Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μας δίνει ένα πολύ νόστιμο λόγο να βγούμε στην Κηφισιά -το νέο και εξαιρετικά καλαίσθητο εστιατόριο του, το Artisanal.

Ο Φώτης δεν ήταν ποτέ των προαστίων. Μόνο παιδί των πάρτι, σαν αυτά που έχουν κάνει το Shamone, το πρώτο του παιδί, σήμα κατατεθέν του κεφιού στο Γκάζι. Το μπρίο του, ωστόσο, κατάφερε να ξυπνήσει το αείμνηστο Jour Fix της Κηφισιάς, που είχε χλωμιάσει στο πέρασμα των δεκαετιών. Στα ξύλινα ταβάνια του κηφισιώτικου σαλέ και στον υπέροχο κήπο του καφέ, θαρρείς κι ακόμη ακούς τον απόηχο της chic παλιάς Κηφισιάς.

Artisanal-21

Το νέο ντεκόρ επιλέγει στο στιλ του ’50 τις μοναδικές του πολυθρόνες από το παριζιάνικο Μοναστηράκι, στήνει ένα πολύχρωμο τεράστιο μπαρ, κατεβαίνει στο ισόγειο με ένα καφέ-μπαρ που συνομιλεί απευθείας με τον καταπράσινο κήπο, εκεί όπου θα πιεις τον πρωινό σου καφέ σε μια παρένθεση που κρατά μακριά το γκρίζο και το θόρυβο της πόλης αλλά και το πρώτο -ή το τελευταίο- Tom Collins. Η ομάδα Gin Joint (Δ. Κιάκος και Χ. Μοάτσου) υπογράφουν τα κοκτέιλ που επαναφέρουν -εκτός από τους νεωτερισμούς- στο προσκήνιο τις παλιές κλασικές αξίες του Negroni και Mary Pickford.

Το μενού κλείνει νοσταλγικά το μάτι στην κουζίνα του Τσελεμεντέ, στις αστικές αξίες του ’60 και τη γεύση της Γαλλίας, μαγειρεμένο όμως πιο απλά, πιο καθημερινά και με νέες τεχνικές. Το μπουργκινιόν, ας πούμε, δεν μοιάζει με το αυθεντικό, αλλά εγώ το προτίμησα σ’ αυτή του τη νέα εκδοχή, με μοσχαράκι που λιώνει πλάι στο άρωμα του άγριου μανιταριού και ζυμαρικά γεμιστά με καλαμπόκι. Το κοτόπουλο chasseur γίνεται μια ανάλαφρη μακαρονάδα με γεύση από μανιτάρια του δάσους, η νισουάζ ένα σκορδάτο ταρτάρ τόνου με αβγό-έκπληξη σε τραγανή κρούστα. Στο τέλος, η Γαλλία θα σε γλυκάνει και πάλι με μια διαφορετική tarte au pomme, με πράσινο μήλο κονφί, κρεμ πατισιέρ, κραμπλ αμύγδαλου, κανέλα και γλυκάνισο.

info
Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ. 6936144744.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr