Το 7 Θάλασσες είναι ένα μαγαζί που έγραψε ιστορία τον καιρό του lifestyle, συνδυάζοντας τα μεσημεριάτικα greek ξεσαλώματα με έναν νέας γενιάς δημιουργικό ψαρομεζέ. Είχε, βέβαια, τις ατυχίες του, πέρασε τη μαύρη εποχή του και ξαναγεννημένο σήμερα πια αναβιώνει εποχές αίγλης και νεο-γκλαμουριάς.

20151219_153257

Απίθανο, λουσάτο ντεκόρ από αυτά που αγαπά η συμπρωτεύουσα, μυρίζεις, αγγίζεις παντού την πολυτέλεια, τη συναντάς στα διπλανά τραπέζια να τρώει φορώντας χρυσό ρόλεξ το ψάρι της. Ο Ανδρέας Βούλγαρης, που μόλις ανέλαβε την κουζίνα, είναι ένας μεγάλος σεφ με προϋπηρεσία στο Χίλτον του εξωτερικού και άλλες πεντάστερες κουζίνες. Παιδί πρόσχαρο και προσγειωμένο, εδώ μαγειρεύει -να γλύφεις τα δάχτυλά σου- όλα αυτά που φτιάχνουν το πορτρέτο της κλασικής θεσσαλονικιώτικης νοστιμιάς. Δεν σου λέει, ας πούμε, επειδή είμαι «μεγάλος» θα στο φτιάξω αλλιώς. Θα στο φτιάξει όπως το ξέρεις αλλά όσο νόστιμο το ονειρεύεσαι, με μια τόση δα μοντερνιά.

20151219_153318

20151219_164022

Μια πρασινάδα που μιλάει από τη ζωντάνια, μαριναρισμένες ολόφρεσκες γαρίδες, τσιπς από κεφαλοτύρι Μεσσηνίας και σος με ντομάτα και φέτα, το πιο τραγανό τηγανητό κολοκυθάκι, ένα μωρό καλαμαράκι που ψήνεται με μαεστρία στη σχάρα-λουκούμι με εξαιρετικό φρέσκο ελαιόλαδο, πεϊνιρλί από μελάνι σουπιάς με μοτσαρέλα, πεσκανδρίτσα, ντομάτα και βασιλικό στα πρώτα, για να περάσεις στις εντυπωσιακές μακαρονάδες που έρχονται σε γιγάντιες πιατέλες: με φρέσκα μύδια, καλαμάρια και γαρίδες που μαγειρεύονται στο ζωμό τους ή παπαρδέλες με καραβιδόψιχα, πορτσίνι και λάδι βασιλικού. Στο τέλος, αξίζει η τάρτα λεμόνι με ιταλική μαρέγκα, το παγωτό λουκούμι με μπισκότο και η φωλιά κανταΐφι που γεμίζει με μήλα ποσέ σε μαυροδάφνη, παγωτό κανέλα και σάλτσα βανίλιας.

info
Καλαποθάκη 10, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 233173.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr