Μενού παραδοσιακής αλλά και σύγχρονης τρατορίας, ντεκόρ σε cosy και χάλκινες αποχρώσεις, τραπεζάκια μέσα αλλά και έξω σε μια καταπράσινη αυλή. Το σκηνικό φέρνει στο νου εικόνες από κάποιο ατμοσφαιρικό σοκάκι της ρομαντικής και πάντα φινετσάτης Ρώμης, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για την αθηναϊκή εκδοχή των φημισμένων ιταλικών εστιατορίων.

ramino

Στον αριθμό 38 της Λεωφόρου Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά, ο σεφ Χρήστος Γιατράκος εδώ και 1,5 χρόνο δημιουργεί καθημερινά, και υπό τους ήχους jazz μουσικής, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, πίτσες με λεπτή και τραγανή ζύμη, πιάτα με προσούτο και βουβαλίσια μοτσαρέλα συνοδευμένα από υπέροχα αρώματα εξαιρετικών ποικιλιών κρασιών. Το μενού, ωστόσο, δεν περιορίζεται στις κλασσικές ιταλικές συνταγές, αφού οι πρώτες ύλες που έρχονται απευθείας από την Ιταλία συνδυάζονται σε εμπνευσμένες σύγχρονες εκδοχές της αυθεντικής γειτονικής κουζίνας προτού «προσγειωθούν» μπροστά σου.

ramino3

Το χαμόγελο ζωγραφίστηκε στα χείλη μας ήδη από το πέστο παρμεζάνας με ψωμί και κριτσίνια με τα οποία μας καλωσόρισε στο χώρο του το Ramino, ενώ η απόφαση να ακολουθήσουμε την προτροπή του σεφ και να δοκιμάσουμε τις ξεχωριστές προτάσεις του μενού αποδείχθηκε σοφή. Μοσχαρίσιο φιλέτο γάλακτος με πάπρικα και σάλτσα τόνου, καρπάτσιο χταποδιού με χαβιάρι και παλαιωμένο σκούρο μπαλσάμικο, νιόκι από μωβ περουβιανή πατάτα με γαρίδες και αυγοτάραχο, μπρουσκέτες με σπιτική μαγιονέζα από αυγά σολωμού και ψίχα βασιλικού καβουριού, αυθεντική ιταλική πίτσα σε μορφή στεφανιού, ριζότο με αγκινάρες, κορυφαία καρμπονάρα και ψάρι.

Με άλλα λόγια, ένα γαστριμαργικό έπος στα νότια προάστια της Αθήνας!

ramino1

Extra info
* Θα δροσιστείς με εξαιρετικές ποικιλίες κρασιών, Aperol Spritz ή τo ευφάνταστο Ramino cocktail που περιέχει αρώματα από λουλούδια που φυτρώνουν στις ιταλικές Άλπεις.

* Θα κλείσεις γλυκά με κέικ σοκολάτας, παγωτό σοκολάτα, μους σοκολάτα, honey comb και μαρέγκα ή μους λεμόνι.

* Αν ρωτήσεις τον σεφ να σου προτείνει ένα πιάτο θα σου πει παπαρδέλες με μοσχάρι -λαιμός μοσχαρίσιος μπρεζέ με κόκκινο κρασί και γκοργκοντζόλα, απλώς καταπληκτικό!

info
Λεωφ. Δημάρχου Αγγ. Μεταξά 38, Γλυφάδα, τηλ. 210 8944430, raminoresto.gr