Κυριακή μεσημέρι με 2 πιτσιρίκια, κάτω των 5 ετών στο Κέντρο της Αθήνας. Είναι κουρασμένα, πεινάνε και τσιρίζουν και τα δυο. Η γιορτινή βόλτα διακόπτεται και ψάχνουμε εσπευσμένα για γρήγορο φαγητό σε ένα ωραίο περιβάλλον να το απολαύσουμε κι εμείς και τα παιδιά. Για καλή μας τύχη πέφτουμε πάνω στο Str.Eaters, που άνοιξε μόλις πριν ένα μήνα στην πλατεία Καρύτση. Μπαίνουμε μέσα και αμέσως χαλαρώνουμε, αφού είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε. Άνετος χώρος, με ζωντανά χρώματα, τραπεζάκια, μαξιλάρες και ξύλινους πάγκους περιμετρικά με ούτε 2, ούτε 3, αλλά 8, παρακαλώ, διαφορετικά food stations, για να φάει ο καθένας ό,τι πραγματικά θέλει και να πάρει γεύση από διαφορετικές κουζίνες. Αυτό είναι και το concept του μαγαζιού άλλωστε. Ως το πρώτο αθηναϊκό food court, το Str.Eaters δίνει έμφαση στο street food, που όπως όλοι ξέρουμε, έχει πολλές και διαφορετικές εκφράσεις σε κάθε χώρα.

Στο Str.Eaters, λοιπόν, θα δοκιμάσεις από fish & chips μέχρι noodles και από vegan πιάτα μέχρι burgers, τορτίγιες και άλλες γεύσεις του δρόμου. Δεν χρειάζεται, άλλωστε, να συμφωνείς με όλη την παρέα στα γούστα για το φαγητό, ούτε να επιλέξεις μόνο μία κουζίνα. Εμείς, για παράδειγμα, προτιμήσαμε τις πεντανόστιμες κοτομπουκίτσες, που λάτρεψαν τα παιδιά, τις οποίες συνοδεύσαμε με τα American chips, που φτιάχνονται μπροστά σου στη στιγμή από πατάτες και γλυκοπατάτες. Μας άρεσαν που δεν είχαν ίχνος λαδιού και ήταν τραγανά και πολύ λεπτά. Μαζί με τα δύο πρώτα πιάτα -που πήραμε εις διπλούν(!)- πήραμε και φανταστικές σος: chutney mango που πήγαινε πολύ με τις κοτομπουκιές, garlic mayo και wasabi mayo που ταίριαζαν με τα τσιπς.

Άλλο ένα πιάτο του δρόμου που μας άρεσε ήταν η τορτίγια με το μοσχαρίσιο κρέας, που εκτός του κρέατος περιείχε καραμελωμένο κρεμμύδι, πιπεριές και τυρί προβολόνε. Σίγουρη επιλογή, αρκετά ζουμερή και γευστική. Το επόμενο πιάτο ήταν από τον σταθμό My Fish Fishing: British Fish ‘n’ chips από βακαλάο τηγανισμένο σε τραγανό κουρκούτι μπίρας που συνοδευόταν από τηγανητές πατάτες και σος garlic mayo. Συνοδεύσαμε με μπίρα και κρασί από το Wine Station, που θα βρεις στο κέντρο του χώρου.

Υπάρχουν ασφαλώς πολλές ακόμα επιλογές από διαφορετικά food stations, όπως το Heggllo, στο οποίο θα βρεις 5 διαφορετικές ευρωπαϊκές συνταγές με αβγά, το We Meat Again, το οποίο έχει πιο κλασικά και ευρηματικά κρεατοφαγικά πιάτα, μεταξύ των οποίων το σπιτικό corned beef, αλλά και το Go Vegie, στο οποίο κυριαρχούν οι σαλάτες και τα χορτοφαγικά γεύματα. Αυτά μας έμειναν για την επόμενη φορά, που δεν θα αργήσει να έρθει.

Το ωραίο με το όλο self service concept είναι ότι γράφεις μόνος σου την παραγγελία τικάροντας τα φαγητά που θέλεις (από οποιονδήποτε γευστικό σταθμό), πληρώνεις, σου δίνουν μια συσκευή ειδοποίησης και σε λίγα λεπτά πας και την παίρνεις. Απολαμβάνεις γρήγορο και νόστιμο φαγητό σε έναν χώρο αυστηρά μη καπνιστών -και μπράβο τους που το τηρούν. Σημειώστε ότι όλα τα σκεύη είναι μιας χρήσεως και ανακυκλώσιμα και ότι υπάρχει και candy bar, με το οποίο τα δικά μου παιδιά ξετρελάθηκαν αφού μετά το γεύμα τους πήραν και το μπισκοτάκι τους!

Στον κάτω όροφο υπήρχε μια αγορά ρούχων με πολύ ωραία μπουφάν, αλλά απ’ ότι μάθαμε σύντομα εκεί θα φιλοξενούνται εκδηλώσεις, parties, παρουσιάσεις, εκθέσεις, παραστάσεις και μουσικά events.

info
Str.Eaters, Πλατεία Καρύτση 7 (είσοδος και από την πλατεία και από την οδό Καρύτση), https://streaters.gr/
Κόστος: 10-15€/άτομο (οι περισσότερες επιλογές πιάτων κοστίζουν από 4 έως 7 ευρώ). Aνοιχτά από το πρωί ως το βράδυ.