Όταν η κρίση χτύπησε τις δουλειές του Χρήστου και της Κατερίνας, που για χρόνια έχτισαν μια καριέρα στο χώρο της φωτογραφίας και των εκδόσεων, ένα παλιό συνεργείο στη νέα πιάτσα του Κουκακίου ήρθε να δώσει τη λύση.

IMG_7017_BARBU

VG__7150_BARBUedited

Με τα χεράκια τους κυριολεκτικά και με παλιά κομμάτια από το σπίτι της μαμάς, έφτιαξαν το Monsieur Barbu, ένα μαγαζί που σε ταξιδεύει στη mix & much χαλαρότητα του Βερολίνου ή του Παρισιού. Στη συνέχεια, ο Χρήστος έμαθε και από κοκτέιλ, και κάπως έτσι θα ξεκινήσεις τη νύχτα σου, με ένα εξαίρετο explosion-έκρηξη από λάιμ, τσίλι, τζίντζερ και αγγούρι, που θα σου φέρει όση πείνα χρειάζεται για να συνεχίσεις με το διάσημο μπέργκερ του, σπιτικό, αληθινό, ζουμερό, χωρίς φανφάρες, ωραίο κρέας, ντομάτα, μαρούλι, σπιτικές, τραγανές πατάτες. Σε εκδοχή λαχανικών, με κοτόπουλο ή και ένα διαφορετικό χοιρινό σάντουιτς με χοιρινό στη γάστρα και καραμελωμένα κρεμμύδια. Το παίρνεις και σε mini size αν θες να χωρέσεις και μια τορτίγια με κοτόπουλο ταντούρι που μοσχοβολά Ινδία και μια πράσινη σαλάτα με ξηρούς καρπούς και κατσικίσιο τυρί.

VG__7066_BARBU

VG__7131_BARBU

Η ζωή στον πεζοδρόμιο σου θυμίζει τη γαλήνη παλιάς γειτονιάς, όλοι μοιάζουν να γνωρίζονται από κάπου εδώ τριγύρω, άλλος πίνει μπίρα, άλλος καφέ, κι άλλος βρίσκεται στο τρίτο κοκτέιλ. Το πάρτι, όμως, εδώ προτιμά το φως της κυριακάτικης μέρας. Όταν αναλαμβάνει η πιο γλυκιά blogger – ζαχαροπλάστισσα – μαμά – style icon Pasta Flora, κατά κόσμον Ιωάννα Χαλμούκη, ένα λουκούλειο brunch με αβγά μάτια πάνω σε γλυκά ψωμάκια με μπέικον και λουκάνικο, pancakes, carrot cakes, banana nutella bread brownies, αλμυρές τάρτες, κις και πίτες. Ποιος είπε ότι η Κυριακή είναι θλιβερή μέρα;

info
Φαλήρου 59, Κουκάκι, τηλ. 210 9247555.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr