Η Αθήνα είναι μια πολυπολιτισμική πόλη κα αυτό φαίνεται και από τις ποικίλες επιλογές street food που είναι διαθέσιμες. Στην ήδη μεγάλη λίστα ήρθε να προστεθεί και το Chomolungma, το πρώτο θιβετιανό street food του κέντρου!

Πίσω από το θιβετιανό στέκι του κέντρου κρύβεται ο σεφ Γιάννης Δημητρίου, ο οποίος μαγεύτηκε από τη θιβετιανή κουζίνα στα ταξίδια του στο Νεπάλ και αποφάσισε να φέρει ένα κομμάτι της στην Αθήνα. Το όνομά του μαγαζιού σημαίνει «κορυφή του Έβερεστ», αλλά και «θεά μητέρα της γης» και τη διακόσμηση του χώρου έχει επιμεληθεί η σύζυγος του Γιάννη, Μιχαλίτσα Παπασωτηρίου, η οποία χρησιμοποίησε πολύ τα χρώματα που συναντάει κανείς στις σημαίες προσευχής, δηλαδή το κίτρινο, το πράσινο, το κροκί και το βυσσινί.

Η θηβετιανή κουζίνα είναι φτωχική και χρησιμοποιεί λιγοστές πρώτες ύλες και μπόλικα μπαχαρικά που νοστιμεύουν τα πιάτα της. Δεν είναι τόσο γλυκόξινη όσο η κινέζικη, αλλά ούτε και τόσο πικάντικη όσο η ινδική, αλλά έχει το δικό της μοναδικό γευστικό χαρακτήρα. Δεν στηρίζεται σε πολύπλοκους συνδυασμούς ή εξεζητημένες πρώτες ύλες, αλλά είναι πραγματικά πεντανόστιμη μέσα από την απλότητά της.

Όλα τα πιάτα, από τις ζύμες μέχρι τις σαλάτες είναι χειροποίητες, ακολουθούν την εποχικότητα και δεν υπάρχει τίποτα το κατεψυγμένο. Η σπεσιαλιτέ του καταστήματος είναι τα momos, παραδοσιακά πουγκάκια ζύμης, που μαγειρεύονται στον ατμό ή τηγανίζονται και γεμίζονται με διάφορα υλικά, όπως λαχανικά, κοτόπουλο, μοσχάρι και πικάντικο χοιρινό. Στον κατάλογό του συναντάμε επίσης σαλάτες με noodles, λαχανικά και dressing sweet chili, την αυθεντική tangtse με σιτάρι και dressing masal, αλλά και μικρά σνακ, όπως η ρίζα λωτού με σος από τσάι matcha, οι μπουκιές τυριών, αλλά και η πίτα του μοναχού με σπανάκι, φρέσκο κρεμμύδι και άνηθο. Επίσης, σερβίρουν κι ένα θιβετιανό πιάτο με στρογγυλή ζύμη που μοιάζει με τις δικές μας τυρόπιτες κουρού, το οποίο όμως αντί με τυρί, γεμίζεται με μοσχάρι, λαχανικά και μαριναρισμένο σιτάρι.

Για να συνοδεύσετε το γεύμα σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε κινεζικές ή ελληνικές μπίρες και κομπούχα. Το γεύμα κλείνει γλυκά με νόστιμα momos με σοκολάτα και σπασμένο μπισκότο.

info
Πλατεία Καρύτση 10, Τηλ. 6936063368

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr