Το πρώτο plant-based σουβλατζίδικο της Ελλάδας, που το 2018, όταν άνοιξε, ξετρέλανε τουρίστες και Αθηναίους με τις street food λιχουδιές του άλλαξε όνομα και από Amanita έγινε Cookoomela Grill.

Το Cookoomela Grill δανείστηκε το όνομά του από μια μεγάλη κατηγορία μανιταριών και στόχος του από την αρχή ήταν να αποδείξει ότι «οι vegan δεν τρώνε μόνο χόρτα». Και το κατάφερε! Ένα πολύ μικρό μαγαζί, που αυτοσυστήνεται ως «ταχυφαγείο μεσογειακής φυτικής διατροφής», κατάφερε από τη μέρα που άνοιξε να δημιουργεί ουρές και κάπως έτσι να εξελιχθεί σε γαστρονομικό talk of the town.

Στον κατάλογό του συναντάμε τα ίδια νόστιμα πιάτα με πριν: Cookoomela Red με γύρο μανιταριών, αβοκάντο, vegan μαγιονέζα, σάλτσα ντομάτας, πατάτες και σαλάτα, Cookoomela Yellow με γύρο μανιταριών, αβοκάντο, vegan μαγιονέζα, μουστάρδα, πατάτες και σαλάτα, Cookoomela Kebab με σουτζουκάκια από φακή, σάλτσα ντομάτας, τυρί κρέμα από αμύγδαλο, πατάτες και σαλάτα. Στον κατάλογο συναντάμε επίσης χειροποίητες τηγανητές πατατούλες και Vegan Daco Salad με ντάκο, ντομάτα και τυρί αμυγδάλου -όλα στα 2,5€. Νέα προσθήκη στο μενού είναι το Cookomela Green με γύρο μανιταριών, πράσινη σαλάτα, sauce verde και tartar sauce από γιαούρτι σόγιας.

Αξίζει επίσης να πούμε πως πλέον το μαγαζί σερβίρει επίσης αλμυρά πιάτα και γλυκά ημέρας, όπως vegan cannoli.

info
Θεμιστοκλέους 43-45, Αθήνα, Τηλ. 21 1182 2343

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr