Η καλλιγραφική γαστρονομική πέννα του χαρισματικού σεφ του εστιατορίου στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Athenaeum Intercontinental αποδεικνύει ότι η εξέλιξη απαιτεί χρόνο και επιμονή.

Ο Μιχάλης Νουρλόγλου είναι από τις μορφές που ξεχωρίζουν στο χώρο του ελληνικού fine dining. Διανύοντας την τρίτη χρονιά του στο Premiere, αποτυπώνει στα πιάτα του ωριμότητα ενδεικτική της εξελικτικής του πορείας. Μπορεί λοιπόν (προς το παρόν) στη βιτρίνα της εισόδου να φιγουράρει από διεθνή βραβεία μόνο το «The Plate» της Michelin αντί για αστέρι, ωστόσο, αυτό δεν υποτιμά σε καμία περίπτωση το υψηλό επίπεδο της δουλειάς που γίνεται από όλη την ομάδα, το αντίθετο μάλιστα.

Το άψογα ενορχηστρωμένο μενού που σιγοντάρεται από ανατρεπτικά pairings κρασιού, επιλογές του sommelier Σπύρου Μπίνα αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Η γευστική υπόσταση των πιάτων που δοκιμάσαμε ήταν μια ίντριγκα στον ουρανίσκο, ενώ η αρμονική ακολουθία τους δίνει επίσης το στίγμα ενός δείπνου αξιώσεων. Το γευστικό «παγωμένο φιλί από τη θάλασσα», ένα σεβίτσε από γυαλιστερές και το «ζεστό φιλί», ένας ζωμός από χόρτα, ήταν εύστοχο -κονσεπτικά και γευστικά- καλωσόρισμα. Το εικονικό χρυσό αμύγδαλο από μους αμυγδάλου, αβγά ossetra και μια σάλτσα ήπια αλατισμένης κρέμας σηματοδοτεί το υψηλό επίπεδο της γευστικής εμπειρίας. Τα φίνα πιάτα που ακολούθησαν όπως το αισθητικά και γευστικά άψογο king crab με το ρόδο του Ισπαχάν, λίτσι, βατόμουρο και σμετάνα, το full umami ραβιόλι με μανιτάρια, κονσομέ μοσχάρι και καπνιστά μύδια αλλά και η βαθιά νόστιμη πάπια Challans με κόκκινο λάχανο και σάλτσα μπορντελέζ, θεωρώ ότι είναι σημαντικά πειστήρια του ταλέντου του σεφ. Όσο για το signature ζεστό και κρύο φουά γκρα με κάσιους και άγριες φράουλες, οι λάτρεις του είδους σίγουρα θα εκτιμήσουν την τεχνική και γευστική αρτιότητά του. Ο ντελικάτος μπλε αστακός σε γλάσο μπανάνας, με κουνουπίδι και καρύδα είναι σωστά δουλεμένος και οι γεύσεις με τις οποίες συνδυάζεται η σάρκα του συνθέτουν ένα ενδιαφέρον πιάτο. Ο επίλογος γράφεται με τον κύλινδρο με ναμελάκα σοκολάτας Guanaja, φιστίκια και παγωτό καραμέλα -μίσο με τον «εξωτικό πειρασμό» με απαλή μους τυριού, μάνγκο, καρύδα, ανανά μαριναρισμένο και σορμπέ πιπερόριζα-λεμονόχορτο να ακολουθεί αν δοκιμάσετε το μενού των 10 σταδίων αντί των 7.

info
Athenaeum Intercontinental Athens, Λεωφ. Συγγρού 89-93, τηλ. 210 920698. Κόστος ανά άτομο μενού 7 σταδίων: €80, με wine pairing: €105. Μενού 10 σταδίων: €110. Με wine pairing: €140

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr