Τον λένε Στέφανο Ρόσσι και είναι βέρος Ιταλός, όμως όλοι τον φωνάζουν «Στεφανάκο». Αφενός γιατί εδώ και πολλά χρόνια έχει πολιτογραφηθεί Έλληνας, αλλά και γιατί ο Στέφανο έχει τη μεσόγεια ανοιχτοσύνη που κάνει παντού μόνο φίλους αλλά και γιατί είναι νόστιμος!

Με την τεχνική και τη γνώση ενός μεγάλου μάγειρα, ο Στέφανο έχει ήδη μαγειρέψει την ιταλική κουζίνα στα καλύτερα μαγαζιά της Αθήνας και στο Lindian Village της Ρόδου. Επιστρέφοντας στην πόλη στήνει μια ολοκαίνουρια κουζίνα στο Παγκράτι, εκεί που παλιά ήταν το Cuccina Povera. Κάνοντας ευτυχισμένη τη νέα πιάτσα που, μπορεί να έχει πολλά, ποτέ της όμως δεν είχε μια αυθεντική napoletana pizza που ψήνεται στον αυθεντικό φούρνο από τη Νάπολη, με κείνη την υπερλεπτή ζύμη και το τραγανο-αφράτο φουσκωτό γείσο, που γίνεται ακόμη πιο βέρα όταν τη φτιάχνεις με ντοματίνια San Marzano και μοτσαρέλα βουβαλίσια.

cupola

Η Cupola, όμως, δεν είναι μόνο πιτσαρία, αλλά ένα ολόκληρο τραπέζι στρωμένο α λα ιταλικά, με τα κρασιά του, που επιλέγει ο Γιάννης Μακρής, και το aperitivo bar του με τα prosecco κοκτέιλ του Σπύρου Κερκύρα. Λιτός μαυρο-μπεζ χώρος, η έμφαση στη νοστιμιά της κλασικής, καλομαγειρεμένης Ιταλίας, όπως θα τη δοκιμάσεις στο αυθεντικό vitello tonnato, στις ταλιατέλες ραγού με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο χτένι, στο άψογο του ριζότο με άγρια μανιτάρια finferli, porcini και τυρί castelmagno ή σε μια tagliata με αρωματικές πατατούλες και grana.

Αξίζει να δοκιμάσεις το bollito veronese, σπεσιαλιτέ της Βερόνα και πατρίδας του Στέφανο, μια εντυπωσιακή κατσαρόλα με γλώσσα μοσχαρίσια, σιγομαγειρεμένο οσομπούκο, coteccino και σάλτσα peara, ένα πιάτο που δεν έχουμε ξαναδοκιμάσει στα ιταλικά των Αθηνών. Κλασικό κλείσιμο, με τιραμισού, πανακότα και σοκολατένιο tortino.

info
Eυφορίωνος 13, Παγκράτι, τηλ. 211 4117444. Κόστος:€23-30.

Δείτε επίσης
Με μια έξοδο στο Παγκράτι κάνεις ταξίδι στο χρόνο…

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr