Δυο βήματα από το σταθμό Ακρόπολη του Μετρό, αυτό το αυθεντικό wine bar, αφιερωμένο σχεδόν αποκλειστικά στον ελληνικό αμπελώνα, τιμά την κατηγορία του. Χωρίς φανφαρονισμούς και άσκοπη επίδειξη γνώσης, δυο πραγματικές κατάρες του χώρου, ο οινολόγος Αλέξανδρος Ανδριανόπουλος μιλά με αγάπη για το κρασί και μαλακά σε παρασύρει στον κόσμο του.

17991961_1847866021897585_4027217250907732474_n

Χώρος: Μικρό, αλλά χαριτωμένο, χωράει δεν χωράει τριάντα άτομα στο εσωτερικό του. Και όμως δεν χρειάζεται περισσότερο για να περάσεις μια όμορφη βραδιά, δοκιμάζοντας κρασί. Στα θετικά, οι ωραίες μουσικές επιλογές και η απαγόρευση του καπνίσματος (ναι, ντρέπομαι που χρειάζεται να διευκρινίζω το αυτονόητο).

Τι θα πιούμε; Περίπου 70, καλοδιαλεγμένες ετικέτες, σωστά μοιρασμένες ανάμεσα στο κλασικό και τις ανακαλύψεις, με άλλα λόγια ανάμεσα στους γνωστούς και τους άγνωστους Έλληνες οινοποιούς. Από αυτές, κάπου 20 προσφέρονται με το ποτήρι, σε τιμές που ξεκινούν από τα 4,50€, ενώ το πολύ καλό Methea 2017 του Βρυνιώτη, στα 17€, αποτελεί τη βάση εκκίνησης για τις φιάλες, αλλά και ένα σπουδαίο value for money.

21272460_2037955486221970_7446944033006612184_n

Θα φάμε τίποτα; Ως τυπικό wine bar, προτείνει μια μικρή επιλογή συνοδευτικών πιάτων, αλλά η ποικιλία των δύο ατόμων, στα 14€, με τυριά και αλλαντικά, που συνοδεύονται από μανιάτικα λαλάγγια, νομίζουμε ότι είναι must.

Τελικά να πάμε ή όχι; Ασφαλώς, ναι. Ακόμα και αν μένετε μακριά, αξίζει τον κόπο.

Αν βάζαμε βαθμό; 9/10

info
Λεμπέση 10, Μακρυγιάννη, Αθήνα, τηλ. 6948378922. Ανοιχτά καθημερινά από το μεσημέρι. Κρατήσεις συνιστώνται, λόγω… μεγέθους.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr