Ήταν Κυριακή πρωί όταν δυο φίλες μου από τον Πειραιά μού έδωσαν ραντεβού για μεσημεριανό φαγητό στον Κορυδαλλό, σε ένα μαγαζί που όπως μου τόνισαν, έχει τις καλύτερες κρέπες στην Αθήνα! Δεν ήθελα και πολύ για να πειστώ και έτσι από την Πεύκη βρέθηκα σε μισή ώρα -μέσω Κηφισού- στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου.

Εκεί, βρίσκεται το δεύτερο και νεότερο Εγκώμιον, αφού, όπως έμαθα αργότερα, το παλιό μετρά ήδη 20 χρόνια στην πλατεία Ελευθερίας και είναι στέκι από το 1998. To καινούριο αδελφάκι, λοιπόν, έχει μόνο ενάμιση χρόνο που άνοιξε και στόχος του, όπως κατάλαβα όταν δοκίμασα τα πιάτα του, είναι να προσφέρει ποιοτικό comfort food. Και όταν λέμε comfort food το εννοούμε με όλη τη σημασία του όρου, αφού εδώ θα χαλαρώσετε και θα απολαύσετε μαζί με τους φίλους σας ή ακόμα και με τα παιδιά σας ένα απλό αλλά παιχνιδιάρικο μενού. Μάλιστα το μενού το υπογράφει ο γνωστός σεφ Γιάννης Στανίτσας, ο οποίος έχει βάλει τις πινελιές του σε όλα τα είδη του καταλόγου.

Η πίτσα που δοκιμάσαμε ήταν ανάλαφρη και είχε ωραίο ζυμάρι: πήραμε Margarita με νόστιμη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό και ποιοτική μοτσαρέλα. Έχει και πιο ιδιαίτερες, όπως η Χωριάτικη, η Ρόκα & Προσούτο ή η Εγκώμιον Special με τυρί κρέμα στη βάση, μοτσαρέλα, κοτόπουλο, καλαμπόκι και μπέικον. Ωστόσο, πριν την πίτσα το πιάτο που άνοιξε το γεύμα μας ήταν μια τονοσαλάτα – έκπληξη με δίχρωμη κινόα, καλαμπόκι και λεμονάτη γεύση. Μας άρεσε τόσο αυτή η σαλάτα που θα τη φτιάχνουμε και στο σπίτι. Στη συνέχεια πήραμε Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με τυρί κρέμα, μπέικον και άνηθο. Νόστιμο ορεκτικό, σίγουρα για τη μέση, αφού έχει τόσο πληθωρική γεύση που δεν μπορείς να φας πάνω από ένα, όμως, αξίζει. Στα ορεκτικά θα βρείτε κι άλλα ωραία, όπως οι Φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα BBQ, οι οποίες συνοδεύονται και από ντιπάκι μπλε τυριού ή οι πατάτες που τηγανίζονται με τη φλούδα τους.

Από τα ζυμαρικά θα πρότεινα ανεπιφύλακτα την Pasta Εγκώμιον, που είναι πέννες με κοτόπουλο, ποικιλία μανιταριών και σάλτσα τρούφας. Απόλυτα ισορροπημένη και χωρίς να υπερκαλύπτει η τρούφα όλο το πιάτο, όπως συμβαίνει πολλές φορές όταν χρησιμοποιούν αυτό το υλικό. Φυσικά όταν είδαμε στον κατάλογο το Texan bourbon burger δεν γινόταν να μην το δοκιμάσουμε και είχαμε δίκιο: Το μπιφτέκι ήταν από 100% μοσχαρίσιο κιμά, ενώ το μπέργκερ είχε ακόμα μπέικον, ντομάτα, τυρί τσένταρ, καραμελωμένα κρεμμύδια και Texan bourbon σος. Συνοδευόταν από πατάτες τηγανητές -με τη φλούδα που λέγαμε- και ήταν αρκετά μεγάλο, αφού εμείς δεν το καταφέραμε όλο. Οι vegans εδώ θα βρουν και vegan επιλογή με μπιφτέκι λαχανικών, ντομάτα, κρεμμύδι, iceberg και σος μουστάρδας.
Αν όλα τα παραπάνω σας ακούγονται κάπως πληθωρικά και είστε σε φάση δίαιτας, μην ανησυχείτε καθόλου. Στα πιάτα σχάρας έχει νόστιμες επιλογές, όπως το φιλέτο κοτόπουλου με ψητά λαχανικά, ενώ στις αλμυρές κρέπες θα βρείτε και light εκδοχές. Γενικά η ποικιλία στις κρέπες είναι μεγάλη, αφού υπάρχουν ολόκληρες κατηγορίες με επιλογές, όπως light, vegatarian, ethnic και ασφαλώς γλυκές.

Σε αυτές τις τελευταίες θα ήθελα να σταθώ αφού δοκίμασα μια φανταστική κρέπα με φρέσκες φράουλες και ένα άλλο καταπληκτικό γλυκό με βαφλάκια. Δεν ξέρω ποια να σας προτείνω γιατί ήταν η μια πιο νόστιμη από την άλλη και γιατί εμείς προσθέσαμε και έξτρα υλικά, όπως και παγωτό, σαν να μη μας έφταναν όλα όσα είχαν από μόνες τους! Πάντως στον κατάλογο θα βρείτε αμέτρητους συνδυασμούς, ακόμα και με superfoods. Συνολικά ήταν μια ευχάριστη εμπειρία (και οικονομική, μιας και τα περισσότερα πιάτα έχουν κάτω από 10 ευρώ) ενώ αν έχετε παιδιά, σημειώστε ότι ακριβώς μπροστά από το μαγαζί έχει μια υπέροχη παιδική χαρά.

info
Σουρή 62, Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, Κορυδαλλός, τηλ. 210 4973463. Ανοιχτά καθημερινά: 08:00-01:00, Κυριακή 09.00-01.00. Κόστος: 20€/άτομο. Λειτουργεί και delivery.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr