Η Φάρμα Μπράλου έγινε γνωστή για τον περίεργο ιδιοκτήτη της που εγκατέλειψε καριέρες και ανέβηκε στο βουνό. Απέκτησε φήμη για τις φυλές των ζώων που εκτρέφει και την ποιότητα των κρεάτων που προσφέρει.

Από το πρώτο κρεοπωλείο στην Κηφισιά έχουν πια περάσει κάποια χρόνια, ενώ ακολούθησε το πρώτο εστιατόριο στη Σόλωνος και τώρα πια η νέα του έδρα, όπου ο «περίεργος» ιδιοκτήτης Δάμης Πειθής έχει μεταφέρει έργα τέχνης από την προσωπική του συλλογή.

Ακολουθώντας σταθερά τη φιλοσοφία «από τη φάρμα στο τραπέζι», στο εστιατόριο έρχονται εποχικά μποστανικά και φρούτα από τα ιδιόκτητα κτήματα ή από γείτονες παραγωγούς της περιοχής, ενώ μέσα στο εστιατόριο υπάρχει το Butcher’s corner, το ψυγείο-βιτρίνα, όπου η κοπή και το ψήσιμο επιλέγονται από τον πελάτη. Το μικρό, συνεκτικό και άκρως ενδιαφέρον μενού υπογράφει από φέτος ο καλός chef Γιάννης Λιόκας, με καταγωγή από την Ηπειρο. Και αναφέρω την καταγωγή του για να εξηγήσω την τέλεια εκτέλεση της ζυμαρόπιτας (ζαρκόπιτας, κασόπιτας) που έρχεται με τα φρεσκοζυμωμένα ψωμιά και μοσχοβολάει βούτυρο και φέτα. Υποδειγματική και η κρεατόπιτα με πρόβειο κρέας, με το φύλλο τραγανό και τη γέμιση ρουστίκ και θωπευτική για την ψυχή μας. Το βοδινό ταρτάρ ήταν πραγματικά καλό, είναι σταθερά από τα δυνατά πιάτα του Λιόκα, αλλά το φρυγαδέλι, με το ζουμερό συκώτι στην μπόλια, ξεσηκωτικό. Το παναρισμένο αυγό με καπνιστό τραχανά, μανιτάρια και κρέμα σέσκουλου είναι μια εμπνευσμένη σύνθεση, όμως ήθελα την κρούστα μια ιδέα πιο λεπτή και τραγανή για να χαρακτηριστεί ιδανική. Στις πατάτες στη θράκα με κρέμα απόκαμένο βούτυρο, μοσχαρίσιες στηθοπλευρές σε στάχτη και σάλτσα τρούφας φαίνονται οι καλοδουλεμένες τεχνικές και η γνώση του. Από τα τρία γλυκά πήραμε και τα τρία, με το κανταΐφι να κερδίζει στα σημεία. Στο διά ταύτα, ο Γιάννης Λιόκας δίνει μια ξεκάθαρη ταυτότητα εποχικότητας και καλομαγειρεμένης κουζίνας με σεβασμό στις πρώτες ύλες. Θα ξαναπάω σύντομα. Όσο για το κόστος, υπολογίζετε από 30 ευρώ/άτομο χωρίς ποτό, μέχρι αρκετά ψηλά, ανάλογα με το κρέας (εκτός μενού) που θα επιλέξετε.

info
Μηλιώνη 12 & Ηρακλείτου, τηλ. 210 3645050, Κόστος/άτομο: €30