Μπορεί να μετρά ήδη τέσσερις μήνες ζωής, αλλά μόλις τώρα έκανε την έκπληξη. Ο λόγος για το γιαπωνέζικο εστιατόριο Tomoe, στην Κηφισιά, το μενού του οποίου ανέλαβε πρόσφατα ο ταλαντούχος Χρόνης Δαμαλάς (Kiku, Sea You Up – Sani Resort, Nobu Next Door  – Νέα Υόρκη, Matsuhisa – Μύκονος,  Arzak – San Sebastian κ.α).

Το νέο γιαπωνέζικο εστιατόριο -με όνομα εμπνευσμένο από το ιαπωνικό σύμβολο της ισορροπίας των συμπαντικών ενεργειών- άνοιξε στο χώρο που πριν στεγαζόταν το Nui και παλιότερα το Casa di Pasta. Με μίνιμαλ αισθητική, στους τόνους του μαύρου και του γκρι, ένα εντυπωσιακό ενυδρείο και κολώνες με τρεχούμενο νερό (για την ισορροπία που λέγαμε), το Tomoe φιλοδοξεί να ξεχωρίσει στη δύσκολη αγορά των Κηφισιάς. Κάτι που πλέον, με τη συμβολή του Δαμαλά στην επιμέλεια της κουζίνας του, μοιάζει πιο πιθανό.

Το μενού περιλαμβάνει σούπες, ρύζι και νουντλς, σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς υλικών, πιάτα στο teppanyaki, κυρίως πιάτα με κρέας και ψάρι, ποικιλίες sushi και sashimi και πρωτότυπα specialty rolls. Ξεχωρίζουν το λαυράκι στον ατμό με σάλτσα από μαύρα φασόλια, τζίντζερ και σχοινόπρασο, το Yakimeshi, τηγανητό ρύζι με κρεμμύδι και φρέσκο τζίντζερ, καθώς και το τραγανό φιλέτο σολομού με σάλτσα τεργιάκι και λαχανικά. Αν πάλι θέλετε το ατομικό σας μενού και αναζητάτε συνδυασμό γεύσεων προτιμήστε κάποιο από τα Bento Box του Tomoe.

IMG_4042

Το sushi στο Tomoe κατέχει ξεχωριστή θέση τόσο στον κατάλογο όσο και στο χώρο, με το sushi bar να βρίσκεται σε υπερυψωμένο σημείο. Ιδιαίτερη μνεία αξίζουν και τα γλυκά. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το Monte Blanc, που έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς οπαδούς, κάστανα με γιαπωνέζικο ουίσκι, καραμελωμένα μήλα και μπισκότα αμυγδάλου, καθώς και την πρωτότυπη εκδοχή της crème brûlée με γεύση πράσινο τσάι.

_MG_9576

Στην κουζίνα θα βρίσκουμε τον Παναγιώτη Φλάκα και στο sushi τον Γιώργο Ανδρουτσόπουλο, ενώ την cocktail list υπογράφει ο “Mr. Bartenders” Αχιλλέας Καραουλάνης. Δοκιμάστε τη μοναδική εκδοχή του Bloody Mary με βιολογικό χυμό τομάτας και επιλογή με βότκα ή sake και το Tomoe White Tea Hibiscus με βότκα και δροσερές νότες grapefruit και λευκού τσαγιού.

Info
Γορτυνίας 11 & Δαγκλή, Κηφισιά, τηλ. 210 8013553. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή ανοικτά από τις 7 το απόγευμα. Σάββατο & Κυριακή από τη 1 το μεσημέρι. Δευτέρα κλειστά.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr