Από νωρίς το μεσημέρι ανοίγει πλέον η κουζίνα του εστιατορίου Simul στο Κολωνάκι, όπου ο chef Patron Νίκος Θωμάς δημιούργησε δύο ανεξάρτητες κάρτες, μια για το a la carte menu και μια για το degustation menu.

Ακολουθώντας την εποχικότητα, τα δύο νέα lunch menus, περιλαμβάνουν προτάσεις με κρέας και ψάρι και σερβίρονται καθημερινά από τις 13:00 έως τις 18:00. Για να πάρετε μια γεύση, στα κυρίως πιάτα του a la carte θα απολαύσετε μεταξύ άλλων Ταλιατέλες με Bolognese από άγρια μανιτάρια, λαχανίδα και αυγοτάραχο, Κόκορα κρασάτο με πελτέ ντομάτας, ξινό τραχανά και αρσενικό Νάξου, Χοιρινό Καρέ με καλαμπόκια, κρούστα ντομάτας και προσούτο, αλλά και Ψάρι Ημέρας και Κοπές Μόσχου από μικρές φάρμες.

Το Degustation menu, που ονομάζεται Bistronomy, αποτελείται από 5 πιάτα, εντελώς διαφορετικά από τον κατάλογο του a la carte. Εκεί περιλαμβάνονται Μπαρμπούνι με κακαβιά, Σελινόριζα με τραγανή πέτσα κοτόπουλου, Κουνέλι στη μπόλια με εστραγκόν και Μοσχάρι στηθοπλευρά με μανιτάρια σιτάκε και μια γλυκιά επιλογή. (Κόστος: 45€ / άτομο)

Στο κύριο μενού του Simul για το χειμώνα πάλι, περιέχει ιδιαίτερα κρύα και ωμά πιάτα όπως Carpaccio Μπαρμπούνι, με καπνιστό χέλι, bloody Mary και ταραμά και Carpaccio Αρνί με αυγό ορτύκι, πιπεριά Φλωρίνης, τηγανητή κάπαρη και κόκκινη ρόκα, Κανθαρέλες με στάκα, καραμέλα σκόρδου και παστό κρόκο αυγού, ενώ παραμένουν τα κλασικά Καλαμάρι Σχάρας, Σαλάχι και Ρεβυθάδα. Τα γλυκά στο νέο μενού του Simul είναι μια ακόμη γευστική έκπληξη, που ακολουθεί το στυλ του εστιατορίου. Ανανεωμένη όμως είναι και η λίστα κρασιών, που δίνει έμφαση σε ετικέτες μικρών οινοποιείων της Ελλάδας, ενώ υπάρχουν αρκετές επιλογές και από τον διεθνή αμπελώνα.

info
Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, τηλ. 210 7224737.