Η ακριβής του μετάφραση είναι «μαύρο στόμα», στην αμερικανική σλανγκ έτσι λένε το ρεβόλβερ, αλλά μάλλον η έμπνευση του ονόματος ήρθε από τον Σιμόν Μποκανέγκρα, πρωταγωνιστή της ομώνυμης όπερας του Βέρντι.

Ο οποίος Σιμόν από πειρατής γίνεται ο πρώτης δόγης της Βενετίας και έτσι, με τρόπο υπαινικτικό, ο συνθέτης σκιαγραφεί την ιστορία ολόκληρης της χώρας. Κάπως έτσι ήρθε και το όνομα του ολοκαίνουριου all day bar restaurant που άνοιξε πρόσφατα στην αρχή της Βουκουρεστίου, περίπου στο ύψος της Σταδίου. Σε μια μικρή στοά, όπου φιλοξενούνται και τα τραπέζια των καπνιστών και, ναι, στη Φωτεινή Παντζιά ταιριάζουν τελικά οι στοές. Γιατί η ιδιοκτήτρια του αγαπημένου By the Glass συμμετέχει εδώ μαζί με τρεις ακόμη φίλους της, τον frontman των Stavento, Μιχάλη Κουϊνέλη, τον Βαγγέλη Μητρογιάννη του Cocoon στο Λουτράκι και τον σεφ Ηλία Κάφαλη.

Ο χώρος μού θύμισε λίγο ατμόσφαιρα Cotton Club αλλά και μπαρ στην «ευρωπαϊκή» Αφρική, με μια χαλαρή πολυτέλεια, και την πραγματικά υπέροχη έως καθηλωτική τοιχογραφία του ελέφαντα που βόσκει στη ζούγκλα να δεσπόζει στον τοίχο. Ο χώρος ανοίγει από τις 9 το πρωί για καφέ, πρωινό, πολλές επιλογές σε αυγά, συνεχίζει με ελαφρά γεύματα και φτάνει μέχρι το βράδυ με φαγητό, signature cocktails και δυνατές μουσικές, που συχνά επιλέγει ο Μιχάλης. H κουζίνα του Ηλία Κάφαλη αγκαλιάζει την ευρύτερη Μεσόγειο και τονίζεται με κάποιες εξωτικές πινελιές σε υλικά, κάνοντας και μικρά άλματα προς τη Νότια Αμερική. Τα πιάτα είναι κατά βάση comfort και από όλα όσα δοκιμάσαμε -πιτάκια ζυμωμένα με ρακή και γεμιστά με κόκκορα στιφάδο, καλαμαράκια με ταραμοσαλάτα παντζαριού, σεβίτσε τόνου και ταρτάρ σολομού- θα παραμείνω στο γευστικότατο μινιόν κοτοπουλάκι, σιγομαγειρεμένο με λαχανικά μέσα σε κοκοτιέρα, με την οποία και σερβίρεται. Για αυτό το πιάτο θα μπορούσα να πηγαίνω συχνά. Η λίστα του κρασιού είναι μικρή και θα αλλάζει συχνά, με την υπογραφή της Φωτεινής ως απόλυτη ασφάλεια στις επιλογές. Μιλάμε μάλλον για ένα ακόμη σίγουρο success story.

info
Βουκουρεστίου 4, τηλ. 2103210008. Κόστος: €35 – 50/άτομο.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr