Η αγάπη μου για το πικάντικο φαγητό, με έχει οδηγήσει σε μια αέναη αναζήτηση του καλύτερου μεξικάνικου εστιατορίου στην πόλη. Ψάχνω για νόστιμο φαγητό, που θα είναι πικάντικο, αλλά όχι βαρύ, δροσιστικά κοκτέιλς και όμορφα διακοσμημένο χώρο. Όλα τα παραπάνω τα βρήκα στο Pancho Y Costeleria Mexicana στον Πειραιά.

Με όνομα εμπνευσμένο από τον επαναστάτη Μεξικανό Πάντσο Βίγια, θέα στη θάλασσα και τα κότερα και πολύχρωμο ντεκόρ με έθνικ επιρροές, το Pancho έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μεξικάνικα των ντόπιων, οι οποίοι σχηματίζουν ουρές κάθε βράδυ έξω από την πόρτα του για ένα τραπέζι ή μια θέση στην μπάρα του.

Ο κατάλογος πλούσιος, αλλά όχι υπερβολικά εκτενής ώστε να σε ζαλίζει, περιέχει κλασικά μεξικάνικα πιάτα, όπως τάκος, μπουρίτο, φαχίτας και εντσιλάντας. Σαν καλά μυημένη στην μεξικάνικη κουλτούρα, ξεκίνησα το δείπνο μου με παγωμένη μαργαρίτα λεμόνι και τραγανά νάτσος με σάλτσα καυτερής κόκκινης πιπεριάς. Στη συνέχεια, μαζί με την παρέα μου απολαύσαμε μια μεγάλη δροσερή σαλάτα με ανάμεικτα σαλατικά, κόκκινα φασόλια, καλαμπόκι, αγγούρι, ελιές, pico de gallο και αβοκάντο. Όσο νόστιμη και να ήταν η σαλάτα δεν συγκρίνεται με τίποτα με τα κυρίως πιάτα που ακολούθησαν.

Σαν vegan εκτίμησα πολύ το γεγονός ότι στο μενού υπήρχε ξεχωριστό κομμάτι με την ένδειξη V, που έκανε την επιλογή μου πολύ πιο εύκολη. Το πιάτο το οποίο μού τράβηξε την προσοχή ήταν το Jackfruit Fajitas και ομολογουμένως δεν με απογοήτευσε καθόλου. Η μερίδα περιελάμβανε 5 μαλακές τορτίγιες, καλαμπόκι, salsa, μεξικάνικο κόκκινο ρύζι, μια γενναιόδωρη ποσότητα γουακαμόλε και φυσικά jackfruit (εξωτικό φρούτο) μαγειρεμένο σε κόκκινη σάλτσα με πιπεριές, κρεμμύδι και κόκκινα φασόλια. Τα πλούσια μπαχαρικά και το αργό μαγείρεμα, έκαναν όλα τα μέρη αυτού του πιάτου τόσο νόστιμα που μέχρι και οι κρεατοφάγοι της παρέας το λάτρεψαν. Για εμένα είναι εύκολα τα πιο νόστιμα fajitas που έχω δοκιμάσει! Επιτρέψτε μου μόνο να σας δώσω μια φιλική συμβουλή: Η μερίδα είναι πραγματικά χορταστική, οπότε καλύτερα να τη μοιραστείτε με κάποιον, γιατί όσο και να νομίζετε ότι πεινάτε, αποκλείεται να την τελειώσετε!

Ένα ακόμα πιάτο, που ενθουσίασε την παρέα ήταν το Burrito de Pollo Guisado με κοτόπουλο, κόκκινα φασόλια, τυρί, flakes από τηγανιτό κρεμμύδι, καλαμπόκι πολύχρωμες πιπεριές, μεξικάνικο ρύζι και σάλτσα. Αν ανήκετε στους πιο γευστικά τολμηρούς, αξίζει να δοκιμάσετε το ιδιαίτερο και πραγματικά πικάντικο Pollo Mole, το οποίο αποτελείται από παραδοσιακό πικάντικο κοτόπουλο με ξηρούς καρπούς και τσίλι, σερβιρισμένο σε ένα στρώμα μαύρου ρυζιού και γαρνιρισμένο με σάλτσα σοκολάτας.

Εάν σας έχει μείνει… χώρος, μπορείτε να κλείσετε το δείπνο σας με ένα λαχταριστό μεξικάνικο γλυκάκι. Στο μενού συναντάμε αυθεντικά ισπανικά churros με ζάχαρη και κανέλα ή λιωμένη σοκολάτα, τάρτα με 3 είδη γάλακτος, σιρόπι καραμέλας και crumble μπισκότου και τέλος κέικ σοκολάτας με chutney μπανάνας και παγωτό βανίλια.

info
Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, Τηλ. 210 4515849

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr