O Όμιλος Canaves Oia συνεχίζει να ανανεώνεται γαστρονομικά, εμπλουτίζοντας τα concept των εστιατορίων του με τον Τάσο Στεφάτο σε ρόλο πλέον Executive Chef.

Το μενού του εστιατορίου Elements λοιπόν παραμένει στα χέρια του Τάσου Στεφάτου, όπως και την περσινή θερινή σεζόν, το εστιατόριο Petra αναλαμβάνει ο Βασίλης Ρούσσος, που μέχρι πριν λίγο καιρό το συναντούσαμε στο εστιατόριο Balcony των Αθηνών, την κουζίνα του Veranda – Raw & Bubbles Bar Restaurant αναλαμβάνει ο Δημήτρης Χαλάτσης, ενώ στο Infinity Cocktail Bar – Restaurant συνεχίζει και εφέτος ο Γιώργος Ζαλοκώστας. Ο εξαιρετικός pastry chef Θανάσης Τσαγλιώτης, επιμελείται τα γλυκά σε όλο τον όμιλο Canaves Oia, ως Executive Pastry Chef, με Pastry chef τον Παναγιώτη Λούπο. Τέλος, ο καταξιωμένος bartender Γιάννης Καραβίας, που από πέρσι τον συναντάμε στο bar του ξενοδοχείου Canaves Oia Epitome, εφέτος αναλαμβάνει την επιμέλεια του συνόλου των bar των ξενοδοχείων Canaves Oia.

Στο fine dining εστιατόριο του εντυπωσιακού ξενοδοχείου του πολυτελούς ομίλου Canaves πάνω από το γραφικό Αμμούδι, ο εκφραστικός χαρακτήρας της κουζίνας του Τάσου Στεφάτου, Executive Chef των εστιατορίων του ομίλου «Canaves Oia», αποτυπώνεται σε ένα μενού διανθισμένο με τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Φωτιά, γη, αέρας και νερό αλληλεπιδρούν με τις εκφάνσεις της ζωής, αναδεικνύοντας με υποδειγματική φινέτσα την πρώτη ύλη. Εδώ, ως γνήσιοι gastronomes, θα γευτείτε προτάσεις όπως τα χτένια dry aged με λάχανο, μπακαλιάρο με υφές κολοκυθιού και χαβιάρι Ossetra, αλλά και κλασικές ελληνικές συνταγές που ξυπνάνε μνήμες, όπως το κλέφτικο, το λευκαδίτικο σοφιγάδο -«Γράμμα από το Ιόνιο» όπως το αναφέρει ο σεφ- ή το αρνάκι σε αμπελόφυλλα.

Στο Petra Restaurant, πλάι στην πισίνα του ξενοδοχείου Canaves Oia Suites, ο ταλαντούχος σεφ Βασίλης Ρούσσος δημιουργεί ένα πολύ ιδιαίτερο concept με ισχυρό ελληνικό αποτύπωμα αλλά και υψηλές τεχνικές. ΣτοVeranda – Raw & Bubbles Bar Restaurant, στο γραφικό Canaves Oia Sunday Suites, ο Δημήτρης Χαλάτσης δίνει το λόγο στα θαλασσινά, την ωμή ψαροφαγία και την καλύτερη παρέα τους που δεν είναι άλλη από τη σαμπάνια ενώ στο Infinity Cocktail Bar – Restaurant στο boutique ξενοδοχείο Canaves Oia Hotel, ο Γιώργος Ζαλοκώστας προτείνει μια modern Greek bistro κουζίνα

Όπως πέρυσι, έτσι και εφέτος, διακεκριμένοι σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα μαγειρέψουν στις κουζίνες των εστιατορίων του ομίλου ως επίσημοι προσκεκλημένοι για μια βραδιά ο καθένας. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί οι εξής προσκεκλημένοι σεφ:

  • 23 & 24 Ιουνίου Ettore Botrini (Etrusco, Botrini’s Restaurant) * Michelin star
  • 30 Ιουνίου – Κonstantin Filippou (Restaurant Konstantin Filippou) ** Michelin stars
  • 21 Αυγούστου – Edwin Soumang (Restaurant ONE) * Michelin star.

info
canaves.com/el/