Νέες αφίξεις και γευστικές συμπράξεις, που αναμένεται να συζητηθούν, επιφυλάσσει ο φετινός χειμώνας με τα πρώτα τραπέζια να στρώνονται άμεσα.

Kenza, το νέο “μωρό” του Δημήτρη Παππά

Μετά το Hama, το Rakkan και το Li-Li Shu, ο Δημήτρης Παππάς αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι δεν έχει ησυχία, καθώς ετοιμάζει ένα νέο εστιατόριο. Ο λόγος για το “Kenza” που θα αντικαταστήσει το Ten στο Κολωνάκι. Πέρα από το όνομα όμως, θα αλλάξει και η κουζίνα, που θα κάνει “στροφή” στο street food και όχι όποιο και όποιο, αλλά το street food της Λατινικής Αμερικής. Ο σεφ που θα υπογράφει το μενού δεν είναι ακόμη γνωστός, αλλά το στίγμα του στην κουζίνα του Kenza ενδέχεται να δώσει ο σεφ του Rakkan, Joe Kurauchi.

sergoulopoulos1

Artisanal: η Κηφισιώτικη πρόταση του team του Shamone

Οι Φώτης Σεργουλόπουλος, Κώστας Σκουλικαράκης και Βαγγέλης Γερασίμου, μετά την επιτυχία του Shamone στο Γκάζι, κάνουν ένα ακόμη επιχειρηματικό βήμα, βόρεια αυτή τη φορά, φέρνoντας γεύσεις Γαλλίας στην Κηφισιά. Στο μενού του νέου Artisanal, την επιμέλεια του οποίου έχει αναλάβει ο Γιάννης Σιμωτάς, θα υπάρχουν ανάλαφρα πιάτα που θα παραπέμπουν στη γαλλική κουζίνα. Επηρεασμένη από τη Γαλλία και η διακόσμηση, με αυθεντικές γαλλικές αντίκες να συμπληρώνουν το σκηνικό. Όσο για τον χώρο; Δεν μας είναι άγνωστος, καθώς θα στεγάζεται στο περίφημο κτίριο του 1890 που επί χρόνια βρισκόταν το γνωστό bar restaurant Jourfixe. Στα highlights και ο κήπος, που αναμένεται να γίνει αγαπημένο meeting point για όλες τις ώρες της ημέρας.

Η συμμαχία των 5…

…θα μπορούσε να ονομάζεται το εστιατόριο που ετοιμάζουν τους τελευταίους μήνες οι Νίκος Καραθάνος, Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος, Περικλής Κοσκινάς και Κλεομένης Ζουρνατζής, μιας και το όνομα δεν είναι ακόμη γνωστό. Ωστόσο, απ’ ότι φαίνεται, έως τα μέσα Νοεμβρίου τα πάντα θα είναι έτοιμα για το opening του εστιατορίου της περίφημης 5άδας, που εξέπληξε με την απόφαση τους να ενώσουν τις μαγειρικές τους δυνάμεις, δημιουργώντας ένα νέο χώρο πίσω από το Hilton.

logo1903.min

Το 1903 a taste of Smyrna θα κάνει τη Γλυφάδα… Σμύρνη

Το νέο εστιατόριο του Ηλία Σκουλά ετοιμάζεται για το πολυαναμενόμενο opening, που υπόσχεται να μεταφέρει τις κοσμοπολίτικες γεύσεις της Σμύρνης στην καρδιά της Γλυφάδας. Το “1903 a taste of Smyrna” θα θυμίζει αστικό σμυρνέικο μεζεδοπωλείο των αρχών του περασμένου αιώνα, με τα θαλασσινά να κυριαρχούν στο μενού και να συνοδεύονται τέλεια με ουζάκι. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στη διακόσμηση, ακόμη και στα σερβίτσια και τα ποτήρια, ώστε να επιτευχθεί στο μέγιστο το νοσταλγικό ταξίδι που επιδιώκεται.

KIKU MG_4960

Το Kiku μαθαίνει ιαπωνικά και στο Ν. Ψυχικό
Τους επόμενους μήνες το all time classic ιαπωνικό εστιατόριο της Αθήνας ετοιμάζεται να μας συστήσει τα καλύτερα της εν λόγω κουζίνας και από έναν ακόμη χώρο, αυτή τη φορά στο Νέο Ψυχικό. Το νέο Kiku θα στεγάζεται στο χώρο όπου βρισκόταν το pizza bar “Matilde” και την διακόσμηση αναμένεται να επιμεληθεί η διακοσμήτρια Σίσσυ Φειδά, που είχε επιμεληθεί και την ανανέωση του Kiku του Κολωνακίου 3 χρόνια πριν. Το μενού και του νέου Kiku θα αναλάβει ο Χρόνης Δαμαλάς.

 

 

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr