Πώς θα σας φαινόταν να δοκιμάζατε το ρακόμελο στην απόλυτα παγωμένη εκδοχή του, δηλαδή ως παγωτό; Δεν πρόκειται για αστείο, υπάρχει, είναι από τα πιο ιδιαίτερα και νόστιμα παγωτά και το φτιάχνει, φυσικά, Κρητικός.

Ο λόγος για τον Γιάννη Νύκταρη (της γνωστής οικογενείας με τα βουτήματα και τα παξιμάδια) και τη gelateria Fatto a Mano, στο Περιστέρι. Δικής του εμπνεύσεως και το εξαιρετικό παγωτό ανθότυρο-μέλι, που μας κέρδισε από την πρώτη δοκιμή, γιατί πριν σου βάλουν παγωτό στα τραγανά χωνάκια που ετοιμάζουν οι ίδιοι στο εργαστήριο, σου προσφέρουν πάντα να δοκιμάσεις.
Μας άρεσε επίσης ο ανανάς, η μπανάνα, το φιστίκι, το πεπόνι, το βερίκοκο, η φράουλα, η σοκολάτα, η βανίλια και το καϊμάκι, όλα πολύ πλούσια σε γεύση και με το πραγματικό τους χρώμα που δεν έχει δεχθεί κανενός είδους ενίσχυση, για να επιβεβαιώνεται από την πρώτη ματιά ότι πρόκειται για αληθινά χειροποίητο παγωτό. Ενώ, για όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη, το Fatto a Mano έχει φροντίσει να μην τους αφήνει παραπονεμένους, προσθέτοντας στο μενού και παγωτά με στέβια.
Για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση, εμπλουτίστε το παγωτό σας με σιρόπι σοκολάτας, το οποίο είναι επίσης δικό τους και ρέει άφθονο από ειδικό σιντριβάνι.

fatto_mano1

Εάν πάρετε παγωτό για το σπίτι, προμηθευτείτε και ένα «κιάλι του πειρατή» – τον πασπαλισμένο με ζάχαρη και κανέλα κύλινδρο από σφολιάτα, που φτιάχνουν στο κατάστημα και μέσα στον οποίο μπορείτε να σερβίρετε το παγωτό σας, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Πέρα από τις γεύσεις βέβαια, στο Fatto a Mano εκτιμάμε το πόσο φυσικά είναι τα παγωτά, φτιαγμένα με τις καλύτερες πρώτες ύλες και τα σορμπέ αποκλειστικά με φρέσκα φρούτα εποχής και το κυριότερο, χωρίς καθόλου πρόσθετα όπως βελτιωτικά γεύσης, χρωστικές ουσίες, ή συντηρητικά, καθώς και με τη λιγότερη δυνατή ποσότητα ζάχαρης.

Fatto a Mano, Κ.Βάρναλη 21, Περιστέρι. Τηλ. 210.5777407

fatto_mano

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr