Γυρίζουμε την Ελλάδα και βρίσκουμε πάντα τα καλύτερα μέρη για νόστιμο φαγητό. Εδώ, σας δίνουμε 3 προτάσεις για την Ξάνθη, το Πήλιο και τον Βόλο. Αλλά και Αθήνα να μείνετε, σας έχουμε άλλα 3 υπέροχα εστιατόρια του κέντρου ή λίγο πιο έξω!

Στην Aττική

vezenevezene3

Βεζενές
Ένα μπιστρό της Νέας Υόρκης στην Αθήνα. Ταξιδεμένος σε Ευρώπη και Αμερική, ο Άρης πρωτίστως αγαπάει τη γεμάτη γεύση. Έχει μελετήσει καλά το κρέας και την κοπή του, έχει συντονίσει κουζίνα και σάλα έτσι ώστε οι πελάτες να απολαμβάνουν ένα εξαιρετικά νόστιμο και ποιοτικό φαγητό στην καρδιά της Αθήνας. Διαφορετικά είδη κρέατος για ψήσιμο από όλο τον κόσμο. Μπεργκεράκια με τρίμμα φουαγκρά, ζυμαρικά με σάλτσα με άγρια μανιτάρια, ευγένεια, στιλ και άποψη. Τρως καλά, πίνεις καλά, πληρώνεις καλά!

info
Βρασίδα 11, Αθήνα, τηλ. 210 7232002.

Aleria-2Pasticcio-gikas

Aleria
Ένα εστιατόριο με μια αέρινη κουζίνα που αντλεί την έμπνευσή του από τη Νότια Γαλλία και όλη τη Μεσόγειο. Ο Γκίκας Ξενάκης είναι μια ήρεμη δύναμη. Απόλυτα εγκεφαλικός τύπος μπορεί να αποδομήσει οποιοδήποτε φαγητό και να το ξαναχτίσει με δέκα διαφορετικούς τρόπους. Η κορυφαία αποδόμηση είναι η σπανακόπιτα που βάζει κάτω οποιαδήποτε πίτα της κεντρικής Ελλάδας. Δουλεύει με εξαιρετικό τρόπο τα λαχανικά δίνοντάς τους μεγαλύτερη αξία από οποιαδήποτε ζωική πρωτεΐνη. Το σέρβις φιλικό, αλλά και συνάμα διακριτικό, με σπάνιο κήπο για ατελείωτα δείπνα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Θα τολμούσα να πω το πιο ερωτικό εστιατόριο της Αθήνας!

info
Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Αθήνα, τηλ. 210 5222633.

Αρζεντίνα
Ο Έλληνας αγαπάει το κρέας, το οποίο πολλές φορές έχει κακοποιηθεί. Παρ’ όλα αυτά, στην Αθήνα πλέον υπάρχουν μαγαζιά που όχι μόνο ξέρουν να αγοράζουν και να ωριμάζουν κρέας, αλλά και να το ψήνουν. Ένα από αυτά είναι και η Αρζεντίνα λίγο έξω από το Μαραθώνα. Με αληθινή πείρα που έρχεται από την Αργεντινή, ψήνουν το κρέας σε κούνιες πάνω από τη φωτιά που κυλάνε πάνω σε ένα αυτοσχέδιο τελεφερίκ μέχρι που πλησιάζουν τη φωτιά σε λίγους πόντους. Ψήνονται όπως εσείς θέλετε είτε ένα T-Bone steak είτε η περίφημη «παντόφλα» από μπούτι. Συνοδεύονται από φρέσκες πατάτες τηγανητές, καλές σαλάτες και πικάντικη καυτερή κόκκινη σάλτσα.

info
Καλέτζι, Μαραθώνας, τηλ. 22940 66476.

Εκτός Αθηνών

kritsa3kritsa

Κρίτσα
Η Πορταριά έχει μια από τις ωραιότερες πλατείες της Ελλάδας, γεμάτη εστιατόρια και μικρά μαγαζιά που πωλούν παραδοσιακά προϊόντα. Η Κρίτσα βρίσκεται στη πάνω έξοδο της πλατείας. Μικρή σάλα σαν σπίτι πηλιορείτικο, με ένα σεμνό μενού με πολύ καλομαγειρεμένα φαγητά. Η φασολάδα της λιώνει στο στόμα και συνοδεύεται με ελίτσες και κρεμμύδι. Το σπεντζοφάι, από τα καλύτερα, με ντόπιο λουκάνικο, και τα τσιγαριαστά χόρτα με αβγά τηγανητά, κάτι ξεχωριστό!

info
Πορταριά, Πήλιο, τηλ. 24280 99121.

Τζεμίλ
Δίπλα στο χωριό Κοττάνη και πάνω στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ο Τζεμίλ έχει χτίσει το δικό του παράδεισο. Ένα μικρό κτήμα και ένα πολύ ζεστό εστιατόριο. Αυτός, η γυναίκα του και πού και πού ο γιόκας τους. Φαγητό μερακλίδικο, θρακιώτικο, με πολλές αναφορές στο ψητό κρέας και το κεμπάπ. Τα προϊόντα του διαλεγμένα ένα ένα, σερβίρονται σε παραδοσιακά σκεύη και είναι απαράμιλλης νοστιμιάς. Μετά από μια αρκετά δύσκολη διαδρομή από την Ξάνθη φτάνετε στον παράδεισο του Τζεμίλ που σας υποδέχονται ζεστά χαμόγελα και υπέροχο φαγητό!

info
Κοττάνη, Ξάνθη, τηλ. 25440 23520.

mezen-(1)mezen-(3)

Με Ζεν
Μόνο από το όνομα αντιλαμβάνεστε πόσο πρωτοποριακό τσιπουράδικο είναι. Ναι μεν, μεζές, αλλά και ζεν. Ο Γρηγόρης Χέλμης και ο Ανδρέας Διακοδημήτρης σε κερνάνε πάνω από 60 τσίπουρα τα οποία κάθε μέρα εμπλουτίζονται απ’ όλη την Ελλάδα και σερβίρουν ψαγμένους μεζέδες που ξεφεύγουν από τα όρια του τυπικού τσιπουράδικου. Πήζουν μόνοι τους τυρί, αναπτύσσουν την τεχνική του μαύρου σκόρδου, κάνουν πρόβειο προσούτο και κατσικίσιο καβουρμά. Ξεχωριστό μαγαζί και στη Λάρισα και στο Βόλο.

info
Αλοννήσου 8, Βόλος, τηλ. 24210 20844.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr