Η είδηση όταν πρωτομαθεύτηκε την περασμένη άνοιξη ξάφνιασε ευχάριστα τον δημοσιογραφικό κόσμο. Ένα από τα πιο ωραία και προσεγμένα εστιατόρια της καλοκαιρινής Αθήνας, που μέχρι το 2015 απολαμβάναμε στον Αστέρα Βουλιαγμένης, έβαζε φέτος πλώρη για την Πάρο. Και μάλιστα σε ένα ολοκαίνουριο ξενοδοχειακό συγκρότημα, το 5* Summer Senses Luxury Resort, που άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά τον Μάιο. Αυτό το τελευταίο δυσκολεύτηκα βέβαια να το πιστέψω όταν βρέθηκα για ένα Σαββατοκύριακο στις αρχές Ιουλίου στο πολυτελές συγκρότημα. Όλα λειτουργούσαν τόσο εύρυθμα και τόσο ήρεμα λες και ήταν χρόνια δοκιμασμένα, ενώ το προσωπικό του ξενοδοχείου ήταν υποδειγματικά ευγενικό, χαμογελαστό και εξυπηρετικό. Είναι σπάνιο να μην μπορείς να βρεις ένα ψεγάδι στη συμπεριφορά των ανθρώπων των ξενοδοχείων σε μέρες αιχμής, αλλά γι αυτό προφανώς ευθύνεται η χαρισματική κυρία Κική Πασσαρέα, η διευθύντρια του ξενοδοχείου, η οποία έχει πολυετή πείρα και είναι πανταχού παρούσα, φροντίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Με τη μοναδική θέα στα πόδια μου και ένα κοκτέιλ από το Irida lounge bar στο χέρι κατέβηκα τα σκαλάκια για να δοκιμάσω τις γεύσεις για τις οποίες επισκέφτηκα το νησί. Οι προσδοκίες μου ήταν ήδη υψηλές αφού γνώριζα από πριν ότι το εστιατόριο Galazia Hytra είναι ουσιαστικά το αδελφάκι του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra και μέλος του Ομίλου Τραστέλη που διαθέτει μερικά από τα σημαντικότερα εστιατόρια της χώρας. Ο Τάσος Μαντής έχει επιμεληθεί και αυτό το μενού, μόνο που εδώ του έχει δώσει ένα στίγμα πιο νησιωτικό – και εύλογο είναι – στην προσπάθειά του να ενσωματώσει στις συνταγές του όσο το δυνατόν περισσότερα τοπικά υλικά. Αυτό άλλωστε είναι και χαρακτηριστικό της κουζίνας του: η διαρκής αναζήτηση εξαιρετικών πρώτων υλών, που αναδεικνύουν την τοπικότητα και η απόδοσή τους σε πιάτα δημιουργικά και ελληνικά. Κάτι που βίωσα από το πρώτο κιόλας πιάτο: Μια υπέροχη κακαβιά με πατάτες και κρεμμυδάκια αρωματισμένα με σαφράν και βασιλικό. Μια σούπα καλοκαιρινή, νησιωτική, ελληνική με γκουρμέ αποχρώσεις που δύσκολα θα ξεχάσω. Στα πρώτα ξεχώρισα ακόμα τη σουπιά με το σπανάκι, που εδώ έρχεται με μια κατακόκκινη σάλτσα, που έχει κόκκινη πιπεριά και φρέσκα βότανα, αλλά και το ριγανάτο χταποδάκι, που παντρεύεται ιδανικά με πατάτες λεμονάτες, τουρσί αγκινάρας, πορτοκάλι και νεροκάρδαμο.

Από τα κυρίως θα σταθώ στη σφυρίδα φρικασέ, με άγρια χόρτα, σελινόριζα, μυρώνια, άνηθο και σάλτσα αβγολέμονο, που ήταν ένα ζουμερό και νόστιμο πιάτο και στην τσιπούρα με αλμυρίκια, ντομάτα, ελιές και βασιλικό. Στο μενού πρωταγωνιστούν τα ψάρια και τα θαλασσινά, οι λάτρεις του κρέατος, όμως, θα βρουν και το σιγοψημένο στον φούρνο με μίνι πατάτες και λαχανικά αρνάκι – λουκούμι, όπως και ένα rib eye που συνοδεύεται από πουρέ πατάτας και ραγού μανιταριών.
Το φινάλε δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο από αυτό το υπέροχο παρφέ αμυγδάλου, που έρχεται με sorbet φράουλα και φρέσκα φρούτα και συνοδεύεται ιδανικά από σαντορινιό Vinsanto.

Εμπειρία φιλοξενίας όλη μέρα
Ιδιαίτερα καλή εντύπωση μου έκανε και το πρωινό στο Summer Senses, που χωρίς να είναι υπερβολικά φορτωμένο είχε πολύ καλά υλικά και όλα όσα χρειάζεται κανείς για να μην του λείψει πραγματικά τίποτα. Το γεγονός ότι με το που καθόσουν στο τραπέζι ερχόταν ταυτόχρονα ένας ευγενέστατος σερβιτόρος με μια κανάτα φρέσκο χυμό πορτοκάλι και σου έβαζε στο ποτήρι αξίζει να το επικροτήσουμε, μιας και σε πολλά καλά ξενοδοχεία -και 5άστερα δυστυχώς- δεν έχουν φρέσκο χυμό, λες και πρόκειται για περιττή πολυτέλεια. Όπως ωραίο ήταν και το ελαφρύ –ανάλογα με το τι θα πάρεις βέβαια- γεύμα γύρω από την υπέροχη πισίνα. Μια Caesars ή ένα burger είναι ιδανικές επιλογές.

Επειδή οι πισίνες, που είναι σαν ενωμένες σε σχήμα S, δεσπόζουν στο ξενοδοχείο και έχουν χώρο για όλους, σε προκαλούν να μείνεις όλη μέρα κοντά τους. Αυτό είναι και παγίδα βέβαια γιατί δεν μπορεί να είσαι στην Πάρο και να μην επισκεφτείς τις πανέμορφες παραλίες της. Στα 5 λεπτά με τα πόδια είναι η παραλία της Πούντας, ενώ στα 15 λεπτά είναι η Νέα Χρυσή Ακτή και λίγο παραδίπλα η διάσημη Χρυσή Ακτή. Είναι πολύ κοντά στο ξενοδοχείο για να μην πάει κανείς. Αν ωστόσο μείνετε στο ξενοδοχείο κάποιο μεσημέρι αξίζει να γευματίσετε στο κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Gaia, το οποίο λειτουργεί και βράδυ και έχει πολύ αξιόλογα πιάτα ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας.

info
Ξενοδοχείο Summer Senses, Πούντα, Μάρπησα, Πάρος, τηλ. 22840 93000, www.summersenses.gr
Ανοιχτά καθημερινά βράδυ. Κόστος: €55-70/άτομο.

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr