Αλήθεια τι μπορεί να κάνει ένας Ιάπωνας από πατέρα, ένα παιδί της Νέας Σμύρνης, ένας λάτρης των αυτοκινήτων και ένας οπαδός του μπάσκετ σε ένα χωριό της ορεινής Νάξου;

Η πρώτη σκέψη; Ότι πήραν τα βουνά. Η δεύτερη; Ότι τα πήραν και το απολαμβάνουν. Η τρίτη; Πολύ απλά η απάντηση δίνεται από τη μικρότερη της παρέας, της κόρης που ακούει στο όνομα «Νεφέλη». Και έδωσε το όνομά της σε ένα από τα νέα εστιατόρια που ξεκίνησαν με φιλοδοξίες και όνειρα έχοντας έδρα το Φιλώτι. Και όταν έχεις όνειρα και έχεις και το «Νεφέλες» ως όνομα εστιατορίου, τότε δεν συμβιβάζεσαι με τίποτα πιο λιγότερο. Με τη «Νεφέλη», τη θεά της φιλοξενίας, τα παιδιά έχουν αναλάβει να μας ταξιδέψουν σε έναν διαφορετικό γαστρονομικό προορισμό σε σχέση με αυτούς που έχουμε δοκιμάσει μέχρι τώρα.

Σε ρόλο ιδιοκτήτη; Ο Βασίλης. Περήφανος και μόνο που βλέπει τη μικρή Νεφέλη να ελίσσεται ανάμεσα στα τραπέζια που βρίσκονται στην αυλή του παλιού σπιτιού της οικογένειάς του. Είναι άλλωστε ο φιλωτίτης της παρέας, το γένος Καλαβρού. Από κοντά και η Ελίνα. Η σύζυγος, η οποία από μικρή είχε τρέλα με το φαγητό. Και δεν της φαίνεται είναι η αλήθεια.

20229383_203296466869203_6533809773964007076_n

Στο κέντρο συναντάς τον Νίκο. Τον σεφ. Που κοντραρίστηκε με τη μητέρα του ώστε να την πείσει ότι μπορεί να μαγειρέψει καλύτερα και κυρίως πιο έξυπνα. Με γεμάτο βιογραφικό από καλά μαγαζιά στην Αθήνα βρέθηκε στη Νάξο και έπεσε με τα μούτρα στα τοπικά προϊόντα. Μιλάει για παράδεισο, λατρεύει τους πειραματισμούς και μην φοβηθείτε. Όταν σας ρωτήσει εάν θέλετε να σας ταξιδέψει ο ίδιος στο μαγικό κόσμο της γαστρονομίας απλά αφεθείτε.

19030769_183830022149181_2914140156761603734_n

Στο πλευρό του ο Άρης. Είναι αυτός που θα ιδρώσει περισσότερο. Με ποδοσφαιρική ορολογία θα τρέξει, θα καλύψει κάθε χώρο στην κουζίνα. Το παράξενο; Εραστής των χειρονακτικών εργασιών ξεκίνησε από μηχανικός αυτοκινήτων αλλά έγινε καταπληκτικό δίδυμο με τον Νίκο.

Και βέβαια στην κορυφή της επίθεσης, ο άνθρωπος που θα συναντήσετε μόλις μπείτε στον αυλόγυρο στις «Νεφέλες», ο Αλεξ. Κουβαλάει την αύρα της Άπω Ανατολής και το μυστήριο της Αιγύπτου. Ο ιδανικός εκφραστής της κουζίνας που ετοιμάζει ο Νίκος και σας καθοδηγεί με μοναδική μαεστρία στις καλύτερες δυνατές επιλογές για να απολαύσετε ένα ξεχωριστό γεύμα ή δείπνο.

20293121_203619353503581_8797610576173369389_n

20229213_203619686836881_8330198466170285466_n

Τι θα φάτε; Να πω την αλήθεια έχω πάθει σοκ. Δεν μπορώ να σας πω να πάρετε το ένα ή το άλλο πιάτο. Εάν μπορείτε δοκιμάστε τα πάντα. Εγώ έμεινα στις πατάτες τηγανητές Νάξου. Στα κρέατα που έρχονται από την ορεινή Νάξο και τις σαλάτες που περιέχουν μόνο τοπικά προϊόντα.

20106367_201215583743958_3810539058792816150_n

Και βέβαια καταπληκτικά γλυκά. Είπαμε μη φοβηθείτε να τολμήσετε. Η κουζίνα άλλωστε είναι ένας μοναδικός παράδεισος για όσους αρέσκονται να απολαμβάνουν όμορφες στιγμές.
Τι κρατάμε για το τέλος; Μα το πώς αυτή η παρέα έγινε ένα. Όλοι μαζί βρέθηκαν στη Νέα Σμύρνη από μικροί. Ο Βασίλης τους έλεγε από τότε το όνειρό του… Να ανοίξει εστιατόριο στη Νάξο. Στο χωριό της οικογένειάς του. Και για να το κάνει πράξη έφτασε έως το Τόκυο. Να πείσει τον Αλεξ ότι αξίζει να αφήσει την Ιαπωνία για τη Νάξο. Και το Φιλώτι. Παλαβό ε; Μα μέσα από τρελούς μπορείς να ταξιδέψεις προς την τελειότητα.

Ααα και κάτι τελευταίο.. Κάθε εστιατόριο, κάθε παρέα που σέβεται τον εαυτό της έχει και ένα … Motto. Ποιο είναι; «Ένα εστιατόριο είναι μια άποψη ενός διαλόγου, ο ένας είναι ο πελάτης, ο άλλος είναι το εστιατόριο, κι εγώ είμαι ένα μέρος όλου αυτού».

info
Nεφέλες, Φιλώτι, Νάξος. https://nefeles.co/

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr