Κάτω από έναν αιωνόβιο πλάτανο, εκεί που σκάει το κύμα, στο λιμάνι της Σκύρου βρίσκεται το «Θαλασσάκι». Η ψυχή του μαγαζιού, είναι ο κύριος Πέτρος που κάθε πρωί ανανεώνει την βιτρίνα του, με ολόφρεσκα ψάρια και αστακούς που μόλις έχουν ψαρέψει τα καΐκια του νησιού. Από εκεί και έπειτα, αναλαμβάνει δράση, η σύζυγός του, κυρία Μάγδα.

thalassaki skyros4

Οι κατσαρόλες, οι σχάρες και τα τηγάνια παίρνουν φωτιά και από την κουζίνα του εστιατορίου βγαίνουν σπιτικά πιάτα ημέρας, όπως γαύρος μαρινάτος και φυσικά η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, η αστακομακαρονάδα της κυρίας Μάγδας. Η συνταγή είναι μυστική αλλά θα την τρώγαμε ευχαρίστως ξανά και ξανά!

Από τα πρώτα, δοκιμάσαμε τις χειροποίητες τηγανητές πατάτες, τους αφράτους κολοκυθοκεφτέδες, τα απίθανα κολοκύθακια sticks ενώ από το τραπέζι μας, δεν θα μπορούσε να λείπει η χωριάτικη σαλάτα, με παρθένο ελαιόλαδο, ντομάτα (που μυρίζει ντομάτα), αγγουράκι και τυρί φέτα. Στο κυρίως θέμα τώρα, το μενού προσαρμόζεται ανάλογα με την ψαριά της ημέρας. Εμείς πετύχαμε, σαργούς, σαρδελίτσα (στα κάρβουνα) και τηγανητό μπαρμπουνάκι.

thalassaki skyros1edited

Τιμήσαμε δεόντως την σπιτική τυροκαυτερή, με την πράσινη και κόκκινη πιπεριά και σβήσαμε τη σπιρτάδα της με άσπρο χύμα κρασάκι. Φροντίσαμε να αφήσουμε και λίγο χώρο, όμως, για την σπιτική πορτοκαλόπιτα με παγωτό, που θα ζήλευαν ακόμα και τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία!

info
«Θαλασσάκι», Λιναριά Σκύρου, τηλ. 22220 91995 και 6936543060.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr