνας του Misifu.

Το Ossian θεωρείται ένα πιο ιδιαίτερα και ποιοτικά οινοποιεία της Ισπανίας, με παραγωγή οργανική και αποκλειστικά στο χέρι και με όραμα τη διαφύλαξη αυτών των εξαιρετικών αμπελώνων της ποικιλίας Verdejo που προσφέρουν τον εκλεκτό καρπό τους από τους αρχαίους χρόνους, και βρίσκονται στο χωριό Nieva της ισπανικής επαρχίας Segovia, αναδείκνύοντας τον πλούτο της σε όλες τις διαστάσεις της. Οι αμπελώνες αποτελούνται από μεγάλης ηλικίας φυτά 100 -120-160 ετών προ φυλλοξηρικά, και η καλλιέργεια τους είναι πιστοποιημένα οργανική – το πρώτο οινοποιείο στην Rueda από το 2001, ενώ σε ορισμένα κρασιά δοκιμάζεται και βιοδυναμική καλλιέργεια. Πριν 6 χρόνια, η οικογένεια Ruiz Aragoneses, του γνωστού restaurateur José María Ruiz, έχοντας ήδη στην ιδιοκτησία τους το Pago de Carraovejas, ερωτεύτηκε κερανοβόλα το project Ossian και έκτοτε οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Αρκεί να σημειωθεί ότι την διαδικασία οινοποίησης επιβλέπει ο κορυφαίος της Βουργουνδίας Pierre Millman ενώ δυο από τα Verdejos έχει αναλάβει αποκλειστικά και φροντίζει ως Riesling, o γκουρού Klaus Peter Keller από το Rheinhessen κερδίζοντας τις καλύτερες βαθμολογίες

Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου λοιπόν, στην πρώτη από μια σειρά από γαστρονομικές εμπειρίες, ο σεφ Γιώργος Ιακωβίδης δημιουργεί ένα μενού για τα εκλεκτά λευκά του οινοποιείου με την παρουσία του export manager του κτήματος David Montes και του Γιάννη Μακρή DIP WSET της Jeroboam.

Το μενού είναι 4 πιάτων με wine pairing και στοιχίζει 50€ το άτομο. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η κράτηση απαραίτητη.

Μενού Γευσιγνωσίας
Amuse bouche με χειροποίητο ψωμί και dips
Καρπάτσιο τόνου με σπαράγγια, τρούφα και εσπεριδοειδή
X VEDLINE TROCKEN 2015, RUEDA (BIO)

Pizza 48ωρης ωρίμασης με chorizo, idiazabal, manchego και jamon X
QUINTALUNA 2017, CASTILLA Y LEON (BIO)

Λαβράκι με άγρια χόρτα, φρικασσέ και σάλτσα μαράθου X OSSIAN 2016, RUEBA
Mango Textures X SOLICELLO, MOSCHATO D’ASTI

info
Κ. Δαβάκη 1, Παλιαό Ψυχικό. Τηλ: 21 06717600