Πολλές φορές μετά το γραφείο, θέλω να απολαύσω ένα χαλαρό ποτό. Οι ισπανικές μου καταβολές με σπρώχνουν σε μια caña, μια μπίρα κοινώς, παρέα με εναλλασσόμενα tapas, συζήτηση σε υψηλούς τόνους και πολύ γέλιο. Κάτι που θα με βγάλει από τη ρουτίνα της δουλειάς. Όμως δεν ζω στη Μαδρίτη για να μπορώ να το βρω εύκολα αυτό. Παρόλ’ αυτά έχω ανακαλύψει ένα μέρος που η φιλοσοφία του after office πότου ή του aperitivo παίρνει σάρκα και οστά. Ο λόγος για το Drupes & Drips στο Κουκάκι.

drupes3

Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον διάσημο φούρνο του Τάκη. Ανήκει άλλωστε στην οικογένεια. Είναι μικρό, δηλαδή τόσο όσο χωρίς πολλά, με δύο μπάρες και το κινητό σου δύσκολα πιάνει -άλλος ένας κάλος λόγος για να «εξαφανιστείς» μετά τη δουλειά. Σε αυτόν, λοιπόν, τον χώρο ο Αρτέμης Παπαδόπουλος, γιος του Τάκη που έχει τον αντικριστό φούρνο, έφερε τα ιταλικά του βιώματα που απέκτησε στη Βερόνα κάτω από την Ακρόπολη. Σερβίρει spritz με αφρώδες ή ξηρό κρασί, Campari ή Aperol, επιλεγμένα κρασιά καθώς και μπίρα αποκλειστικά Νήσος.

drupes omada

Το Il figo με λευκό βερμούτ, χυμό από λάιμ, bitters μέντας, lemon tonic και φυσικά Campari, είναι μια από τις αγαπημένες μου επιλογές. Όμως υπάρχουν και άλλες σαν τη La Formosa με κόκκινο βερμούτ, γκρέιπφρουτ σόδα και bitters. Όλα αυτά τα ετοιμάζει ο Αρτέμης μαζί με τη γλυκύτατη Δάφνη πίσω από τη μία μπάρα. Στην άλλη, ο πάντα ετοιμόλογος Άγγελος «κόβει και ράβει» με τα αλλαντικά και τα τυριά και φτιάχνει νόστιμες ποικιλίες που συνοδεύουν τα ποτά. Τα αλλαντικά και τα τυριά τα εισάγει ο ίδιος ο Αρτέμης από Ιταλία και Γαλλία, χωρίς να λείπουν φυσικά και κάποιες ελληνικές προτάσεις. Εδώ δοκίμασα μια από τις πιο ωραίες, γευστικές και κρεμώδεις gorgonzola, πικάντικη γραβιέρα Κρήτης, Μυκονιάτικο ξινοτύρι, νόστιμα αλμυρή παρμεζάνα, μπλε τυριά ωριμασμένα σε μούστο, λούζα, παστράμι, ιταλική soppressata, prosciutto και coppa. Και δίπλα τους ψωμάκι από τον παρακείμενο οικογενειακό φούρνο με λάδι και χοντρό αλάτι.

drupes

Και όλα αυτά από τις 16:00 και μετά, γιατί πιο νωρίς το Drupes & Drips σερβίρει καφέ και φρέσκους χυμούς. Και όταν φτάσει η ώρα για να κλείσει, γύρω στις 22:00, το καμπανάκι δίπλα από το μπαρ θα χτυπήσει για το last drink. Και όταν λέμε για το τελευταίο το εννοούμε!

info
Ζητρού 20, Κουκάκι, τηλ. 6970 300404.

drupes 1

Τι είναι το spritz;
Τα spritz έχουν τις ρίζες τους στην βορειανατολική Ιταλία και πίνονται αυστηρά παγωμένα. Γίνονται με αφρώδες κρασί σε συνδυασμό με κάποιο bitter, όπως Aperol, Campari ή Cynar και την προσθήκη ανθρακούχου νερού. Η ιστορία του ξεκινά στα τέλη του 18ου αιώνα, από την συνήθεια των στρατιωτών της αυστριακής αυτοκρατορίας, στην κατακτημένη Βενετία, να αραιώνουν με νερό τα «βαριά» για αυτούς ιταλικά κρασιά. Η ενέργεια αυτή περιγραφόταν από τη γερμανική λέξη spritzen.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr