Στις 14 Φεβρουαρίου, ο έρωτας έχει την τιμητική του, αλλά επειδή ως γνωστόν κάνει και μια στάση στο στομάχι, μερικά από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια ξενοδοχείων της Αθήνας προσφέρουν ειδικά μενού για τη συγκεκριμένη μέρα. Αν ο καλός σας, λοιπόν, σας προτείνει κάποια από αυτά, πείτε «I do» χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Olive Garden – Titania
Το ατμοσφαιρικό rooftop restaurant του ξενοδοχείου Titania ενδείκνυται για ρομάντζο με φόντο τη φωτισμένη Ακρόπολη. Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος φροντίζει για το γευστικό κομμάτι της βραδιάς με ένα δημιουργικό μενού, που ξεκινά με βελουτέ σελινόριζας με λευκή σοκολάτα, γιασεμί, γαρίδες και κρέμα παντζαριού. Το μενού συνεχίζει με πιάτα, όπως φαγκρί με μανιτάρια φρικασέ, ταπιόκα και κροκέτα ρυζιού και μοσχάρι σιγοψημένο σε κενό αέρος, καραμελωμένο κρεμμύδι, κρέμα βουτυράτου κουνουπιδιού, πράσινα σπαράγγια και φουντούκια. Κάπου ενδιάμεσα παρεμβάλλει γιαουρτάκι -στην αποδομημένη του μορφή- με καρύδι, μέλι και γύρη, ενώ για το φινάλε σοκολάτα και φράουλα σε διάφορες υφές συνδυάζονται παιχνιδιάρικα με αρώματα καρδάμου ολοκληρώνοντας την εμπειρία.

Τιμή: 45€/άτομο
Πανεπιστημίου 52, Ξενοδοχείο Τιτάνια, Αθήνα, τηλ. 210 3326200, www.titania.gr

lux3929re-142189-Tudor Hall

Tudor Hall – King George
Στο εμβληματικό Tudor Hall, με την Ακρόπολη στο πιάτο, ο Σωτήρης Ευαγγέλου (executive chef) μαζί με τον Αλέξανδρο Κοσκινά (chef de cuisine), παρουσιάζουν μια σειρά από πραγματικά εμπνευσμένα πιάτα: τραγανές γαρίδες και στρείδια με μουσελίν από ντομάτα και γλυκιά κόκκινη πιπεριά, αλλά και αχνιστό λαυράκι με αβγοτάραχο και ζεστή βινεγκρέτ αχινού. Ακολουθεί μια γλυκιά παύση με σορμπέ σαμπάνιας και μύρτιλου και μετά φιλέτο και γλυκάδια από μοσχαράκι γάλακτος με ανοιχτό ραβιόλι με τρυφερό σπανάκι, μανιτάρια, αβγό & αφρό παρμεζάνας. Η μους αμύγδαλου «provence» με τραγανό στρόιζελ και βατόμουρο ολοκληρώνει γλυκά το δείπνο, ενώ μετά το γεύμα σερβίρονται απολαυστικά μινιαρντίζ με καφέ ή τσάι.

Τιμή: 75 ευρώ/άτομο
Βασιλέως Γεωργίου 3, Σύνταγμα, τηλ. 210 3222210, www.kinggeorgeathens.com

shutterstock_169798904 new

GB Roof Garden – Μεγάλη Βρετανία 
Το εστιατόριο της Grande Bretagne υποδέχεται με αριστοκρατικό αέρα την πιο ερωτική μέρα του χρόνου με γευστικούς οδηγούς τον Σωτήρη Ευαγγέλου (executive chef ) και τον Αστέριο Κουστούδη (chef de cuisine). Πληθωρικά πιάτα, όπως τριλογία σολομού με «negroni» και εσπεριδοειδή, φαγκρί ποελέ, ψητή μαραθόριζα, σάλτσα οστρακοειδών και αβγοτάραχο αλλά και καρδιά μοσχαρίσιου φιλέτου, συκώτι χήνας και πουρέ γλυκοπατάτας συνυπάρχουν με γλυκιές προτάσεις όπως σορμπέ γιασεμί- βατόμουρο και «Black forest» με σοκολάτα γάλακτος και παγωτό μασκαρπόνε. Στο τέλος του γεύματος τα μινιαρντίζ που συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ ή το τσάι έρχονται να ολοκληρώσουν μια ενδιαφέρουσα γευστική εμπειρία.

Τιμή: 75 ευρώ/άτομο
Βασ. Γεωργίου Α’, Σύνταγμα, τηλ. 210 3330000, www.grandebretagne.gr

St'Astra East restaurant

St’ Astra – Radisson Blue Park 
Το γαλήνιο περιβάλλον του εστιατορίου St’ Astra στον 8º όροφο του Radisson Blue Park είναι ό,τι πρέπει για μια ατμοσφαιρική βραδιά κάτω από τ’ άστρα. Με την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό σε πρώτο πλάνο απολαμβάνετε προσεγμένες γεύσεις με ρομαντικό ταμπεραμέντο δια χειρός Γιάννη Λιόκα. Το γεύμα ανοίγει εορταστικά με cocktail σαμπάνιας και amuse bouche, συνεχίζει στους ίδιους τόνους με καρδιά από sushi επιλογές, που διαδέχεται ένας τρυφερός σολομός μαγειρεμένος στους 45° με σπανάκι σοτέ, πουρέ από παντζάρι και σάλτσα από passion fruit. Σειρά έχει το χοιρινό φιλέτο και η σιγομαγειρεμένη πανσέτα με πουρέ από λευκά και κόκκινα καρότα, σάλτσα Thai και pak choi σοτέ. Η bitter σοκολάτα με coulis από φρούτα του δάσους και sorbet framboise είναι η έκπληξη για το γλυκό φινάλε.

Τιμή: 49 ευρώ/άτομο
Λ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα, τηλ. 210 8894500, www.rbathenspark.com

(D1) Dining - Baku

Baku – The Margi
Τα βέλη του έρωτα «χτυπούν» και την καρδιά της αθηναϊκής ριβιέρας. Οι γαστρονομικές προτάσεις του Παναγιώτη Γιακαλή στο ατμοσφαιρικό Baku του ξενοδοχείου The Margi προϊδεάζουν για μια εντυπωσιακή βραδιά. Πιάτα, όπως κοτόσουπα με φρεσκοψημένο brioche και βούτυρο τρούφας, μακαρόνι γεμιστό με μανιτάρια και σπανάκι και φρέσκια γαρίδα Αμβρακικού, καθώς και στήθος πάπιας με πουρέ καρότου αρωματισμένο με τζίντζερ συνιστούν ένα ξεχωριστό δείπνο, το οποίο θα κλείσει γλυκά με μια μους σοκολάτας γάλακτος και σορμπέ μπανάνας με lime.

Τιμή: 59 ευρώ/άτομο
Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 210 8929000, www.themargi.gr

!cid_image004_jpg@01D00B02

Galaxy Bar Rastaurant – Hilton 
Το Galaxy Bar & Restaurant στην κορυφή του πολυτελούς Hilton υποδέχεται τον Βαλεντίνο με τον καλύτερο τρόπο. Ατμόσφαιρα glamorous-chic, θέα τα φώτα της πόλης και ένα gourmet μενού 5 πιάτων από τον Εxecutive chef Κώστα Αθανασίου εξασφαλίζουν την όμορφη εξέλιξη μιας ξεχωριστής βραδιάς. Τα ραβιόλια από κιτρινόπτερο τόνο με βασιλικό καβούρι, αβγοτάραχο και πράσινη σαλάτα με σπαράγγια και βινεγκρέτ από φρούτα του πάθους καθώς και το φουά γκρά μπρουλέ με ρεντουξιόν από σιρόπι τριαντάφυλλο είναι μόνο η αρχή. Για κυρίως πιάτο μπορείτε να επιλέξετε ντουέτο από αμερικάνικο μοσχαρίσιο μενταγιόν και αρνίσιο παϊδάκι με μανιτάρια enoki και πουρέ αρακά ή φιλέτο σφυρίδας με μανιτάρια enoki, πουρέ αρακά και σος lime αφού προηγηθεί ένα δροσερό σορμπέ σαμπάνιας.Όσο για το επιδόρπιo, ένα φλαν από βατόμουρα με κρέμα σαμπάνιας και σορμπέ μαύρης σοκολάτας θα κάνει την έκπληξη της βραδιάς.

Βασ. Σοφίας 46, τηλ. 210 7281000, www.hiltonathens.gr

034_ELECTRAPAL_IMG_2372

Electra Roof Garden – Electra Palace
Στον τελευταίο όροφο του Electra Palace, η μαγευτική θέα της Ακρόπολης συμμαχεί με τον executive chef Πέτρο Καλεβρόσογλου για να συνθέσουν μοναδικά τον ρομαντισμό με τη γαστρονομία. Η αρχή του δείπνου άκρως ενδιαφέρουσα με σαμπάνια και καναπεδάκια. Η συνέχεια εξίσου απολαυστική: σούπα βελουτέ από άγρια μανιτάρια και άρωμα τρούφας, γαρίδες και λάϊμ σε νεαρά φύλλα σαλάτας, σορμπέ σαμπάνιας, φιλέτο μόσχου με σως πιπεριών «εκραζέ», πατατούλες Nέας γης και λαχανικά. Από το γευστικό πλάνο δεν θα μπορούσε να λείπει και η σοκολάτα, που σερβίρεται στο τέλος του γεύματος σε μια πλούσια σοκολατίνα με φρούτα του δάσους.

Τιμή: 45 ευρώ/άτομο
Ν. Νικοδήμου 18-20, τηλ: 210 3370000, www.electrahotels.gr/el/electra-palace-hotel-athens/the-hotel

The Parliament – NJV Plaza
Στο εστιατόριο The parliament του NJV Plaza ο πολυτελής διάκοσμος, η επιλεγμένη μουσική επένδυση και το μενού, που επιμελείται ο σεφ Νίκος Γιαννόπουλος, συνθέτουν ένα σκηνικό με ρομαντικό εσάνς. Στο μενού δεσπόζουν πιάτα, όπως ποπιέτα γλώσσας με σολομό & σάλτσα μπίσκ, ριζότο με κολοκυθάκι, πέρλες ντομάτα, ρόκα & νιφάδες παρμεζάνας, καθώς και φιλετάκια γάλακτος μινιόν με σάλτσα μανιταριών, πατάτες παριζιέν & ψητά λαχανικά. Το γεύμα κλείνει αέρινα με μια πάβλοβα με φρούτα του δάσους.

Τιμή: 45 ευρώ/άτομο
Βασ. Γεωργίου Α, Σύνταγμα, τηλ. 210 3352400, www.njvathensplaza.gr

ChocAst_249

Alia Brasserie – Arion Resort & Spa
Στο εστιατόριο Alia Brasserie του ξενοδοχείου Arion Resort, στη μαγευτική χερσόνησο του Astir Palace, ο σεφ Στράτος Καλαθάκης έχει ετοιμάσει ένα εξαιρετικό μενού με «άρωμα αγάπης». Η αρχή γιορτινή, με αφρώδες ροζέ κρασί να ανοίγει το δείπνο και το amuse bouche της ημέρας να κάνει γευστικό ξεκίνημα. Η συνέχεια πληθωρική, με κρεμώδη cappuccino με άγρια μανιτάρια του δάσους και σταγόνες από λάδι τρούφας σερβιρισμένο μαζί με αλμυρό προφιτερόλ και παρφέ αστακού αλλά και καπνιστό φιλέτο από black cod με κρούστα από αβγοτάραχο Μεσολογγίου, σαλάτα από κινόα και φύτρες παντζαριού, σάλτσα από νεράντζι και μελισσόχορτο. Το σορμπέ με αρώματα από σαγκουίνι και τζίντζερ είναι μια δροσερή παύση για να ακολουθήσει το μοσχαρίσιο entrecote surf and turf σερβιρισμένο με πατάτα rosti ευωδιασμένη με μυρωδικά του αγρού, άσπρη και μαύρη σος. Για το τέλος, ένας ρομαντικός περίπατος στη χώρα της σοκολάτας («Astir chocolating»), στο χώρο του εστιατόριου Grill Room, θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά.

info
Τιμή: 75 ευρώ/ άτομο
Alia Brasserie, Arion Resort & Spa, Βουλιαγμένη τηλ. 210 8902000,
www.astir-palace.com, www.arionresortathens.com

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr