Γευστικές και άκρως γιορτινές προτάσεις για έξοδο για φαγητό ή ποτό, για τα ρεβεγιόν και τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, που δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο.

Olive Garden
Οι φετινές γιορτές έχουν εξαιρετικές γεύσεις, μαγευτική θέα και εξαιρετική μουσική, με το Olive Garden, στον 11ο όροφο του ξενοδοχείου Titania, να έχει ετοιμάσει υπέροχες προτάσεις για τις Παραμονές και τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το Olive Garden μας καλωσορίζει τις δύο Παραμονές με ένα πλούσιο μενού με εκλεπτυσμένες γεύσεις δια χειρός του executive chef Χρίστου Τζιλήρα και live μουσικές από την Ηρώ. Πέρα από τα ρεβεγιόν βέβαια, το Titania έχει φροντίσει και για το πρωινό των Χριστουγέννων αλλά και το πρώτο πρωινό της χρονιάς, με brunch που περιλαμβάνουν μεγάλη ποικιλία εκλεκτών πιάτων, που απολαμβάνετε υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Δείτε αναλυτικά το μενού ΕΔΩ.

Olive Garden, Ξενοδοχείο Titania, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα, τηλ. 210 3326000.

Nice n Easy
Τα εστιατόρια Nice n Easy στο Κολωνάκι και στην Κηφισιά, στρώνουν γιορτινά τραπέζια για τις δύο Παραμονές, με ευφάνταστα πιάτα, μαγειρεμένα με ελληνικά προϊόντα, οργανικά ποιοτικά υλικά και βιολογικές εκλεκτές πρώτες ύλες. Παράλληλα, έχουν ετοιμάσει και φέτος brunch την Πρωτοχρονιά, στο εστιατόριο στο Κολωνάκι, για να επανέλθουν με τον πιο γευστικό τρόπο όσοι ξενυχτήσουν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Δείτε αναλυτικά το μενού ΕΔΩ.

Ομήρου 60, Κολωνάκι, τηλ. 210 3617201 / Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά, τηλ. 210 8082014.

Kool Life
Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου έχει ξεχωριστό αέρα στα Βόρεια Προάστια, όπου το εστιατόριο Kool Life του ξενοδοχείου Life Gallery Athens, υποδέχεται τους φίλους του σε ένα μοναδικό περιβάλλον. Την Παραμονή των Χριστουγέννων προτείνουν Gala Dinner, με τον σεφ Θάνο Μωραΐτη να έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό μενού με επιρροές από την ελληνική κουζίνα και πινελιές από διεθνείς τάσεις, που περιλαμβάνει σούπα σπαραγγιών με crispy jamon Iberico και πούδρα λευκής τρούφας, σαλάτα από baby σπανάκι με κάστανα, γραβιέρα Κρήτης και dressing ροδιού και ψητό κατσικίσιο τυρί με καρυδόψιχα και κρέμα οξύμελο. Για κυρίως επιλέγετε ανάμεσα σε φιλέτο γαλοπούλας με παραδοσιακή γέμιση ή αγριογούρουνο ψητό κατσαρόλας με σος Vinsanto και πουρέ καρότου, περουβιανής πατάτας και σελινόριζας. Για επιδόρπιο, σουφλέ σοκολάτα με τριμμένη κανέλα και παγωτό κάστανο. (Κόστος: €70 / άτομο)

Για το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν πάλι, ετοιμάζουν σούπα λευκής πατάτας με καραμελωμένα κρεμμύδια και κύβους παντζαριού, σαλάτα ρόκα με καπνιστό σολομό, wakame, μαρμελάδα πεπονιού και παξιμάδι από χαρούπι, ενώ για κυρίως επιλέγετε ανάμεσα σε φιλέτο μοσχάρι με ψητή σελινόριζα και πιπεράτη σος Μetaxa ή φιλέτο κοτόπουλο με κρέμα τυριού και κουρκουμά πάνω σε φωλιά μανιταριού Portobello. Για επιδόρπιο, μιλφέιγ με κρέμα κάστανου και σοκολάτας και φύλλα από παραδοσιακή δίπλα και παραδοσιακή βασιλόπιτα. (Κόστος: €80 / άτομο)

Για το πρώτο πρωινό του 2019 τέλος, ετοιμάζουν ομελέτες και scrambled eggs, φρέσκα κέικ και κρουασάν, ζεστά ψωμάκια με χειροποίητες μαρμελάδες, χυμούς και αναζωογονητικά ροφήματα και πολλές ακόμη λιχουδιές, που σερβίρονται στον πρωτοχρονιάτικο πρωινό μπουφέ από τις 6 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. (Κόστος: €30 / άτομο)

Λεωφ. Θησέως 103, Εκάλη, τηλ. 211 1067400.

