Γαλλικό μπιστρό με όνομα μοιραίο παρμένο από γαλλικό φιλμ νουάρ. Γαλλικές και οι σπουδές του Γιώργου Ηλιού, στην École Ferrandi στο Παρίσι και στη Σορβόννη όπου παρακολούθησε μαθήματα Γαλλικού Πολιτισμού. Το Polly Maggoo μαγείρεψε για πρώτη φορά χαλαρά και διόλου στημένα στον Κεραμεικό το 2009.

Στην ενηλικίωσή της, η Polly αποφάσισε να μετακομίσει στο Ν. Ψυχικό, το οποίο ομολογουμένως ταιριάζει καλύτερα τόσο στο δικό της όσο και στο προφίλ των πιστών φίλων της. Όταν στην οικογένεια υπάρχει αρχιτέκτονας, το βέβαιο είναι πως το μαγαζί θα έχει δικό του αέρα και καθόλου δανεική προσωπικότητα.

polly

Η Παναγιώτα Καμπέρα, σύζυγος Ηλιού, έχει σίγουρα βάλει το χεράκι της, όμως η καινούρια Polly έχει κάτι περισσότερο από ένα δικό της ντιζάιν. Έχει αέρα καλλιτεχνικό, έχει το χέρι του Χάρη -συνιδιοκτήτη στα έργα τέχνης, έχει χιούμορ κι ένα φλογερό φλερτ με την κιτς άποψη της ομορφιάς- κι αυτό με την καλή έννοια. Δύο χώροι και δύο όροφοι με εντελώς διαφορετική διάθεση και ένα μπαρ όπου μπορείς απλά να πιεις το ποτό σου σε περίπτωση που δεν έχεις έρθει πεινασμένος για το εμβληματικό steak tartare του Γιώργου.

pollly1

sykoti-polly-maggoo

Το νέο μπιστρό, λοιπόν, έφερε μαζί του τα χιτ του Κεραμεικού, το κλασικό ονειρεμένο συκώτι, τη φακή με αβγό ποσέ και σχοινόπρασο, τα σαλιγκάρια με σκόρδο, ντομάτα και δεντρολίβανο. Ένα μικρό, εύκολο μενού, όπου εύκολα αποφασίζεις να επιλέξεις ένα μιλφέιγ, με τραγανό φύλλο με ενδιάμεσες στρώσεις από μελιτζάνα, κολοκύθι, μανιτάρια και ντομάτα που θυμίζουν μπριάμ πάνω σε μια ανάλαφρη ντοματένια σος, μια χορταστική σαλάτα με πρασινάδες και μια φέτα ωραίο, φρυγανισμένο ψωμί με αβγό ποσέ και τραγανό παστράμι ή ένα ταρτάρ λαβράκι με λεμονάτη μαρινάδα. Στα πιο χορταστικά, ένα φιλέτο μυλοκόπι με μαϊντανό, κάππαρη και αγιολί, μια αντρεκότ café de Paris, ένα ριζότο ή ένα κοτόπουλο φιλέτο με αρωματικά της Προβηγκίας, τα κλασικά χορταστικά μιας μπιστρό κουζίνας, που συνοδεύονται από ψητο-τραγανές πατάτες. Στο τέλος, παγωτό μπίτερ με σοκολάτα Μαδαγασκάρης και καβουρδισμένο αμύγδαλο πάνω στη βελούδινη σοκολατένια σος ή μους λεμόνι σε τραγανά φύλλα για τους εραστές του λευκού.

info
Άγγ. Σικελιανού 8, Ν. Ψυχικό, τηλ. 210 5241120. Κόστος: € 28-35. Κυριακή μόνο μεσημέρι Κλειστά Δευτέρα.

salata

faki-polly-maggoo

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr