Η νεότερη προσθήκη στο γαστρονομικό χάρτη της Γλυφάδας είναι ένα μοντέρνο «κρεατάδικο», που παντρεύει αρμονικά στο μενού του μεσογειακές και βραζιλιάνικες γεύσεις.

Μετράει μόλις 4 μήνες παρουσίας στο κέντρο της Γλυφάδας και όμως, ακόμη και σε αυτό το σύντομο διάστημα το Braza κατάφερε να γίνει θέμα συζήτησης μεταξύ όσων θέλουν να δηλώνουν υπερήφανα γνήσιοι κρεατοφάγοι. Και πώς θα γινόταν διαφορετικά, αφού είναι από τα λίγα εστιατόρια της περιοχής που έχουν στα κυρίως πιάτα του μενού αποκλειστικά κρέας. Σαν λάτρεις του κρέατος και εμείς, δεν θα μπορούσαμε να μην το επισκεφθούμε.

Ξεφυλλίζοντας το μενού, το μάτι πέφτει σε κάποιες λατινοαμερικάνικες συνταγές όπως empanadas (τις περίφημες κρεατόπιτες της Αργεντινής), costela de boi ή αλλιώς βοδινά ribs και picanha. Όπως σπεύδουν να μας εξηγήσουν, η κουζίνα συνδυάζει τόσο μεσογειακές όσο και βραζιλιάνικες συνταγές, ενώ δεν λείπουν και κάποιες προσθήκες λατινοαμερικάνικων υλικών σε δικά μας πιάτα, όπως οι πιπεριές jalapeno στην τυροκαυτερή που δίνουν ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα το οποίο πραγματικά ταιριάζει πολύ με το ψητό κρέας.

Εξίσου νόστιμη στα ορεκτικά βρήκαμε και τη μελιτζανοσαλάτα, με φίνα γεύση από γνήσια καπνιστή μελιτζάνα μιας και στην κουζίνα έχουν έτσι κι αλλιώς κάρβουνα για το ψήσιμο του κρέατος. Τη συνδυάζουν με τριμμένη ντομάτα και φέτα, που της δίνουν ένα πιο δροσερό τόνο. Το ίδιο δροσερός είναι και ο νησιώτικος ντάκος με παξιμάδι από χαρούπι, τριμμένη ντομάτα αλλά και ντοματίνια και μία γενναιόδωρη ποσότητα ξινομυζήθρας, αν και αναμφίβολα το πιο απολαυστικό ορεκτικό τους είναι οι πατάτες με αβγά. Ψιλοκομμένες και τραγανές πατάτες, που σερβίρονται με 3 ή 5 μελάτα αβγά -ανάλογα για πόσα άτομα προορίζεται-, που τη στιγμή που τις κόβεις ακούς το «κρατς» και στη συνέχεια για να τις απολαύσεις τις ανακατεύεις με το ρευστό κρόκο του αβγού. Και μιας και μιλάμε για κρεατοφαγικό εστιατόριο, στα ορεκτικά μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τα χειροποίητα λουκάνικα με χοιρινό και μοσχάρι.

Περνώντας στα κυρίως πιάτα, επιλέξαμε το πολύ ζουμερό μοσχαρίσιο συκώτι ψημένο στη σχάρα, που στη συνέχεια κόβεται σε ωραίες λεπτές φέτες, καθώς και μία picanha πολύ σωστά ψημένη, τρυφερή και με πλούσια γεύση. Αποκάλυψη ήταν όμως και το «Bife a Cavalo» ή αλλιώς κόντρα φιλέτο που σερβίρεται με 2 τηγανητά αβγά επάνω. Όταν ήρθε στο τραπέζι το πιάτο ήταν στεγνό, μόλις όμως το έκοψα με το μαχαίρι, γέμισε ζωμούς από το κρέας οι οποίοι ανακατεύτηκαν με τον κρόκο του αβγού, δημιουργώντας μία απίστευτη σάλτσα για το κρέας. Μην διστάσετε να βουτήξετε λίγο από το ζυμωτό ψωμάκι τους μέσα, είναι κρίμα πραγματικά να την αφήσετε στο πιάτο.

Αν αφήσετε χώρο για γλυκό, θα διαπιστώσετε ότι και εκεί υπάρχουν κάποιες βραζιλιάνικες προσθήκες που αξίζει να δοκιμάσετε, όπως quindim που είναι μία λαχταριστή κρέμα με βάση από καρύδα. Αν πάλι θέλετε να κινηθείτε σε πιο γνώριμα μονοπάτια, το πληθωρικό κιουνεφέ τους που σερβίρουν με παγωτό είναι από τις καλύτερες επιλογές μετά από ένα τόσο πλούσιο γεύμα. Φροντίστε μόνο να ενημερώσετε λίγο νωρίτερα, γιατί χρειάζεται περίπου 20 λεπτά προετοιμασία.

info
Αρτέμιδος 22, Γλυφάδα, τηλ. 210 8946010.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr