Κάθε χρόνο τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της πόλης διοργανώνουν εορταστικά δείπνα για τα δύο βράδια της Παραμονής των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Καλά τα τραπεζώματα και τα καλέσματα στα σπίτια, αλλά ποιος μαζεύει μετά; Αν φέτος, θέλετε να το ρίξετε λίγο έξω και να αποφύγετε τις μαραθώνιες προετοιμασίες, που απαιτεί ένα ρεβεγιόν στο σπίτι, δείτε κάποιες εναλλακτικές, από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία της Αθήνας (οι τιμές που αναγράφονται είναι ανά άτομο και συμπεριλαμβάνουν συνήθως μισό μπουκάλι κρασί/άτομο ή ποτά).

Μεγάλη Βρεταννία
Κλασική επιλογή, το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και ο Executive Chef Σωτήρης Ευαγγέλου προτείνουν για την παραμονή των Χριστουγέννων μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία τόσο στο GB Roof Garden, όσο και στο Royal Room. Στο πρώτο, υπό τη συνοδεία dj set, το μενού ξεκινά με καρπάτσιο τόνου και σούπα με χτένια και λάδι τρούφας, προσφέροντας δύο εναλλακτικές στο κυρίως, φιλέτο μόσχου με πράσινα σπαράγγια και ραγού μανιταριών ή παραδοσιακή γαλοπούλα με γέμιση. Το ίδιο βράδυ, στο Royal Room το γιορτινό μενού προτείνει μπισκ αστακού, γαρίδας και καραβίδας με κρουτόν φουά γκρα, χριστόψαρο με τρυφερά πράσα, δαμάσκηνα και οστρακοειδή και φιλέτο μοσχαρίσιο με τρούφα ή γαλοπούλα γεμιστή.

Όσο για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το GB Roof Garden προσφέρει ένα πληθωρικό εορταστικό δείπνο με ψητό αστακό, γλώσσα στον ατμό με σπαράγγια, φιλέτο μόσχου γάλακτος και γλυκά υπό τους ήχους ενός εορταστικού dj set.
Ωστόσο, για όσους δεν θέλουν ολοκληρωμένο δείπνο, αλλά ένα ποτήρι σαμπάνιας και συνοδευτικά, το Winter Garden από τις 21.30 και μετά προσφέρει μια διαφορετική επιλογή.

info
Βασ. Γεωργίου Α’, Σύνταγμα, τηλ. 210 3330000, www.grandebretagne.gr
Παραμονή Χριστουγέννων: GB Roof Garden: 185 ευρώ, Royal Room: 140 ευρώ.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς (με dj set): GB Roof Garden: 380 ευρώ, Winter Garden: 50 ευρώ.

titania dessert

Titania
Στο rooftop του ξενοδοχείου Titania, το Olive Garden και ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος προτείνουν για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δύο μενού 6 πιάτων με φόντο τη φωτισμένη Ακρόπολη. Τα γιορτινά μενού περιλαμβάνουν πιάτα δημιουργικά όπως: Ρολό φρέσκου ζυμαρικού με μανιτάρια, πράσο και σάλτσα μαύρης τρούφας, Καλαμάρι γεμιστό με πλιγούρι, σταφίδα και κουκουνάρι, Χήνα με παραδοσιακή γέμιση, Μοσχάρι ψημένο σε κενό αέρος με πουρέ ψητής σελινόριζας, μανιτάρια, κρεμμυδάκια και σάλτσα στιφάδου, Χριστουγεννιάτικο κορμό με κάστανο, κροκάν πικρής σοκολάτας κ.ά. Εναλλακτικά, στην αίθουσα Ευρώπη του ξενοδοχείου προσφέρεται πλούσιος μπουφές με κρύα και ζεστά πιάτα σε ρυθμούς πάρτι (45 ευρώ/άτομο).

info
Πανεπιστημίου 52, τηλ. 210 3326000, www.titania.gr
Παραμονή Χριστουγέννων: 83 ευρώ, Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 98 ευρώ.

lux3929ex-146176-Exterior - Christmas Decoration

King George
Το Tudor Hall υποδέχεται τη νέα χρονιά με ζωντανή μουσική από πιάνο, κιθάρα, βιολί και τραγούδι και ένα ξεχωριστό μενού. Τα πιάτα που το απαρτίζουν έχουν καρπάτσιο καραβίδας με χαβιάρι, καπουτσίνο από άγρια μανιτάρια και ζεστό μπριός με φουά γκρα, ριζότο με λευκή τρούφα και μενταγιόν αστακού, black angus από μοσχαρίσιο φιλέτο με αφρό σελινόριζας, καραμελωμένα φιρίκια και μανιτάρια πορτσίνι, αλλά και πεντανόστιμες γλυκές λιχουδιές.

info
Βασιλέως Γεωργίου 3, Σύνταγμα, τηλ. 210 3222210, www.kinggeorgeathens.com
Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 330 ευρώ.

!cid_image003_jpg@01D00B02

Hilton Athens
Τo all time classic Βυζαντινό στο ισόγειο του Hilton προσφέρει υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής έναν πλούσιο μπουφέ για την Παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ για τις 31/12 ένα μενού 6 πιάτων. Για πιο glamorous καταστάσεις, το Galaxy Restaurant στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου, εκτός από υπέροχη θέα σε Ακρόπολη και Λυκαβηττό, προσφέρει στις 24/12 ένα ενδιαφέρον μενού επιμελημένο από τον executive chef Κώστα Αθανασίου. Το καλωσόρισμα γίνεται με amuse bοuche γαρίδας και μπρικ, ενώ η γευστική συνέχεια περιλαμβάνει τρίο σολομού, κρέμα σελινόριζας με φιλέτο iberico για να ολοκληρωθεί με μοσχαρίσιο φιλέτο Αμερικής και πουρέ Περουβιανής πατάτας. Το δείπνο κλείνει γλυκά μια υπέροχη μους μαύρης σοκολάτας με μούρα.

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το μενού στο Galaxy Restaurant προσφέρει 8 δημιουργικά πιάτα που θα σας μείνουν αξέχαστα, αλλά και μια δυνατή πρόταση για χορό στον δίπλα ακριβώς χώρο του bar με μουσικές επιλογές από τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

info
Βασ. Σοφίας 46, τηλ. 210 7281000, www.hiltonathens.gr
Παραμονή Χριστουγέννων: Βυζαντινό: 95 ευρώ, Galaxy Restaurant: 120 ευρώ. Πάρτι με guest Dj στο Galaxy Bar: 25 ευρώ με ποτό.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Βυζαντινό: 120 ευρώ, Galaxy Restaurant: 245 ευρώ. Πάρτι με guet Dj τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο στο Galaxy Bar: 30 ευρώ με ποτό.

AVENUE 01

Metropolitan
Στο καλαίσθητο και ζεστό περιβάλλον του Avenue bistro, την Παραμονή των Χριστουγέννων απολαύστε το εορταστικό μενού 6 πιάτων με την υπογραφή του παγκοσμίου φήμης chef Michel Roux συντροφιά με μουσική από ντουέτο. Στον ίδιο χώρο, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς η βραδιά ξεκινά με σαμπάνια και η γαστρονομική απόλαυση κορυφώνεται με φίνες γεύσεις. Παράλληλα και τις δύο Παραμονές, το δεύτερο εστιατόριο του ξενοδοχείου Le Trocadero προτείνει πλούσιο μπουφέ σε μια λαμπερή ατμόσφαιρα.

info
Λ. Συγγρού 385, τηλ. 210 9471001, www.avenuebistro.gr
Avenue: Παραμονή Χριστουγέννων: 75 ευρώ, Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 95 ευρώ.
Le Trocadero: Παραμονή Χριστουγέννων: 55 ευρώ, Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 65 ευρώ.

new-hotel_restaurant_0159-1

New Hotel
Στο κέντρο της Αθήνας, το εστιατόριο New Taste τις Παραμονές αλλά και τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εξελίσσει τις καθιερωμένες γεύσεις των ημερών προτείνοντας εκλεκτές προτάσεις με έμπνευση από τη μεσογειακή κουζίνα. Την επιμέλεια του καταλόγου έχει ο Steven Frost ανταποκρινόμενος για μια ακόμη χρονιά στις πιο υψηλές απαιτήσεις των φίλων του εστιατορίου. Τα μενού των δύο Παραμονών περιλαμβάνουν πιάτα, όπως ταρτάρ από χτένια με λαχανικά τουρσί και λάδι κόλιανδρου, γαλοπούλα ψητή με παραδοσιακά συνοδευτικά και φιλετάκια από ελάφι, μαριναρισμένα σε καφέ με πουρέ σελινόριζας, καραμελωμένο αχλάδι και κάστανα που σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις.

info
Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, Αθήνα, τηλ. 210 3273151, www.yeshotels.gr
Παραμονή Χριστουγέννων: 80 ευρώ, Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 110 ευρώ.

NJV Athens Plaza - Christmas H (4)

Athens Plaza
Στον ημιώροφο του πολυτελούς Athens Plaza, το εστιατόριο The Parliament, Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς προτείνει εορταστικούς μπουφέδες με κοσμοπολίτικο αέρα και ποικιλία από δροσερές σαλάτες, ορεκτικά και εκλεκτά ζεστά πιάτα. Για να πάρετε μια γεύση, τα κρύα ορεκτικά περιλαμβάνουν σολομό ποσέ σε τουρσί αλμύρας και καπνιστή πάπια με καραμελωμένα κρεμμύδια, ενώ τα ζεστά πιάτα απαρτίζονται από χοιρινό καρέ γεμιστό με δαμάσκηνα και γραβιέρα, ζαρκάδι ραγού με κρεμμυδάκια, ψητή χήνα με σάλτσα άγριου βατόμουρου και παροδοσιακή γαλοπούλα ψητή με τη γέμισή της και σάλτσα φραγκοστάφυλο. Στα γλυκά, τις εντυπώσεις θα κλέψουν το προφιτερόλ, η μιλ φέιγ φρούτου και σοκολάτας και ο χριστουγεννιάτικος κορμός.

info
Βασ. Γεωργίου Α, Σύνταγμα, τηλ. 210 3352400, www.njvathensplaza.gr
Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς: 69 ευρώ.

SEMIRAMIS XMAS 2014

Semiramis
Οι γευστικές προτάσεις στο Semiramis συνδυασμένες με το ντιζαϊνάτο περιβάλλον του ξενοδοχείου αποτελούν μια καλή πρόταση για όσους επιλέξουν να κινηθούν στα βόρεια προάστια. Κλασικά αλλά και δημιουργικά πιάτα, όπως ψητή γαλοπούλα με μπαχαρικά, οσομπούκο μπρεζέ, Black Angus rib eye σχάρας με baby λαχανικά σοτέ και βούτυρο τρούφας συνθέτουν ένα πραγματικά ξεχωριστό μενού. Το παιδικό μενού περιλαμβάνει την Παραμονή των Χριστουγέννων spring rolls λαχανικών με γλυκόξινη σάλτσα, φιλέτο κοτόπουλο σχάρας με πουρέ πατάτας με ελαιόλαδο ή πέννες καρμπονάρα και μους σοκολάτας. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς προτείνει κροκέτες πατάτας με παρμεζάνα και μπέικον, χοιρινό σνίτσελ με φρέσκες πατάτες τηγανιτές ή πέννες με κοτόπουλο και παρμεζάνα και μους βανίλιας με μαριναρισμένες φράουλες.

info
Χαριλάου Τρικούπη 48, Κεφαλάρι τηλ. 210 6284400, www.yeshotels.gr
Παραμονή Χριστουγέννων: 50 ευρώ, παιδικό μενού: 30 ευρώ, Παραμονή Πρωτοχρονιάς: 85 ευρώ, παιδικό μενού 30 ευρώ.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr