Το Επτά 7, στο Μοναστηράκι, υποδέχεται τους επισκέπτες του σε ένα από τα πιο όμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης, εγκαινιάζοντας αυτό το καλοκαίρι μία δυνατή συνεργασία με τον Όμιλο Τραστέλη.

Το μενού του εστιατορίου, που άνοιξε ξανά στις αρχές Ιουνίου, είναι αφιερωμένο στην παραδοσιακή ιταλική κουζίνα, με τον σεφ Δαμιανό Σιδηροκανέλλη να προτείνει ένα μενού – φόρο τιμής στη μαγειρική κληρονομιά του Ιταλού σεφ Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι.

Ο Όμιλος Τραστέλη βάζει την υπογραφή του στην αναγέννηση του εστιατορίου Επτά 7, από την επιμέλεια του μενού όσο και των οινικών προτάσεων που ανανεώνονται διαρκώς, μέχρι το training των συνεργατών. Ο ανανεωμένος χώρος του εστιατορίου χαρακτηρίζεται από γήινες αποχρώσεις στη διακόσμηση και casual chic αισθητική, με διακριτικές industrial λεπτομέρειες. Οι καλεσμένοι έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα αρχαιολογικά ευρήματα, συνέχεια της Αρχαίας Αγοράς, που αποκαλύπτονται κάτω από το γυάλινο δάπεδο του υπογείου, ενώ στο ίδιο επίπεδο το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι συνθέτει την ιδανική επιλογή για private dining. Στο χώρο δεσπόζει επίσης η σιδερένια κάβα με εκλεκτές ετικέτες του ελληνικού και ιταλικού αμπελώνα.

Στην κουζίνα, ο επί 27 έτη συνεργάτης του Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι στις κουζίνες, Δαμιανός Σιδηροκανέλλης, συνεχίζει τη μαγειρική κληρονομιά του Ιταλού σεφ αποκαλύπτοντας μυστικές signature συνταγές. Παραδοσιακές τεχνικές, χειροποίητες παρασκευές και εκλεκτές πρώτες ύλες συνθέτουν γευστικές προτάσεις που μας ταξιδέψουν στη γειτονική χώρα. Η αρχή γίνεται με ορεκτικά όπως μαριναρισμένος σολομός με λαχανικά και μουστάρδα αχλαδιού και vitello tonnato με μοσχάρι γάλακτος, σάλτσα τόνου και κάππαρη, καθώς και δροσερές σαλάτες όπως carciofi με αγκινάρα καρπάτσιο, πεκορίνο, κουκονάρι και ρόκα. Τη σκυτάλη παίρνουν φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, ριζότο και πίτσα. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει το ραβιόλο με κρόκο, σπανάκι, ανθότυρο καβουρδισμένο βούτυρο και φασκόμηλο, τα λαζάνια alla bolognese καθώς και η τηγανητή pizza fritta με πικάντικο σαλάμι, ανθότυρο, ντομάτα και παρμεζάνα. Στα κυρίως βρίσκουμε παραδοσιακά πιάτα, όπως μοσχαρίσια tagliata και χοιρινό φιλέτο saltimbocca. O επίλογος γράφεται με λαχταριστά επιδόρπια όπως zuppa ingleze και χειροποίητα σπιτικά παγωτά εποχής. Κάθε γεύμα πλαισιώνεται με εξαίρετες οινικές επιλογές που προτείνουν οι sommeliers του εστιατορίου.

info
Ερμού 119 – Άστιγγος 10, Αθήνα, τηλ. 210 3212010. Κυριακή κλειστά.