Varoulko Seaside
Εορταστική ατμόσφαιρα με θαλασσινή αύρα υπόσχεται και φέτος το Varoulko Seaside, που φοράει τα καλά του και προσκαλεί τους επισκέπτες του να γιορτάσουν το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με θέα στη θάλασσα. Πιάτα με την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου, του Γιάννη Παρίκου και της έμπειρης ομάδας τους, όπως καβούρι με αβοκάντο και ζεστό ζωμό καβουριού, βελουτέ τοπιναμπούρ με ψητή καραβίδα και πραλίνα φουντουκιού και ψητό φιλέτο μπαρμπούνι με υφές από κολοκύθι, τσιπς κινόα και ζωμό μπαρμπουνιού, χαρίζουν ξεχωριστή νότα στα βράδια των γιορτών. Οι έμπειροι sommeliers του εστιατορίου προτείνουν το ιδανικό κρασί για να συνοδεύσετε το δείπνο σας, ενώ ο επίλογος γράφεται γλυκά με τις εμπνευσμένες δημιουργίες του pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη ειδικά για το μενού του ρεβεγιόν, όπως μους κάστανου με κομποτέ αχλάδι, pudding κάρδαμου και παγωτό ρούμι και cremeux σοκολάτας σε μπισκότο, κρέμα passion fruit και σορμπέ μάνγκο.

Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, Πειραιάς, τηλ. 210 5228400.

Moorings
Δύο μαγικές βραδιές με νόστιμα πιάτα, swing ρυθμούς με live μουσική και υπέροχη θέα στη Μαρίνα Βουλιαγμένης, προτείνει για την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το Moorings. Ειδικότερα, το μενού της παραμονής των Χριστουγέννων ξεκινάει με μπλινίς με μπρικ σολομού και ποτήρι με αφρώδη οίνο και σούπα με βασιλομανίταρα μοσχάτο κρασί και κρέμα μασκαρπόνε και συνεχίζετε με τάρτα με πράσα, κρεμμύδια και ροκφόρ με άρωμα από λάδι λευκής τρούφας και Χριστουγεννιάτικη σαλάτα καπρέζε με πορτοκάλι σαγκουίνι, μοτσαρέλα μπάφαλο, βασλάμικο και μαραθόσπορο. Για κυρίως, βιολογικό μοσχαράκι στιφάδο με κρεμμυδάκια μανιτάρια και πετιμέζι σε πουρέ πατάτας και για επιδόρπιο Mont Blanc με κρέμα κάστανου, μαρόν γλασέ βερμιτσέλι κάστανου και φύλλο χρυσού. (Κόστος: 62€ / άτομο).

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το μενού ξεκινάει με στρείδια ποσέ σε κρέμα βουτύρου από λευκά σπαράγγια και σούπα βελουτέ με βασιλικό καβούρι γάλα καρύδας και φρέσκο τσίλι και συνεχίζετε με φουά γκρα σε κρούστα από μπριος με αχλάδι ποσέ σε βινστάντο κρασί και ελαιόλαδο φρέσκιας βανίλιας με κακάο και σαλάτα με ψητή κολοκύθα, βιολογική κινόα, ρόκα, κρεμμύδια, κολοκυθόσπορο, τυρί φέτα, ρόδι και σάλτσα από φρούτα του δάσους. Για κυρίως, φιλέτο πάπιας ψημένο στον ξυλόφουρνο με ρομανέσκο, παστινάκι, πουρέ κολοκύθας με ταχίνι και σάλτσα μπορντολέζ με βασιλικά σύκα και για επιδόρπιο, τάρτα με αποξηραμένα βερίκοκα μαριναρισμένα σε αμαρέτο και παγωτό αμύγδαλο με τραγανούς κόκκους κακάο. (Κόστος: 76€ / άτομο).

Μαρίνα Βουλιαγμένης, τηλ: 210 9670659, 210 8961310.

Galaxy Bar-Restaurant, Βυζαντινό & Aethrion
Το Hilton Αθηνών διαθέτει και φέτος μια πλούσια εορταστική ατζέντα, για τις παραμονές και τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι γιορτινές προτάσεις ξεκινούν από την Παραμονή των Χριστουγέννων, όπου στο Βυζαντινό προσφέρεται πλούσιο δείπνο από το μπουφέ με ποτά (Κόστος: 110€ / άτομο), ενώ στο Galaxy Bar-Restaurant σερβίρεται gourmet δείπνο 7 πιάτων από τον executive chef Κώστα Αθανασίου με θέα τη φωτισμένη Αθήνα, που περιλαμβάνει amuse bouche (ταρτάρ μοσχαριού black angus με χαβιάρι), βελουτέ κάστανο με παστινάκι, μανιτάρια και πανσέτα, nigiri trio, φουά γκρα ηθικής εκτροφής με ψητά αχλάδια, πράσινη σαλάτα και σος κράνμπερι και ωμοπλάτη ελαφιού με πουρέ πατάτας, σιγοψημένα κυδώνια και σως παλαιωμένου κόκκινου κρασιού. Για επιδόρπιο, αποδομημένη μπλακ φόρεστ. (Κόστος: 165€ / άτομο). Όσο για τη μουσική επένδυση, ο διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης με το κουιντέτο του ετοιμάζουν μια μοναδική βραδιά με αγαπημένα jazz classics και christmas swing.

Για την Ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το Βυζαντινό ετοιμάζει μια γιορτή για όλη την οικογένεια με πλούσιο μπουφέ, ζωντανή μουσική και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τα παιδιά. (Κόστος: 110€ / άτομο)

Το Aethrion all-day lounge bar θα καλωσορίσει τον νέο χρόνο με προτάσεις για wine pairing και ζωντανή μουσική πιάνου από τον Κάρολο Μαυρογένη (Κόστος: 25€ / άτομο), ενώ το Βυζαντινό με επίσημο δείπνο a la carte και αγαπημένα μουσικά κομμάτια από την Τίνα Αλεξοπούλου, μια γνήσια performer που τραγουδάει σε εφτά γλώσσες (Κόστος: 165€ / άτομο). Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς τέλος, το δείπνο στο Galaxy περιλαμβάνει live από τους “The Bliss Jazz Trio” και χορευτικό DJ set από τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο και gourmet μενού 8 πιάτων με amuse bouche (vichyssoise πατάτας με χαβιάρι), καραβίδα και χτένια ταρτάρ με μάνγκο και πέρλες μανιταριού, βελουτέ καλαμπόκι με μαύρη τρούφα και jamon Iberico, φιλέτο μαύρου μπακαλιάρου με κουνουπίδι σε τρεις υφές, σορμπέ σαμπάνιας με φύλλα χρυσού, μοσχαρίσιο φιλέτο με πατάτες ντουσέζ και κρέμα κάστανου και σαμπαγιόν με σαμπάνια και μασκαρπόνε και μους σοκολάτας με τραγανό μπισκότο (Κόστος: 345€ / άτομο).

Hilton Athens, Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα, τηλ. 210 2107281351.

Made in Athens
Το ανακαινισμένο ξενοδοχείο Athens Marriot κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με ελληνικές και διεθνείς γεύσεις. Ειδικότερα, την παραμονή των Χριστουγέννων στο εστιατόριο Made in Athens προσφέρεται δείπνο σε μπουφέ, με εορταστικές γεύσεις και μουσική από DJ (Κόστος 60€ / άτομο, παιδιά 4-12 ετών 50% έκπτωση, παιδιά έως 4 ετών δωρεάν). Την ημέρα των Χριστουγέννων πάλι, το μενού του Made in Athens έχει brunch με μπουφέ και μουσική από πιάνο. (Κόστος 65€ / άτομο, παιδιά 4-12 ετών 50% έκπτωση, παιδιά έως 4 ετών δωρεάν).

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς προσφέρεται γιορτινό δείπνο σε μπουφέ στο Made in Athens, με εορταστικές γεύσεις και συνοδεία ζωντανής μουσικής από πιάνο και τραγούδι (Κόστος 70€ / άτομο, παιδιά 4-12 ετών 50% έκπτωση, παιδιά έως 4 ετών δωρεάν). Παράλληλα, στο Aegean Sea Ballroom, στήνεται επίσης γιορτινό σκηνικό με πρωτοχρονιάτικο μπουφέ και μουσική από DJ (Κόστος 95€ / άτομο, παιδιά 4-12 ετών 50% έκπτωση, παιδιά έως 4 ετών δωρεάν). Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς πάλι, στο Made in Athens η ημέρα ξεκινά στις 04:00 με ένα ποτήρι σαμπάνιας και στη συνέχεια πλούσιο πρωτοχρονιάτικο πρωινό σε μπουφέ (Κόστος: 40€ / άτομο) και στη συνέχεια brunch μετά μουσικής (Κόστος: 65€ / άτομο).

Athens Marriot, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 385, Αθήνα, τηλ. 210 9471000.

Matsuhisa Athens
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με ιαπωνικές γεύσης και φόντο τη θάλασσα, προτείνει το εστιατόριο Matsuhisa Athens, με μενού 7 πιάτων που έχει ετοιμάσει η ομάδα της κουζίνας αποκλειστικά για τις δύο Παραμονές. Το μενού της Παραμονής των Χριστουγέννων περιλαμβάνει: toro tartar Mediterranean style με Oscietra caviar, Amaebi shrimp chili shiso salsa, sushi, miso soup με ψητό χοιρινό, κρεμμυδάκια και τόφου, σαλάτα ρόκα και baby σπανάκι με dry miso με ψητό αστακό και τρούφα, φιλέτο γλώσσας με Bok choy και Yuzu Wasabi Salsa και ψητό μοσχαρίσιο φιλέτο με φουά γκρα, πουρέ κολοκύθας με τρούφα και peppercorn Sake soy και για το τέλος black forest. (Κόστος: 115€ / άτομο – προαιρετική επιλογή γαλλικής σαμπάνιας Taittinger προς 100€).

Το μενού της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνει: toro yukke truffle pear salsa και ποικιλία μανιταριών, χτένια tataki με χαβιάρι και σως φουά γκρα, sushi, shiro miso soup, πράσινη σαλάτα με καβούρι, λαβράκι με dry Nori και καπνισμό αφρό πατάτας, κονφί από κολοκυθάκια και τραγανό jamon Iberico, wagyu με σιγομαγειρεμένες αγκινάρες Ιερουσαλήμ και γιαπωνέζικη Mont Blanc. (Κόστος: 135€ / άτομο – προαιρετική επιλογή γαλλικής σαμπάνιας Taittinger προς 100€).

Astir, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8960510.

Και μία πρόταση για ποτό…

JuJu Bar & Restaurant
Το ολοκαίνουργιο JuJu Bar & Restaurant φοράει τα γιορτινά του και σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων, με Signature Festive Cocktails & Bites! Εμπνευσμένα cocktails, με έντονα αρώματα και εκλεκτά αποστάγματα, συνοδευόμενα από γευστικά bar bites, αποτελούν την τέλεια αφορμή για γιορτινές, pre Christmas εξόδους. Αν είστε λάτρης του ρούμι επιλέξτε το Xmas Blazer ή το Red Velvet με αρώματα από ρούμι, ρόδι, κανέλα και νότες από σαμπάνια. Το Holiday Spirit με gin, λικέρ κεράσι και γλυκές νότες γιασεμιού και βιολέτας θα σας βάλει για τα καλά στο κλίμα των ημερών, ενώ για τα κρύα γιορτινά βράδια επιλέξτε το Hot Spiced Wine Cocktail, με ξηρό κόκκινο κρασί, μπαχαρικά και πικρές αρωματικές νότες.

Divani Caravel, Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα, τηλ. 210 7207000.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr