O πολυβραβευμένος σεφ εγκαινίασε ένα νέο εγχείρημα στο ισόγειο του τριώροφου κτιρίου του «Varoulko Seaside», στο οποίο πρωταγωνιστές είναι δημιουργικά tapas συνδυασμένα με ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα.

Στην ατμοσφαιρική σάλα του bistro tapas wine bar εν ονόματι «Bites and Wine», σε κάποιο από τα τραπέζια ή στο επιβλητικό μπαρ, θα δοκιμάσετε tapas που επιμελείται ο σεφ τα οποία συνδυάζονται με ποικιλία κρασιών από την εντυπωσιακή γυάλινη κάβα τους. Πρόκειται για ένα χώρο πολύ προσεγμένο στον οποίο ο σεφ δίνει μια ακόμα κατάθεση ψυχής. Στα πιάτα του συναισθήματα, γεύση και τεχνική «καδράρονται» άρτια στο πλάνο ενός συμπαθέστατου bistro η άφιξη του οποίου συμπίπτει με τον εορτασμό της επετείου συμπλήρωσης της τρίτης δεκαετίας του «Βαρούλκου». Το «Bites and Wine» ουσιαστικά επισφραγίζει την εξελικτική διαδρομή του σεφ που, με ώριμους γαστρονομικούς νεολογισμούς, αποτυπώνει τη δημιουργική ερμηνεία της ψαροφαγίας. Η γευστική μας δοκιμή περιλάμβανε μερικά από τα πιάτα του νεοαφιχθέντος bistro συνδυαστικά με κλασικές σταθερές του επετειακού μενού του Βαρούλκου ελαφρώς παραλλαγμένες.

Kalamari-Ntolmadakia lazarou
Το ψητό καλαμάρι που ο σεφ σερβίρει πάνω σε κρέμα καπνιστής ρέγγας με κουνουπίδι δίπλα σε ένα ντολμαδάκι με αμπελόφυλλο γεμισμένο με ριζότο με μελάνι σουπιάς

Το μακαρόν με μελάνι σουπιάς και κρέμα ταραμά είναι ένα ιδιαίτερο και φιλόξενο καλωσόρισμα που συνδυάσαμε εύστοχα με τα αρώματα και τις ζωηρές φυσαλίδες της αφρώδους ρετσίνας από Σαββατιανό του Νικολού, υπό την καθοδήγηση του σομελιέ Αλέξανδρου Αγγελόπουλου. Η κρεμμυδόσουπα με οξύρρυγχο και πίκλα κρεμμυδιού γεμίζει τον ουρανίσκο με τη βαθιά νοστιμιά της ενώ η αθηναϊκή σαλάτα με το «πέπλο» από ζελέ ντομάτας πέρα από γευστική είναι προσεγμένη και αισθητικά. Το ψητό καλαμάρι που ο σεφ σερβίρει πάνω σε κρέμα καπνιστής ρέγγας με κουνουπίδι δίπλα σε ένα ντολμαδάκι με αμπελόφυλλο γεμισμένο με ριζότο με μελάνι σουπιάς είναι στην τριάδα των πιάτων που ξεχωρίζουν για τη γευστική τους νοοτροπία και που μένουν στη γευστική μνήμη.

Laxanontolmas lazarou
O μοσχοβολιστός comfort λαχανοντολμάς με γέμιση κιμά γαρίδας και σάλτσα κουρκουμά, ένα από τα πιάτα που σημάδεψαν την πορεία του Λευτέρη Λαζάρου 

Το μπαρμπούνι με κρέμα αρακά αρωματισμένο με φιστίκι Αιγίνης, καπνιστό τσάι και τσιπς ρυζιού με μελάνι σουπιάς και πιπέτα με λάδι τσίλι διεκδικεί δυνάμει τον τίτλο της πληρέστερης γευστικά και αισθητικά επιλογής ωστόσο, ο μοσχοβολιστός comfort λαχανοντολμάς με γέμιση κιμά γαρίδας και σάλτσα κουρκουμά, ένα από τα πιάτα που σημάδεψαν την πορεία του Λευτέρη Λαζάρου, είναι τόσο καλοδουλεμένος που υποθέτω ότι θα συνεχίσει να κρατά τα σκήπτρα στις προτιμήσεις και των νεώτερων επισκεπτών του παραμένοντας all time classic πρόταση.

PeskandritsaAxnisti lazarou

Karidopita lazarou
H περίφημη πεσκανδρίτσα του σεφ, αχνιστή με πουρέ σελινόριζας, φύλλα σέλινο και κρέμα λεμόνι (πάνω) και η καρυδόπιτα με κρέμα σοκολάτας Valhrona, καραμελωμένο πορτοκάλι και παγωτό κανέλα-γαρίφαλο (κάτω)

Όσο για την περίφημη πεσκανδρίτσα, ένα πιάτο απόλυτα ταυτισμένο με τον σεφ, τη δοκιμάσαμε αχνιστή με πουρέ σελινόριζας, φύλλα σέλινο και κρέμα λεμόνι. Τον γλυκό επίλογο γράφει ο Θοδωρής Μωυσίδης δια χειρός του οποίου γευτήκαμε σοκολατάκια με γέμιση γαρίδα και καραβίδα, επιλογή ιδιαίτερη- που όμως μπορείτε να δοκιμάσετε χωρίς επιφύλαξη- όπως και καρυδόπιτα με κρέμα σοκολάτας Valhrona, καραμελωμένο πορτοκάλι και παγωτό κανέλα-γαρίφαλο που είναι πραγματικά το κάτι άλλο…

info
Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, τηλ. 210 5228400