Μοντέρνα κουζίνα. Ευφάνταστα πιάτα. Δημιουργημένα με υλικά από όλο τον κόσμο, αλλά με γευστική «βάση» αποκλειστικά ελληνική. Το νέο εστιατόριο Misifu στο Παλαιό Ψυχικό σερβίρει μοντέρνα πιάτα εμπνευσμένα από κλασικές σπιτικές συνταγές και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Σε έναν από τους πιο όμορφους και μοντέρνους χώρους της εστιατορικής σκηνής στην Αθήνα, ο σεφ Δημήτρης Νίκολης έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό μενού για τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας και το σερβίρει σε ένα έξυπνο, διεθνές, «περιτύλιγμα».
Από τις σαλάτες δοκιμάσαμε την Αθηναϊκή. Κλασική γεύση, παρουσιασμένη σε ρολάκι σαν σούσι. Σε μία λεπτή φέτα από κολοκυθάκι βρίσκονταν τυλιγμένα όλα τα υλικά της σαλάτας, και επιπλέον αβοκάντο, αβγά ψαριού και μαγιονέζα μάραθου. Ένα πιάτΟ που ήθελες τουλάχιστον μια εξάδα για να χαρεί ο ουρανίσκος σου!

Ακολούθησε το μοσχαρίσιο παστράμι. Μαριναρισμένο με τα ανατολίτικα ρας ελ χανούτ και ζάαταρ σε απόλυτη ισορροπία, θύμιζε περισσότερο ντελικάτο παστουρμά. Τις γευστικές εντάσεις συμπλήρωναν ελληνικά μυρωδικά όπως θρούμπι, φασκόμηλο και μαντζουράνα.

Στα κυρίως υπάρχει μια σειρά από προτάσεις-πειρασμός για όσους αγαπούν το κρέας. Από ελληνική μπριζόλα ωρίμανσης μέχρι Bistecca Fiorentina Chianina και φιλέτο Tajima Ιαπωνίας. Δοκιμάσαμε μπριζόλα ελληνική ωρίμασης 36 ημερών που ήρθε άψογα ψημένη, με τους χυμούς της και το αλάτι της μετρημένο μέχρι τον τελευταίο κόκκο.

Εξαιρετικό πιάτο ήταν και τα γεμιστά – ριζότο με κρέμα φέτας. Ένα πολύ καλά δεμένο ριζότο, σωστά βρασμένο ρύζι που κρατούσε ελάχιστα, με όλα τα αρώματα από τα κλασικά, ορφανά, γεμιστά φούρνου και την κρέμα φέτας να δένει γευστικά ολόκληρο το πιάτο.
Εντυπωσιακά καλό και το ψάρι του. Δοκιμάσαμε τη σφυρίδα φρικασέ. Τόσο μεγάλη μερίδα σε ψάρι σπάνια βλέπεις σε καλό εστιατόριο. Ζουμερό, μέσα σε ζωμό με αβγολέμονο και τα μυρωδικά του φρικασέ να το μεταμορφώνουν και να του δίνουν μία μοναδική, γευστική υπόσταση.

Το σέρβις άμεσο, άψογο. Η λίστα κρασιών δίνει επίσης ενδιαφέρουσες ιδέες.

info
Κ. Δαβάκη 1 & 28ης Οκτωβρίου, Παλαιό Ψυχικό, τηλ. 6972844744. Κόστος:  €45 – 55/άτομο.  Παρ.-Κυρ. και μεσημέρι. Κλειστά Δευτέρα.