Το Senios, το εγχείρημα της ομάδας του The Clumsies, που άνοιξε τις πόρτες του πέρυσι στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου, συστήνεται φέτος με νέο concept και ρετρό διάθεση.

Είναι πάντα ευχάριστη έκπληξη να εντοπίζουμε μαγαζιά με ξεκάθαρη ταυτότητα, πόσο μάλλον ελληνική. Ο εν λόγω καφενές νέας γενιάς ήταν από τις πολυαναμενόμενες αφίξεις της περσινής φθινοπωρινής σεζόν λόγω της ιδιαιτερότητας της ιδέας, του χώρου αλλά και των εμπνευστών του που, για μία ακόμα φορά, επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες όσων παρακολουθούν την έντονη δραστηριότητά τους. Ένα χρόνο μετά, ο ίδιος χώρος ανανεώθηκε, δίνοντας νέα διάσταση στο παραδοσιακό ελληνικό μεζεδοπωλείο.

Μαρμάρινα τραπέζια, ξύλινες καρέκλες, άνετο περιβάλλον με ρετρό αισθητική παλιάς Αθήνας, ανοιχτή κουζίνα, ποιοτικός καφές -μονοποικιλιακός ή από διάφορα χαρμάνια που ψήνονται στο δικό τους «καφεκοπτείο» στον πάνω όροφο- και επιλογές από ελληνικά κρασιά και αποστάγματα. Αυτή είναι εν ολίγοις η σημερινή του εικόνα που το καθιστά επισκέψιμο από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το βράδυ.

Στα ηνία της κουζίνας, ο Δημοσθένης Μπαλόπουλος, που σε αθηναϊκό έδαφος γνωρίσαμε για τη νόστιμη και δημιουργική κουζίνα του στα Frater & Soror και ΦΒΚ. Ο σεφ εδώ υποστηρίζει χωρίς αποκλίσεις και μοντέρνα τερτίπια τη φιλοσοφία του μαγαζιού μαγειρεύοντας με βασική συνταγή την παράδοση. Ξεκινώντας, επιλέγετε από ένα δίσκο με κλασικά ορεκτικά και αλοιφές όπως τζατζίκι, τυροκαυτερή, καβουροσαλάτα, πατατοσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα, ταραμοσαλάτα, ντολμαδάκια, γαύρο μαρινάτο. Δοκίμασα τα ντολμαδάκια και την καβουροσαλάτα που φτιάχνουν όχι με σουρίμι αλλά καβουρόψιχα. Ένα τσίπουρο tonic για ξεκίνημα λίγο πριν αριβάρουν τα πιταράκια και ο ντάκος έδινε μια καλή ιδέα της απλής -όχι απλοϊκής- σύλληψης του μενού και των αλκοολούχων που το συνοδεύουν. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τον καγιανά με παστό Καλαμάτας που σερβίρουν με ωραία φρυγανισμένο ψωμί και τα καλοφτιαγμένα μοσχαρίσια κεφτεδάκια που δεν τηγανίζουν αλλά ψήνουν πρώτα στη σχάρα και στη συνέχεια στο φούρνο. Το πιάτο της παρέας όμως είναι το ψιλοκομμένο χοιρινό με τηγανόψωμο γεμιστό με φέτα, μεζές που «τραβάει» μπόλικο τσίπουρο -απλό ή παλαιωμένο- ή κάποιο από τα αποστάγματα του καταλόγου. Αφήστε λίγο χώρο για την καρυδόπιτά τους που σιροπιάζουν τόσο όσο χρειάζεται σερβίροντάς τη με αυθεντικό παγωτό καϊμάκι.

info
Καλαμιώτου 15, 105 60, Αθήνα, Tηλ. Κρατήσεων: 210 3318778, Ωράριο: Κυρ. – Πεμ. 10:00 – 02:00, Παρ. & Σάβ. 10:00 – 04:00

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr