Το εστιατόριο Boracay στη Βούλα μυεί τα τελευταία χρόνια τους νότιους -και τους επισκέπτες των νοτίων προαστίων- στις γεύσεις της ιαπωνικής αλλά και της όχι τόσο διάσημης φιλιππινέζικης κουζίνας, με νόστιμα πιάτα που τιμούν τις αυθεντικές συνταγές.

Η ιστορία του Boracay, που δανείζεται το όνομα του από το περίφημο τροπικό νησί των Φιλιππίνων, ξεκινάει το 2011, όταν ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Νίκος Στασινόπουλος, με ρίζες από την Ελλάδα και τις Φιλιππίνες, αποφάσισε να μοιραστεί με όλους εμάς την αγάπη του για την ασιατική κουζίνα. Έχοντας ταξιδέψει από μικρός πολλές φορές στις Φιλιππίνες, είχε την δυνατότητα να μάθει περισσότερα για τα τοπικά εδέσματα και τα σπιτικά φιλιππινέζικα πιάτα, ενώ μεγαλώνοντας έκανε ταξίδια και σε άλλες ασιατικές χώρες δοκιμάζοντας φαγητά που τον ενέπνευσαν να σχεδιάσει μια γευστική και υγιεινή παλέτα γεύσεων, που σερβίρει πλέον στο εστιατόριο του στη Βούλα.

Είναι το πρώτο Φιλιππινέζικο-Ιαπωνικό εστιατόριο “fine dining” στην Ελλάδα, με έμφαση στην παραδοσιακή ζεστή κουζίνα των δύο χωρών αλλά και το sushi. Βασικές αρχές τους, οι ποιοτικές πρώτες ύλες, τα φρέσκα λαχανικά και η αυστηρή προετοιμασία του πιάτου πριν το σερβίρισμα. Μάλιστα, για είναι πραγματικά αυθεντικό το αποτελέσματα, η ομάδα της κουζίνας στελεχώνεται μόνο από Φιλιππινέζους οι οποίοι σταδιακά περνάνε από επιπλέον εκπαιδεύσεις, με στόχο την συνεχόμενη αναβάθμιση του μενού. Βασικοί πυρήνες της ομάδας λοιπόν, είναι ο head chef Chato με τον sous chef Chris, καθώς και ο sushi chef Louie με το sous chef Orlando. Μότο τους, το οποίο ενστερνίζεται όλη η ομάδα είναι: «Μόνο με διάθεση δημιουργικότητας και αυστηρή αρμονία καθηκόντων μπορεί να αποδώσει άρτια και παραγωγικά μια κουζίνα υψηλών προδιαγραφών».

Όσο για το μενού, στο Boracay δοκιμάζουμε μεταξύ άλλων spring rolls αλλά και κρύα ρολάκια με μοσχάρι ή γαρίδα, τραγανά Wonton με καβουρόψιχα και τυρί κρέμας, σούπες ramen, miso και hiringu, teriyaki με κοτόπουλο, μοσχάρι ή σολομό, πιάτα με curry και φυσικά μεγάλη ποικιλία από sushi.

Σημειώστε ότι εκτός από τις βασικές υπηρεσίες του εστιατορίου, που μπορείτε να απολαύσετε είτε στη σάλα του είτε στο σπίτι σας (take-away ή διαμονή κατ’ οίκον), υπάρχει και το DiversifiedCatering που παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες catering για εταιρικές εκδηλώσεις και για διοργανώσεις σε σπίτια.

info
Βασιλέως Παύλου 94, Βούλα, τηλ. 210 9689500/511, www.boracay.gr
Ωράριο λειτουργίας εστιατορίου:Δευτέρα-Παρασκευή 16:30-00:30, Σαββατοκύριακο 12:30-00:30.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr